WP Download Manager Plugin download button Zip Pdf

Logo cursus traing wordpress

WP Download Manager Plugin download button Zip Pdf

WordPress Download Manager is een en document management plugin voor je WordPress site. Perfect om een download te maken voor bijvoorbeeld PDF's en Zip-bestanden.

WordPress Download Manager WordPress Plugin (PDF, Zip)

WordPress Download Manager plugin zal u helpen om te beheren, volgen en controledossier downloads vanaf uw WordPress site. U kunt het wachtwoord en stel toegangsniveau een van uw downloadbare bestanden van uw WordPress site. U kunt / embed downloadbare bestanden overal toe te voegen in de post gewoon plakken de embed code in je post de inhoud met behulp van WordPress Download Manager.

Kenmerken WP Download Manager

  • Meerdere bestanden toevoegen in een enkel item (bijvoorbeeld een ZIP)
  • Beperk downloads tot bepaalde gebruikers met toegangscontrole
  • Biedt gedetailleerde downloadstatistieken
  • Bandbreedte controle optie
  • Categorieën op meerdere niveaus

Een nieuwe download toevoegen bijvoorbeeld PDF of Zip bestand

Wanneer u op de Nieuw toevoegen knop drukt, verschijnt er een bekend WordPress scherm. De en het tekstveld zouden bekend moeten zijn voor iedereen die ooit heeft geblogd met WP of een product heeft gemaakt met . Je gebruikt het tekstveld voor een beschrijving van de download, en de titel is uiteraard, de naam van de download. Beschrijving hoef je niet te doen. De naam zie je uiteindelijk aan de voorkant van de website.

Een nieuwe download aanmaken met de plugin is heel eenvoudig. In de rechterbovenhoek van het scherm, zie je een box met het label ‘Voeg bestand toe'. Je kan dan het bestand per nieuwe downloadpagina bijvoegen, hoewel het een .zip kan zijn. Als u een tweede uploadt, wordt het vorige vervangen. Dit is erg handig als je regelmatig updates hebt van bestanden. Als u een cloud-opslagdienst zoals Dropbox of gebruikt, kunt u de URL-tab gebruiken om daarheen te linken.

Pakket Instellingen

Onder de Package Settings box, heb je drie tabbladen. De eerste, met het label Pakketinstellingen, is rechttoe rechtaan. U kunt de details instellen voor het bestand dat de gebruikers zullen zien. Ankertekst, versiebeheer, wie er toegang toe heeft, enz. U kunt dan de dropdown voor Paginasjabloon gebruiken om te kiezen hoe u wilt dat de downloadpagina verschijnt.

Downloadbutton toevoegen op je pagina

Elke Download heeft een shortcode. Deze staat in het overzicht van alle downloads in een aparte . Deze begint met “wpdm-package id…”.

Plak deze code op je pagina. WordPress maakt dan overigens automatisch een shortcode blok waar de code in komt te staan.

Aan de voorkant van de website ziet het er dan ongeveer zo uit. Je krijgt dan een mooi blokje:

Je kan de vormgeving ook nog aanpassen in de instellingen van de WordPress plugin.

Voorbeelden downloadmanager

Voorbeelden van de download manager vind je op sites die ik gemaakt heb:Meer alternatieven vind je op:
https://wparena.com/top-free-wordpress-file-download-management-plugins

Samengevat

WordPress Download Manager maakt waar wat het belooft. Het is eenvoudig in te stellen, en het zit vol met zoveel functies dat je sommige misschien niet eens gebruikt. Maar je weet dat ze bestaan voor als je je winkel of bedrijf uitbreidt en ze dan misschien nodig hebt. WDM's grote add-on database wordt officieel ondersteund door de ontwikkelaars. En nog beter, zo veel van die zijn gratis. Je moet deze plugin zeker installeren als je zelfs maar een klein aantal downloads moet beheren. Het is gemakkelijk om mee te werken, en het is veel beter dan te proberen je een weg te banen in een oplossing met behulp van de . Ik gebruik de WordPress plugin al jaren voor het downloaden van PDF en ZIP bestanden.

Plugin downloaden:
wordpress.org/support/plugin/download-manager/reviews/


Meer informatie over WP Download Manager Plugin download button Zip Pdfof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in WP Download Manager Plugin download button Zip Pdf bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven