Wordpress gebruiken op Apple Mac, PC, tablet of Smartphone

Logo cursus traing wordpress

WordPress gebruiken op Apple Mac, PC, tablet of Smartphone

Regelmatig krijg ik vragen over het te gebruiken platform voor WordPress. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil WordPress. Wat is beter? Een Mac of PC?'. Hieronder enkele van mijn bevindingen.

WordPress is geen software op je mac of pc maar op een webserver. Het maakt voor je WordPress site dus niet uit welk platform je gebruikt. PC of Mac maakt niet uit, dus gebruik gewoon de computer of laptop die je toch al hebt en waar je meestal op werkt. Voor nieuwelingen zou ik op basis van mijn ervaring en die van cursisten zou ik zeker een Mac adviseren als je een computer moet aanschaffen. Lees hier waarom:

Waarom een Mac voor WordPress


Gebruiksvriendlijk

Een is makkelijker in het gebruik en draait makkelijker. Het is makkelijker navigeren en bespaart daardoor tijd en energie waardoor je je beter op je WordPress-site kan concentreren.


Virusgevoeligheid

Macs geen of nauwelijks virussen. Je hebt geen anti-virus software nodig.


Prijs

Een apple is duurder in aanschaf. Apple is de enige aanbieder van het besturingssysteem OS X, waardoor Apple zelf de prijs kan bepalen van de computers. Apple steekt veel geld in het design, levensduur en batterijen om een hoge standaard te garanderen. Windows wordt door Microsoft gemaakt, maar door verschillende fabrikanten (Acer, Dell, Sony etc.) op hun pc's en laptops aangeboden. Meer concurrentie maakt PC's voordeliger.
Apple lijkt duurder. Schijn bedriegt. Op apple staat al veel software automatisch geinstalleerd. Op een PC moet je dit alsnog aanschaffen en installeren. Bijvoorbeeld voor het in- en uitpakken van een ZIP-bestand. De Macbook behoudt langer zijn waarde. Een Mac na vijf jaar nog zeker 200-300 euro waard, een Windows-laptop is daarentegen bijna niets meer waard.


Programmatuur

Als je WordPress hebt is het handig als je een aantal programma's op je computer hebt staan. Bijvoorbeeld om foto's te bewerken of aan te passen (ImageOptim, iResize). Voor apple zijn meer stabiele programma's beschikbaar die veiliger zijn om te installeren.


WordPress op mobiele telefoon, tablet of Smartphone

WordPress werkt sinds enkele jaren ook op een tablet of Smartphone. Je kan makkelijk artikelen en content plaatsen op je website met een mobiele telefoon. Als je uitgebreidere handelingen wilt doen, bijvoorbeeld veel content, tekst en beeld plaatsen of onderhoudswerkzaamheden wilt uitvoeren is het in de praktijk veel handiger om op een laptop te werken. Je werkt dan op hetzelfde apparaat als waar je bijvoorbeeld al je beeldmateriaal en andere software hebt staan.


Meer weten over Wordpress gebruiken op Apple Mac, PC, tablet of Smartphoneof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Wordpress gebruiken op Apple Mac, PC, tablet of Smartphone bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven