WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt

Als uw site niet meer werkt, kan het stressvol zijn. Maar met deze stappen kunt u het probleem beperken tot de exacte plugin die het probleem veroorzaakt.

Logo cursus traing wordpress

WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt

Als uw site niet meer werkt, kan het stressvol zijn, vooral als u niet bij uw site kunt komen om te proberen het probleem op te lossen. Maar met deze stappen kunt u het probleem beperken tot de exacte plugin die het probleem veroorzaakt.

Wat doen als WordPress niet werkt?

WordPress plugin probleem oplossing en uitzoeken wat te doen wanneer uw site niet werkt zijn geen dingen die algemene WordPress-gebruikers willen aanpakken, maar ze zijn onvermijdelijk wanneer u het platform op regelmatige basis gebruikt.

Sommige WordPress-plugins zijn om te beginnen slecht gecodeerd, wat problemen kan veroorzaken zodra u ze installeert. Andere plugins zijn niet slecht gecodeerd totdat de ontwikkelaar een update uitbrengt, waardoor u soms problemen ondervindt na het uitvoeren van een update.

Hoe dan ook, je hebt een nieuwe plugin geïnstalleerd of een huidige geüpdatet, en nu werkt je site niet goed. Laten we het proces van het corrigeren van dit probleem stap voor stap doorlopen.

Als u weet welke WordPress-plugin de boosdoener is

Als je weet welke WordPress-plugin het probleem veroorzaakt, wordt het oplossen van problemen een stuk eenvoudiger. Het enige wat je waarschijnlijk hoeft te doen is de plugin te deactiveren.

Hoe kunt u bepalen welke plugin het probleem veroorzaakt zonder dat u het probleem hoeft op te lossen? Er zijn een paar verschillende manieren om dat te weten te komen.

 • De WordPress plugin werkt niet goed.
 • Je hebt een enkele plugin geïnstalleerd en je hebt direct of kort daarna problemen met je site ondervonden.
 • Je hebt een enkele plugin geüpdatet en ervaarde problemen met je site direct daarna.
 • Er is een foutmelding die u precies vertelt welk bestand het probleem veroorzaakt, en het is een plugin-bestand.

Query Monitor plugin biedt hulp

Deze foutmelding kan ergens op de site of in de backend van WordPress staan. U kunt ook een plugin genaamd Query Monitor gebruiken om PHP-waarschuwingen van plugins te ontdekken.
wordpress.org/plugins/query-monitor

 • Installeer en activeer de plugin op uw site als u niet weet welke plugin het probleem veroorzaakt.
 • Een “Waarschuwingen” selectie verschijnt in het drop-down menu voor deze plugin wanneer er een PHP-fout is.
 • Dit zal u precies vertellen waar de fouten vandaan komen en zal u precies vertellen welke plugin de fout veroorzaakt, indien van toepassing.

Als u wel toegang heeft tot WordPress website en plugins

Als u toegang heeft tot het WordPress-beheergedeelte van uw site, volg dan deze stappen:

 • Ga naar de Plugins pagina.
 • Klik op de Deactiveren-link die is gekoppeld aan de plugin die het probleem veroorzaakt.
 • Controleer uw site.
 • Als het probleem is verdwenen, was de plugin de boosdoener.
 • Als het probleem blijft bestaan, volg dan de stappen in de sectie Als u niet weet welke plugin de dader is.

Als u geen toegang heeft tot uw site

Sommige plugins kunnen zoveel problemen met uw site veroorzaken dat u er niet eens toegang toe heeft. Dit kan het gevolg zijn van een foutmelding die wordt weergegeven in plaats van uw inlogpagina, of het kan worden veroorzaakt door het beruchte witte scherm van de dood. Hoe dan ook, het resultaat is dat u niet in staat bent om uw site te bezoeken zoals u dat normaal gesproken zou doen.

Als u een ontwikkelaar of een ervaren WordPress-gebruiker bent, kunt u dit probleem waarschijnlijk snel zelf oplossen. Als u echter een blogger bent of een bedrijfseigenaar die zijn eigen site beheert, loopt u waarschijnlijk rond als een kip met een afgesneden kop, maar raak niet in paniek. Er is een manier om plugins te deactiveren zonder dat u de backend van WordPress hoeft te openen.

Oplossen met FTP

We gaan leren hoe we uw site kunnen benaderen via FTP, in het bijzonder met FileZilla.

 • Download en installeer FileZilla. Gebruik deze link om toegang te krijgen tot de downloadpagina.
 • Ga naar File → Site Manager → Nieuwe site.
 • Geef de site een passende naam, zoals de naam van uw site.
  Voer deze gegevens in:
  Host:com
  Haven: Laat leeg.
  Protocol: FTP – Protocol voor bestandsoverdracht

Lees eventueel de volgende handleidingen:

Verander de naam van de WordPress plugin

 • Dubbelklik op public_html om de hoofdmap van uw site te openen.
 • Dubbelklik op de map wp-content om deze te openen.
 • Dubbelklik op de map met plugins om deze te openen.
 • Klik met de rechtermuisknop of Control+Klik op de map van de plugin die het probleem veroorzaakt en klik op Hernoemen.
 • Hernoem de plugin naar alles wat je wilt. Ik voeg meestal de letter ‘a' toe.

Hierdoor wordt de plugin op uw site gedeactiveerd. Controleer uw site. Als alles goed lijkt te verlopen, was de plugin inderdaad de boosdoener. Ga naar de sectie Wat zijn mijn opties? om te zien wat je kunt doen.

 


Wat zijn mijn opties als je de plugin hebt gevonden?

Wat te doen als je de plugin gevonden die niet werkt. Wat is het volgende? Nou, er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen:

 • Neem contact op met de ontwikkelaar
 • Haal hulp uit de gemeenschap
 • Vervang de WordPress plugin

Lees hieronder hoe je dit aan kunt pakken:

1 Contact opnemen met de ontwikkelaar

Een plugin kan uw site breken als deze slecht gecodeerd is of in strijd is met een thema, een andere plugin of WordPress zelf. Als je door deze tutorial bent gegaan en precies hebt gevonden welke plugin het probleem veroorzaakt, neem dan contact op met de ontwikkelaar.

Als u de plugin hebt gedownload van de WordPress-plugin-repository, maak dan een nieuwe thread aan in de Support-sectie. Eerst moet u een nieuw account aanmaken op WordPress.org en inloggen.

Ga naar de pagina van de plugin waar u hulp nodig heeft en klik op Support.

Scroll naar beneden om een nieuw onderwerp te plaatsen en vertel de ontwikkelaar precies welk probleem je hebt. Zeg niet gewoon “deze plugin heeft mijn site kapot gemaakt.” Leg precies uit hoe het je site kapot maakt, en leg de stappen uit die je hebt doorlopen om erachter te komen dat dit inderdaad de plugin is die je site kapot maakt. Link naar dit artikel als je dat nodig hebt.

Laat de ontwikkelaar weten welke host je gebruikt, het exacte hostingprogramma dat je gebruikt, welk thema je gebruikt en welke extra plugins je gebruikt. Door ze deze informatie vooraf te geven, kunt u alle berichten die u en de ontwikkelaar moeten uitwisselen om het probleem op te lossen, beperken.

Als u een premium plugin hebt gekocht, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor premium ondersteuning via de website van de ontwikkelaar. Blader op de website van de ontwikkelaar om te zien of er een contact- of ondersteuningsgedeelte is. Als u de plugin op CodeCanyon hebt gekocht, gebruik dan het ondersteuningsforum daar.

2 Vraag hulp aan de WordPress-gemeenschap

Deze is vergelijkbaar met optie één, behalve dat je het algemene ondersteuningsforum op WordPress.org gebruikt in plaats van het individuele ondersteuningsforum van de plugin. Gebruik deze optie als de ontwikkelaar het probleem niet kan oplossen en je deze plugin absoluut nodig hebt op je site.

 • Klik op Ondersteuning in het hoofdnavigatiemenu van WordPress.org.
 • Selecteer de sectie Fixing WordPress.

Maak een nieuwe draad aan in dit forum. Je wordt technisch gezien niet verondersteld om hier thema- en plugin-problemen te posten, maar leg uit dat je al geprobeerd hebt om ondersteuning te krijgen van de ontwikkelaar zonder dat je zoveel geluk hebt gehad. Leg uit wat de ontwikkelaar probeerde te doen als de ontwikkelaar het probleem dat je hebt probeerde op te lossen.

3 Vervang de plugin

Dit is een laatste redmiddel. Uiteindelijk is de functionaliteit van de plugin belangrijk, niet de plugin zelf. Als je het probleem met de plugin niet kunt oplossen, moet je een manier vinden om de functionaliteit die hij aan je site toevoegt te vervangen.

Onderzoek soortgelijke plugins en kijk of ze aan uw behoeften voldoen. Als u geen geschikte vervanger kunt vinden en geen manier kunt vinden om het probleem met de plugin op te lossen, kunt u overwegen een ontwikkelaar in te huren om de plugin te laten repareren of een aangepaste plugin voor u te maken om de functionaliteit aan uw site toe te voegen.


Hulp nodig bij WordPress problemen

Heb je hulp nodig bij WordPress problemen? Dan bieden we de volgende oplossingen:


Wil je meer details over WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werktof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven