WordPress inloggen DigiD It’s me beveiliging veiligheid overheid

WordPress inloggen DigiD It's me beveiliging veiligheid overheid

Logo cursus traing wordpress

WordPress inloggen DigiD It’s me beveiliging veiligheid overheid

WordPress inloggen DigiD (NL) of It’s me (BE)

Op dit moment is het nog niet mogelijk om in WordPress in te loggen met DigiD of It’s me.Tot die tijd moet je je website op een andere manier beveiligen. Lees enkele handleidingen:

It’s me

itsme is een digitale identificatie-appapp waarmee Belgische burgers kunnen inloggen bij de overheid, banken, verzekeraars en andere private bedrijven. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Met itsme is het mogelijk om identiteitsgegevens te delen, betalingen te bevestigen en digitaal te ondertekenen (gekwalificeerde elektronische handtekening volgens de Europese verordening eIDAS. De applicatie werd in 2017 gelanceerd door Belgian Mobile ID, een consortium van vier grote Belgische banken: Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC, en drie telecommunicatiebedrijven: Orange Belgium, Proximus en Telenet.

In januari 2018 werd itsme door de Belgische overheid erkend als een digitale identiteitsapp. Op Europees niveau werd de app in december 2019 erkend (betrouwbaarheidsniveau hoog volgens de Europese verordening eIDAS). Verder voldoet de app aan de Europese richtlijn betaaldiensten 2, de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming en aan de richtlijnen van de Financial Action Task Force on Money Laundering. De app wordt dan ook veel gebruikt in de financiële sector.

DigiD

DigiD is een systeem waarmee Nederlandse overheden iemands internet identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. DigiD is in 2003 gelanceerd onder de naam Nieuwe Authenticatie Voorziening en werd toen ook Burgerspin genoemd. De naam werd op 5 oktober 2004 veranderd in DigiD. Vanaf 1 januari 2005 konden alle burgers van Nederland zich hiermee via internet identificeren bij overheidsorganisaties en konden alle overheidsinstellingen in Nederland aansluiten op DigiD.

DigiD is een afkorting van Digitale Identiteit. Het is opgezet door de stichting ICTU, die in 2001 is opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. DigiD is ontwikkeld door het BKWI. DigiD wordt nu beheerd door de gemeenschappelijke beheerorganisatie van de overheid: Logius. DigiD is gekoppeld aan het burgerservicenummer.


Meer over WordPress inloggen DigiD It's me beveiliging veiligheid overheid

Scroll naar top