Reacties en spam voorkomen WordPress berichten

Spam is misschien nooit helemaal zult kunnen elimineren. Je kunt u veel doen om het te vertragen. 6 methodes om spam bij reacties tegen te gaan.

Logo cursus traing wordpress

Reacties en spam voorkomen WordPress berichten

Reacties en spam voorkomen WordPress berichten

Helaas is spam een vast onderdeel van het leven op het internet. Als u commentaar op uw website mogelijk maakt, zult u te maken krijgen met spammers. Om te voorkomen dat uw site een slechte eerste indruk maakt, moet u een manier vinden om commentaarspam tegen te houden.

Hoewel u spam misschien nooit helemaal zult kunnen elimineren, kunt u veel doen om het te vertragen. Voor WordPress-gebruikers zijn er tal van eenvoudige tweaks die u kunt uitvoeren om deze opmerkingen te blokkeren of te verbergen voordat uw bezoekers ze zien. U kunt zelfs een robuuste anti-spam plugin gebruiken om uw verdediging aan te scherpen.

In deze post zullen we een beetje praten over wat commentaar spam is en waarom het gebeurt. Daarna laten we u zes eenvoudige manieren zien om commentaar spam op uw WordPress site te stoppen. Laten we eens een kijkje nemen!

Wat is commentaar spam bij WordPress reactie en berichten

Als u commentaar op uw site toestaat, zult u zeker spam ontvangen. Naarmate uw site populairder wordt, zal die spam waarschijnlijk een nog groter probleem worden. Er zijn tegenwoordig veel soorten comment spam, maar het meeste is geautomatiseerd, geplaatst door spam bots die korte, algemene berichten gebruiken als dekmantel voor het opnemen van links.

Wanneer uw commentaarsecties gevuld zijn met spamberichten, is het moeilijker voor legitieme bezoekers om gesprekken te voeren.
Als u spamcommentaren op uw inhoud achterlaat, ziet uw site er onprofessioneel uit.
Veel van deze commentaren bevatten kwaadaardige links, ontworpen om bezoekers te verleiden persoonlijke informatie weg te geven.
Het is duidelijk van vitaal belang dat u er alles aan doet om spam op uw WordPress site te voorkomen. Gelukkig is dit niet moeilijk te doen als je eenmaal de juiste technieken kent.


Spam stoppen op WordPress website
(7 eenvoudige oplossingen)

De volgende zes oplossingen zijn allemaal slimme manieren om comment spam op uw website te stoppen. U kunt al deze methoden proberen, of degene kiezen die het meest relevant zijn voor uw behoeften.

Verminder het aantal toegestane links per post

Zoals we al eerder zeiden, is de meeste comment spam ontworpen om links toe te voegen in uw commentaar sectie en mensen te verleiden erop te klikken. Daarom is een manier om spam te bestrijden het toestaan van minder links in uw commentaren. Legitieme bezoekers zullen ook niet veel links kunnen plaatsen, maar het vertragen van de spammers kan dat potentiële ongemak waard zijn.

Aantal links wijzigen dat is toegestaan per reactie in WordPress

Vanuit uw WordPress dashboard, kunt u naar Instellingen → Discussie navigeren om deze wijziging door te voeren. Zoek naar de sectie Commentaar matiging:

Hier kunt u bepalen hoeveel links zijn toegestaan in een reactie voordat deze wordt gemarkeerd voor moderatie. U kunt zelfs het aantal tot nul verlagen als u moderatie wilt vereisen voor elke opmerking met links.

Maak een lijst van ‘zwarte lijst' woorden

Veel spam-commentaren bevatten veel herkenbare trefwoorden. Dit maakt het makkelijker om ze te herkennen en te voorkomen dat ze op uw website verschijnen. U kunt eenvoudig een ‘zwarte lijst' van woorden maken, en uw site zal elke reactie markeren die een van deze woorden bevat.

Om dit te doen, gaat u terug naar Instellingen → Discussie in uw WordPress dashboard en vindt u de sectie Commentaar Zwarte Lijst.

Het maken van een commentaar zwarte lijst in WordPress is een goede manier om commentaar spam te stoppen

Hier kunt u uw lijst met woorden invoeren. Wanneer een reactie wordt geplaatst die een van deze woorden bevat, zal deze direct naar de prullenbak worden gestuurd. Natuurlijk is het belangrijk om de woorden in je zwarte lijst zorgvuldig te kiezen, zodat je geen commentaren van legitieme posters verwijdert. Voor suggesties kun je de aanbevolen comment blacklist voor WordPress op GitHub bekijken.

Beperk commentaarprivileges tot geregistreerde gebruikers

Het doel van de meeste spammers is om op zo veel mogelijk pagina's en sites te posten. Dit betekent dat als je het voor hen moeilijker kunt maken om hun commentaar op je site te plaatsen, ze misschien naar het volgende doelwit zullen gaan.

U kunt dit bereiken door commentaarrechten te beperken tot mensen die zich op uw site hebben geregistreerd. Dit werpt een extra barrière op tussen spammers en uw commentaarsectie. Als bijkomend voordeel moedigt het bezoekers aan zich aan te melden voor een account of lidmaatschap.

De sectie Andere commentaarinstellingen in WordPress.

Deze optie is ook beschikbaar in de Instellingen → Discussie sectie in WordPress. U vindt het onder Andere commentaar instellingen.

Vink gewoon het vakje aan met Gebruikers moeten geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te geven, en sla uw wijzigingen op.

Een systeem voor commentaargoedkeuring instellen

In een notendop, commentaar moderatie is wanneer u vereist dat sommige of alle commentaren worden goedgekeurd door een persoon voordat ze worden toegestaan om op uw site te verschijnen. Als u de tijd en de middelen hebt om te sparen, kan dit een slimme strategie zijn.

In WordPress kunt u heel eenvoudig een systeem voor het modereren van reacties inschakelen. Ga gewoon terug naar Instellingen → Discussie, en bekijk de Vóórdat een reactie verschijnt sectie:

Door het selecteren van Commentaar moet handmatig worden goedgekeurd, zullen alle opmerkingen die op uw site worden gemaakt worden vastgehouden als In afwachting totdat ze zijn beoordeeld. U kunt dan elk commentaar bekijken en beslissen of u het doorlaat of in de prullenbak gooit. In de WordPress Codex vindt u meer advies over het opzetten van een commentaar-moderatie systeem in WordPress.

Gebruik een anti-spam plugin

Tenslotte zouden we nalatig zijn om anti-spam plugins niet te noemen. Deze tools kunnen een krachtige manier zijn om spam tegen te gaan en kunnen de goede van de slechte commentaren voor u sorteren.

Veel WordPress installaties komen met Akismet gebundeld, en voor een goede reden:
Deze anti-spam plugin maakt verbinding met een constant bijgewerkte database van spam, dus het is zeer bedreven in het herkennen van welke reacties problemen opleveren en deze eruit te filteren. Je kunt er ook mee zien welke reacties zijn gemarkeerd.

Akismet is een solide optie voor de meeste gebruikers, maar er zijn genoeg uitstekende alternatieven. Bijvoorbeeld, Antispam Bee is een goed beoordeelde plugin met veel aanpasbare instellingen en functies. Welke plugin je ook kiest, je neemt een belangrijke stap om comment spam op je website te stoppen.

Stap over op een nieuw commentsysteem

Stap over op een nieuw commentsysteem zoals Disqus. Deze methode zal niet voor alle sites werken, maar sommige derde partij commentaar systemen, zoals Disqus, kunnen helpen de meeste spam voor je te elimineren. Een andere optie is om reacties op uw site te gebruiken.


Meer informatie over Reacties en spam voorkomen WordPress berichtenof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Reacties en spam voorkomen WordPress berichten bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Reacties en spam voorkomen WordPress berichten?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Reacties en spam voorkomen WordPress berichten en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven