WordPress website gehacked | Wat zijn oplossingen

Als uw website is gehackt, raak dan niet in paniek. Het is op te lossen.

Signalen dat je WordPress website gehacked is

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of deze daadwerkelijk is gehackt. Enkele voorbeelden:

  • Je websites laat voor advertenties zien die je zelf niet heeft geplaatst.
  • Je krijgt meldingen van bezoekers dat ze vanaf uw website worden doorgestuurd naar andere websites met een erotisch, financieel of ander gerelateerd thema.

Analyseren of je WordPress website gehacked is

  • Bij Google kun je in de zoekopdracht ‘site:jouwdomeinnaam’ een lijst opvragen met alle geïndexeerde pagina’s van deze site. Zodra hier pagina’s naar voren komen die u niet herkent of er kwaadaardig uitzien is dit een indicatie dat uw website is gehackt.
  • Twijfel je of je website besmet is of niet, dan kun je altijd bij Sucuri een snelle gratis WordPress hackers check doen.

Maak een back-up van uw website en database

Het is belangrijk om een back-up van de huidige website te maken zodat je wel nog alle data hebt. Je kan dit doen met Php-myadmin of met de WordPress duplicator plugin

Scan uw website om de hack te vinden

We raden je aan om de WordFence WordPress plugin te installeren op uw website. Dit is een gratis firewall plugin waarmee een geavanceerde scan kan worden uitgevoerd. Vergeet niet om in de WordFence-opties eerst de volgende twee opties in te schakelen:

  • Scan theme files against repository versions for changes
  • Scan plugin files against repository versions for changes

Update WordPress, plugins en thema’s

Websites worden meestal gehackt doordat deze gebruik maken van verouderde plugins en thema’s. Het is daarom belangrijk om WordPress en de onderliggende plugins én thema’s volledig te updaten.

Pas alle WordPress en webhosting wachtwoorden aan

Bij een hack kunnen logins en wachtwoorden zijn gestolen. Pas daarom de wachtwoorden aan van alle gebruikersaccounts op uw WordPress website, waarbij administrator-accounts de hoogste prioriteit hebben. Ook moet het FTP-wachtwoord en het wachtwoord van de MySql database te worden aangepast om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.


Is het probleem van de gehackte website nog niet opgelost?

Is het bovenstaande allemaal wat veel en dan kan ik altijd helpen. Ik kan je WordPress website weer herstellen en voor een maandelijks bedrag onderhouden en dan wordt het bovenstaande voor u geregeld. Je site heb je dan zorgeloos altijd optimaal beveiligd en gecontroleerd.
Bekijk de WordPress onderhoudscontracten