WP inlog maken DigiD It's me beveiliging overheid

Logo cursus traing wordpress

WP inlog maken DigiD It’s me beveiliging overheid

WordPress inloggen DigiD (NL) of It's me (BE)

Op dit moment is het nog niet mogelijk om in WordPress in te loggen met DigiD of It's me.Tot die tijd moet je je website op een andere manier beveiligen. Lees enkele handleidingen:

It's me

itsme is een digitale identificatie-appapp waarmee Belgische burgers kunnen inloggen bij de overheid, banken, verzekeraars en andere private bedrijven. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Met itsme is het mogelijk om identiteitsgegevens te delen, betalingen te bevestigen en digitaal te ondertekenen (gekwalificeerde elektronische handtekening volgens de Europese verordening eIDAS. De applicatie werd in 2017 gelanceerd door Belgian Mobile ID, een consortium van vier grote Belgische banken: Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC, en drie telecommunicatiebedrijven: Orange Belgium, Proximus en Telenet.

In januari 2018 werd itsme door de Belgische overheid erkend als een digitale identiteitsapp. Op Europees niveau werd de app in december 2019 erkend (betrouwbaarheidsniveau hoog volgens de Europese verordening eIDAS). Verder voldoet de app aan de Europese richtlijn betaaldiensten 2, de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming en aan de richtlijnen van de Financial Action Task Force on Money Laundering. De app wordt dan ook veel gebruikt in de financiële sector.

DigiD

DigiD is een systeem waarmee Nederlandse overheden iemands internet identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. DigiD is in 2003 gelanceerd onder de naam Nieuwe Authenticatie Voorziening en werd toen ook Burgerspin genoemd. De naam werd op 5 oktober 2004 veranderd in DigiD. Vanaf 1 januari 2005 konden alle burgers van Nederland zich hiermee via internet identificeren bij overheidsorganisaties en konden alle overheidsinstellingen in Nederland aansluiten op DigiD.

DigiD is een afkorting van Digitale Identiteit. Het is opgezet door de stichting ICTU, die in 2001 is opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. DigiD is ontwikkeld door het BKWI. DigiD wordt nu beheerd door de gemeenschappelijke beheerorganisatie van de overheid: Logius. DigiD is gekoppeld aan het burgerservicenummer.


Meer informatie over WP inlog maken DigiD It's me beveiliging overheidof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in WP inlog maken DigiD It's me beveiliging overheid bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WP inlog maken DigiD It's me beveiliging overheid?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WP inlog maken DigiD It's me beveiliging overheid en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven