WordPress populairste CMS marktaandeel percentage procent

Logo cursus traing wordpress

WordPress populairste CMS marktaandeel percentage procent

WordPress heeft officieel bevestigd dat zo'n 33,4 procent van alle websites met WordPress is gemaakt. Toch zijn er ook wat problemen.

WordPress nieuws | maart 2022

WordPress is het populairste CMS

WordPress is het grootste CMS met 33,4 marktaandeel van alle websites wereldwijd. De marktanalysewebsite W3tech bevestigt dat dit percentage van de websites op WordPress draait. De onderzoekers analyseerden de tien miljoen meest bezochte websites via Alexa, en kwamen zo tot de bevinding. Onder de content management systemen (CMS) heeft WordPress een marktaandeel van ruim 60 procent. en , de tweede en derde populairste tools, hebben elk een aandeel van respectievelijk 3,0 procent en 2,1 procent. Meer dan 75 miljoen websites draaien nu op WordPress, waarvan 55% in de top 1 miljoen.

WordPress, dat 15 jaar geleden werd opgericht, een grote opmars gemaakt. Ondertussen is WordPress verkrijgbaar via twee verschillende versies, WordPress.org en WordPress.com. WordPress.org is de gratis versie waarbij je zelf hosting moet regelen. Daarnaast kan je ook aan de slag met het betaalde WordPress.com, dat een aantal extra features brengt.

Statistieken WordPress

Statistieken WordPress

Statistieken van de opmars van WordPress

2005: 50.000 downloads
2011: 13,1% van alle websites
2015: 25,2% van alle websites
2019: 33,4% van alle websites
Bron wordPress.org


wordpress-grootste cms systeem wereld

Problemen met WordPress anno 2022

Toch zijn er ook wat problemen met websites die op WordPress draaien. WordPress kampt steeds meer met problemen die veroorzaakt worden door plug-ins. Je kan als gebruiker allerlei WordPress plugins gebruiken die je aan je website kan koppelen. Maar vaak zijn plug-ins op WordPress verouderd, waardoor websites die van de codes gebruik maken het risico nemen om slachtoffer te worden van cyberaanvallen.

Een onderzoek van het analysebureau Sucuri Remediation Group toont aan dat WordPress-websites vandaag een belangrijk doelwit vormen. Van de 8.000 geïnfecteerde websites die de analisten onderzochten, bleek 74 procent van WordPress afkomstig te zijn. Verder waren ook Joomla (17%) en Magento (6%) een opvallend slachtoffer.
Bekijk onderzoek Sucuri Remediation Group


Voorbeelden beste en mooie WordPress websites

Ik heb een overzicht gemaakt met voorbeelden van wat ik de mooiste en beste WordPress websites vind. De meeste websites zijn minimalistisch en conceptueel.
Bekijk de voorbeelden beste en mooie WordPress websites

Meer blog artikelen over WordPress


Meer statistieken over WordPress en websites


Wil je meer details over WordPress populairste CMS marktaandeel percentage procentof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in WordPress populairste CMS marktaandeel percentage procent bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven