WordPress problemen oplossen handleiding zelf oplossing vinden

Ik heb de meest voorkomende WordPress-problemen en oplossingen voor WordPress websites hier verzameld.

WordPress problemen oplossen oplossing

WordPress is uitgebreid en vrij eenvoudig te gebruiken, wat het een favoriet maakt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. WordPress is echter verre van perfect en gebruikers komen vaak fouten tegen op de weg naar hun ideale website. Als je een technofoob bent, is het gemakkelijk om een fout tegen te komen en direct in paniek te raken. WordPress is immers een open-source programma. Aangezien het gratis te gebruiken is, heeft het geen toegang tot een toegewijd klantenserviceteam om u te helpen als er iets mis gaat. Maar er zijn miljoenen andere WordPress-gebruikers die misschien dezelfde problemen hebben ondervonden, deze hebben gemeld, opgelost en hebben gedeeld hoe ze moeten worden opgelost.

Wat te doen voordat je grote WordPress-wijzigingen doet

Voordat u een van deze veel voorkomende WordPress-problemen oplost, is het uiterst belangrijk om een back-up te maken van uw site.

Hoewel er genoeg geweldige back-upplugins zijn om uit te kiezen, zijn we vooral enhousiast over de UpDraftPlus back-up WordPress plugin. Het is de enige gratis back-up plugin die automatisch nieuwe back-ups maakt op Google Drive (met extra functies die beschikbaar zijn via de betaalde premium versie van deze plugin).
UpDraftPlus back-up WordPress plugin

Naast gebruikersfouten en plugin/thema/kerncompatibiliteitsproblemen, worden veel voorkomende WordPress-problemen veroorzaakt door hacking. Hoewel WordPress over het algemeen veilig te gebruiken is, is het een van de meest populaire content management systemen (CMS’s) ter wereld. Als gevolg daarvan is het een doelwit voor degenen die websites hacken om informatie te stelen, om geld te verdienen, of gewoon omdat het leuk is voor hen.

Een trage WordPress site wordt meestal veroorzaakt door de volgende zaken:

 • te veel plugins geïnstalleerd
 • trage server reactietijden
 • post redirects en doorverwijzingen
 • ongeoptimaliseerde afbeeldingen
 • verouderde WordPress core software versie

Dit kan bijdragen aan veel van de veel voorkomende WordPress problemen die we hier zullen aanpakken. Met dit in gedachten, zorg ervoor dat uw website goed is geoptimaliseerd in termen van paginasnelheid.

Zorg ervoor dat je WordPress website goed, veilig en snel is opgezet

Veel problemen ontstaan omdat de site niet goed is opgezet. Teveel (foute) plugins, een onwerkbaar thema, etc. Lees eens deze handleidingen over hoe je WordPress website goed kan opzetten:


Eerste hulp: WordPress Plugins uitzetten of deactiveren

Veel voorkomende WordPress-problemen kunnen worden opgelost door middel van eenvoudige probleemoplossing. Soms kan het systematisch deactiveren van plugins u helpen om het probleem uit te roeien. Dit lost meestal het probleem wel op. Zet 1 voor 1 de plugins uit. Vrijwel zeker zijn het een kleinere onbekendere plugin die roet in het eten gooit.

Tip: ga niet zomaar plugins installeren. Zoek op deze site naar oplossing.
Meestal heb ik hetgeen dat je wilt al tientallen keren bij de hand gehad. Google op Cursus WordPress en je probleem en ga naar de handleiding van cursuswp.com. Je kan evt. contact opnemen.

WordPress Plugin conflict oplossen

Volg de onderstaande stappen om problemen met plugin conflicten op te lossen. In dit voorbeeld noem ik een probleem met Beaver Builder, maar dit geldt ook voor andere plugins. Doe het volgende:

 1. Klik in het WordPress admin paneel op Plugins.
 2. Controleer of je een cache of minify plugins geïnstalleerd en actief hebt. Zo ja, wis dan eerst de plugin cache.
  Bijvoorbeeld bij Beaver builder:
  Ga vanuit het beheerderspaneel naar Instellingen > Beaver Builder. Op het tabblad Tools klikt u op Cache wissen.
 3. In de WordPress admin sidebar, klik Plugins > Installed Plugins, deactiveer alle plugins behalve Beaver Builder.
 4. Test om te zien of uw Beaver Builder probleem is opgelost.
  Als het niet is opgelost, is het niet een plugin conflict.
  Als het is opgelost, volg de volgende stappen om te zien welke plugin is de oorzaak van het probleem.
 5. Zet elke plugin een voor een uit en test Beaver Builder na elke plugin.
 6. Herhaal dit proces totdat je de plugin die het probleem veroorzaakt hebt gevonden.
 7. Als je eenmaal de plugin die het conflict veroorzaakt hebt geïdentificeerd, rapporteer het dan eventueel aan ons en neem contact op met de auteur van de plugin.

Geen toegang  tot WordPress admin beheerscherm

Als u geen toegang kunt krijgen tot uw WordPress-beheerscherm, deactiveer dan uw plugins via FTP. Nadat u hebt bevestigd dat u een probleem met een plugin hebt, moet u uw plugins één voor één opnieuw activeren totdat u de fout hebt gevonden. Zodra u de foutieve plugin hebt gevonden, meldt u het probleem aan de ontwikkelaar.


Wat te doen als u wijzigingen aanbrengt en er niets gebeurt

Als u wijzigingen aanbrengt op uw website en u ziet deze niet terug in uw browser, dan moet u mogelijk uw browser cache wissen. De cache slaat informatie over de website op om het de volgende keer dat u de website bezoekt gemakkelijker en sneller te kunnen laden. Als de browser de wijzigingen niet als significant beschouwt, laadt hij de cache gewoon en ziet u de wijzigingen niet weerspiegeld.

Probeer naast het wissen van uw cache, uw open tabblad te sluiten en de link opnieuw te openen. Als alternatief kan de incognitomodus in een browser zoals Chrome u ook helpen om uw website te zien met de laatste wijzigingen die worden gereflecteerd. Met al deze begeleiding in gedachten bent u goed voorbereid op het oplossen van de meest voorkomende WordPress-problemen.

Veel voorkomende WordPress problemen oplossen

Lees de onderstaande handledingen om zelf veel voorkomende WordPress problemen op te lossen:

WordPress problemen oplossen handleiding zelf oplossing vinden

Ik heb de meest voorkomende WordPress-problemen en oplossingen voor WordPress websites hier verzameld. IN DEZE HANDLEIDING:1 WordPress problemen oplossen oplossing2 Eerste hulp: WordPress Plugins uitzetten of deactiveren3 Wat te doen als u wijzigingen aanbrengt en er niets gebeurt4 Veel voorkomende WordPress problemen oplossen WordPress problemen oplossen oplossing WordPress is uitgebreid en vrij eenvoudig te gebruiken,…

WordPress problemen oplossen handleiding zelf oplossing vinden

Mail contactformulier versturen SMTP probleem mail niet verzonden

Het wil nog wel eens gebeuren dat je een probleem hebt met je contactformulier in WordPress. Niet betaalde plugins als contact-form-7 laten nog weleens afweten.

Mail contactformulier versturen SMTP probleem mail niet verzonden

WordPress website gehacked | Wat zijn oplossingen

Als je WordPress website is gehackt, raak dan niet in paniek. Het is op te lossen. Lees in deze handleiding de oplossingen en wat je zelf kan doen indien je site gehackt is.

WordPress website gehacked | Wat zijn oplossingen

WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt

Als uw site niet meer werkt, kan het stressvol zijn. Maar met deze stappen kunt u het probleem beperken tot de exacte plugin die het probleem veroorzaakt.

WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt

Langzame trage WordPress website oorzaken en oplossingen

Een trage of langzaam ladende WordPress website of blog is uit den boze. Het is vervelend voor je bezoekers en een trage WordPress website of blog is niet goed voor je bezoekersaantallen. Lees wat je kan doen.

Langzame trage WordPress website oorzaken en oplossingen

Snelheid meten en analyseren van je WordPress website

Het kan zijn dat je website heel langzaam of traag is. Dan kan het zinvol zijn de snelheid van je WordPress website meten en analyseren. Bekijk de beste tools.

Snelheid meten en analyseren van je WordPress website

Website webpagina niet zichtbaar vindbaar in Google zoekresultaten

In deze Wordpress handleiding leer je hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen en verhelpen wanneer uw pagina of site ontbreekt in de Google-zoekresultaten.

Website webpagina niet zichtbaar vindbaar in Google zoekresultaten

WordPress inloggen handleiding Hoe log ik in in WordPress website

Hoe log ik in in WordPress website? Lees deze WordPress handleiding hoe je kunt inloggen in je site en leer ook hoe je meerdere gebruikers kan aanmaken.

WordPress inloggen handleiding Hoe log ik in in WordPress website

WordPress wachtwoord wijzigen als je dit kwijt bent of vergeten

Oplossingen als je je wachtwoord kwijtraakt of vergeten en niet meer in kan loggen op je WordPress site om weer in te kunnen loggen in Wordpress. Lees de handleiding.

WordPress wachtwoord wijzigen als je dit kwijt bent of vergeten


WordPress probleem opgelossen door een expert of deskundige?

Geen probleem. We zijn toegewijd aan het helpen van website eigenaren bij het oplossen van WordPress problemen. Of u ons nu nodig heeft om 1 website te beheren of om 100 klantensites te ondersteunen, wij staan achter u. Neem contact op als je vragen hebt.