WordPress problemen oplossen | zelf oplossing vinden | handleiding

WordPress is uitgebreid en vrij eenvoudig te gebruiken, wat het een favoriet maakt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. WordPress is echter verre van perfect en gebruikers komen vaak fouten tegen op de weg naar hun ideale website. Ik heb de meest voorkomende WordPress-problemen en oplossingen hier op verzameld!

WordPress problemen oplossen oplossing

Als je een technofoob bent, is het gemakkelijk om een fout tegen te komen en direct in paniek te raken. WordPress is immers een open-source programma. Aangezien het gratis te gebruiken is, heeft het geen toegang tot een toegewijd klantenserviceteam om u te helpen als er iets mis gaat. Maar er zijn miljoenen andere WordPress-gebruikers die misschien dezelfde problemen hebben ondervonden, deze hebben gemeld, opgelost en hebben gedeeld hoe ze moeten worden opgelost.

Wat te doen voordat je grote WordPress-wijzigingen doet

Voordat u een van deze veel voorkomende WordPress-problemen oplost, is het uiterst belangrijk om een back-up te maken van uw site.

Hoewel er genoeg geweldige back-upplugins zijn om uit te kiezen, zijn we vooral enhousiast over de UpDraftPlus back-up WordPress plugin. Het is de enige gratis back-up plugin die automatisch nieuwe back-ups maakt op Google Drive (met extra functies die beschikbaar zijn via de betaalde premium versie van deze plugin).
UpDraftPlus back-up WordPress plugin

Naast gebruikersfouten en plugin/thema/kerncompatibiliteitsproblemen, worden veel voorkomende WordPress-problemen veroorzaakt door hacking. Hoewel WordPress over het algemeen veilig te gebruiken is, is het een van de meest populaire content management systemen (CMS’s) ter wereld. Als gevolg daarvan is het een doelwit voor degenen die websites hacken om informatie te stelen, om geld te verdienen, of gewoon omdat het leuk is voor hen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop hackers toegang kunnen krijgen tot uw WordPress site, en de geschikte beveiligingsoplossingen om zich voor te bereiden op die aanvallen.

Een trage WordPress site, die kan worden veroorzaakt door dingen zoals te veel plugins geïnstalleerd, trage server reactietijden, post redirects, ongeoptimaliseerde afbeeldingen, en een verouderde WordPress core software versie, kan bijdragen aan veel van de veel voorkomende WordPress problemen die we hier zullen aanpakken. Met dit in gedachten, zorg ervoor dat uw website goed is geoptimaliseerd in termen van paginasnelheid.

WordPress Plugins uitzetten of deactiveren

Veel voorkomende WordPress-problemen kunnen worden opgelost door middel van eenvoudige probleemoplossing. Soms kan het systematisch deactiveren van plugins u helpen om het probleem uit te roeien. Als u geen toegang kunt krijgen tot uw WordPress-beheerscherm, deactiveer dan uw plugins via FTP. Nadat u hebt bevestigd dat u een probleem met een plugin hebt, moet u uw plugins één voor één opnieuw activeren totdat u de fout hebt gevonden. Zodra u de foutieve plugin hebt gevonden, meldt u het probleem aan de ontwikkelaar.

Wat te doen als u wijzigingen aanbrengt en er niets gebeurt

Als u wijzigingen aanbrengt op uw website en u ziet deze niet terug in uw browser, dan moet u mogelijk uw browser cache wissen. De cache slaat informatie over de website op om het de volgende keer dat u de website bezoekt gemakkelijker en sneller te kunnen laden. Als de browser de wijzigingen niet als significant beschouwt, laadt hij de cache gewoon en ziet u de wijzigingen niet weerspiegeld.

Probeer naast het wissen van uw cache, uw open tabblad te sluiten en de link opnieuw te openen. Als alternatief kan de incognitomodus in een browser zoals Chrome u ook helpen om uw website te zien met de laatste wijzigingen die worden gereflecteerd. Met al deze begeleiding in gedachten bent u goed voorbereid op het oplossen van de meest voorkomende WordPress-problemen.

Veel voorkomende WordPress problemen oplossen

Lees de onderstaande handledingen om zelf leel voorkomende WordPress problemen op te lossen:

Mail contactformulier versturen SMTP probleem mail niet verzonden

IN DEZE HANDLEIDING:1 Probleem mail niet verzonden via contactformulier WordPress2 Oplossing probleem mail niet verzonden: SMTP2go3 Handleiding Mail contactformulier versturen via SMTP Probleem mail niet verzonden via contactformulier WordPress Het wil nog wel eens gebeuren dat je een probleem hebt met je contactformulier in WordPress. Niet betaalde plugins als contact-form-7 laten nog weleens het probleem…

0 comments

WordPress inloggen | Hoe log ik in in WordPress website | handleiding

Hoe log ik in in WordPress website? Lees deze WordPress handleiding hoe je kunt inloggen in je site en leer ook hoe je meerdere gebruikers kan aanmaken.

0 comments

WordPress wachtwoord wijzigen als je dit kwijt bent of vergeten

Oplossingen als je je wachtwoord kwijtraakt of vergeten en niet meer in kan loggen op je WordPress site om weer in te kunnen loggen in Wordpress. Lees de handleiding.

0 comments

WordPress Plugin probleem oplossen | Wat doen als WordPress niet werkt

Als uw site niet meer werkt, kan het stressvol zijn. Maar met deze stappen kunt u het probleem beperken tot de exacte plugin die het probleem veroorzaakt.

0 comments

Oorzaken en oplossingen voor langzame trage WordPress site

Een trage of langzaam ladende WordPress website of blog is uit den boze. Het is vervelend voor je bezoekers en een trage WordPress website of blog is niet goed voor je bezoekersaantallen. Lees wat je kan doen.

0 comments

WordPress website gehacked | Wat zijn oplossingen

Als je WordPress website is gehackt, raak dan niet in paniek. Het is op te lossen. Lees in deze handleiding de oplossingen en wat je zelf kan doen indien je site gehackt is.

0 comments

De snelheid van je WordPress website meten en analyseren

Het kan zijn dat je website heel langzaam of traag is. Dan kan het zinvol zijn de snelheid van je WordPress website meten en analyseren. Bekijk de beste tools.

0 comments

Website webpagina pagina niet zichtbaar vindbaar hoog laag google zoekresultaten

In deze Wordpress handleiding leer je hoe u de meest voorkomende problemen kunt oplossen en verhelpen wanneer uw pagina of site ontbreekt in de Google-zoekresultaten.

0 comments

WordPress problemen oplossen | zelf oplossing vinden | handleiding

WordPress is uitgebreid en vrij eenvoudig te gebruiken, wat het een favoriet maakt voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. WordPress is echter verre van perfect en gebruikers komen vaak fouten tegen op de weg naar hun ideale website. Ik heb de meest voorkomende WordPress-problemen en oplossingen hier op verzameld! IN DEZE HANDLEIDING:1 WordPress problemen oplossen…

0 comments

WordPress probleem opgelossen door een expert of deskundige?

Geen probleem. We zijn toegewijd aan het helpen van website eigenaren bij het oplossen van WordPress problemen. Of u ons nu nodig heeft om 1 website te beheren of om 100 klantensites te ondersteunen, wij staan achter u. Neem contact op als je vragen hebt.