WP Maintenance Mode plugin site onder constructie zetten

Logo cursus traing wordpress

WP Maintenance Mode plugin site onder constructie zetten

adminimize wordpress plugin

WP Maintenance Mode is één van de betere maintenance mode plugins voor WordPress. Als je de plugin aanzet zien je bezoekers van je site 1 pagina waarop vermeld staat dat je site onder constructie is.

Waarom en wanneer WordPress in onderhoudsmodus zetten?

Veel van de tijd kunt u wijzigingen aanbrengen aan uw WordPress website zonder deze in onderhoudsmodus te zetten. U kunt bijvoorbeeld nieuwe berichten publiceren, WordPress bijwerken en nieuwe plugins installeren zonder downtime.

Soms moet je echter langere tijd aan je website werken. U wilt bijvoorbeeld uw WordPress blog volledig herontwerpen.

Sommige veranderingen zijn ook riskanter dan andere, zoals het instellen van een nieuwe plugin die het van je website verandert. Terwijl u de verandering doorvoert, kan uw website kapot lijken voor uw gebruikers.

U kunt zelfs gegevens verliezen die tijdens deze periode zijn aangemaakt. Als u bijvoorbeeld grote veranderingen aanbrengt in een online winkel, dan kunt u nieuwe bestellingen van klanten kwijtraken.

Als uw website veel bezoekers krijgt, wilt u niet dat ze een kapotte website te zien krijgen. Een andere oplossing is het opzetten van een staging website, zodat u privé aan uw site kunt werken.


Handleiding WP Maintenance Mode plugin

  1. Installeer en activeer de plugin
  2. Ga naar WP > Instellingen > WP Maintenance Mode
  3. Je ziet nu bovenin het plugin-scherm 4 tabjes
    Klik op ‘activeer' in het eerste tabje om de onderhoudsmodus aan te zetten
  4. Test of de plugin werkt
    Let op: als je bent ingelogd kun je je site uiteraard nog wel bekijken. Om te zien of de plugin werkt en hoe het eruit ziet, kun je in een andere browser kijken of eerst uitloggen. Je kan ook op je mobiele telefoon of tablet kijken.
  5. Ga naar het tweede tabje ‘Design' om waar nodig het ontwerp en tekst aan te passen

Download deze gratis plugin:
wordpress.org/plugins/wp-maintenance-mode


Meer informatie over WP Maintenance Mode plugin site onder constructie zettenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in WP Maintenance Mode plugin site onder constructie zetten bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven