WP-Optimize | MySQL database opruimen onderhoud WordPress Plugin

WP-Optimize | MySQL database opruimen onderhoud WordPress Plugin

Logo cursus traing wordpress

WP-Optimize | MySQL database opruimen onderhoud WordPress Plugin

De WP-Optimize WordPress plugin is een alles-in-één-plugin die uw database opschoont, uw comprimeert en uw site cached. Lees deze handleiding en leer de mogelijkheden.

WordPress website en database opgeruimd, op orde en snel houden

Als u een website of blog runt en WordPress als CMS gebruikt, kan het zijn dat u problemen krijgt met uw webhost als de database echt groot is. Dit hangt af van het ene scenario naar het andere en er zijn gevallen waarin u het echt moeilijk vindt om door uw database te werken als deze echt groot is.

A uw WordPress-database heel groot is, betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw site langzaam zal laden. Dat is een misvatting. De grootte van de database heeft niets te maken met de van de site, hoewel het helpt om de database netjes en opgeruimd te houden en ervoor te zorgen dat het helpt bij het verbeteren van de prestaties van uw website.

In dit artikel zal ik verschillende manieren bespreken om de grootte van uw WordPress-database () te verkleinenmet de WP-Optimize WordPress plugin. Het houden van uw database grootte is zeer belangrijk, omdat het helpt om back-ups te nemen, te schakelen tussen verschillende hosting providers en ervoor te zorgen dat uw database vrij is van junk data.

Hulp nodig bij WordPress optimalisatie

Is dit allemaal wat veel en dan kunnen we altijd helpen. We kunnen uw WordPress website voor een maandelijks bedrag onderhouden en dan wordt het bovenstaande voor u geregeld. Je site heb je dan zorgeloos altijd optimaal geoptimaliseerd.
Bekijk de WordPress website onderhoudscontracten of de mogelijkheden voor optimalisatie:

WP-Optimize WordPress plugin voor opruimen website

De cache-functie is gebouwd rond ‘s werelds snelste cache-engine. Deze eenvoudige, populaire en zeer effectieve tool heeft alles wat u nodig heeft om uw website snel en grondig te optimaliseren!

De WP-Optimize WordPress plugin doet het op drie slimme manieren:

 • Het stelt u in staat om uw database op te schonen en te optimaliseren.
 • Het geeft u de mogelijkheid om uw afbeeldingen te comprimeren.
 • Het laat u toe om uw pagina’s te cachen, voor supersnelle laadtijden (lees meer caching informatie hieronder).

Uitgebreide tests tonen aan dat alleen al de cache-functie WordPress-sites sneller kan maken dan elke andere beschikbare cache-plugin. Maar wanneer u de cache combineert met de database- en beeldoptimaliseringsfuncties, is het verschil met alternatieve oplossingen aanzienlijk.


WordPress MySQL database opruimen

Uw WordPress-database slaat alles op wat u nodig hebt voor uw website – plus veel dingen die u niet nodig hebt. WP-Optimize ruimt al deze onnodige gegevens op, ruimt uw tabellen op en haalt zelfs de ruimte op die verloren gaat door de fragmentatie van de gegevens.

Tabellen in MySQL database

De tabellen in MySQL (de database die WordPress gebruikt) zullen na verloop van tijd inefficiënt worden als er gegevens worden toegevoegd, verwijderd en verplaatst. Door MySQL af en toe te vragen de tabellen te optimaliseren, blijft uw site zo snel mogelijk draaien. Het zal niet vanzelf gaan.
Elke keer dat u een nieuwe post of pagina’s opslaat, maakt WordPress een revisie van die post of pagina. Als je een 6 keer bewerkt, heb je misschien 5 kopieën van dat bericht als revisie. Dit voegt snel veel zelden gebruikte gegevens toe aan je databasetabellen, waardoor ze onnodig opgeblazen worden en trager toegankelijk zijn. Er kunnen duizenden spam en niet-goedgekeurde commentaren in uw commentagetabel staan, WP-Optimize kan die met één klik .
WP-Optimize rapporteert welke databasetabellen overhead en verspilde ruimtes hebben en verspilde ruimtes weg te halen.WP-Optimize schoont automatisch elke week uw database op en respecteert de optie “Bewaar laatste [geselecteerd aantal] weken gegevens”. Ik zet het meestal op 1 maand. De voordelen van WP-Optimize op een rij:

Ruimte te maken op je server en Database

Wanneer u een bericht of pagina op uw website bewerkt, slaat WordPress de nieuwe revisie automatisch op in de database. Als u dingen een paar keer bewerkt (en vooral als de post lang is), raakt uw database al snel verstopt met oude revisies die daar gewoon zitten, wat waardevolle ruimte in beslag neemt. WP-Optimize verwijdert deze onnodige post revisies, waardoor waardevolle Megabytes aan gegevens vrijkomen en de snelheid en efficiëntie toenemen. Het ruimt ook uw commentagetabel op en verwijdert alle spam en niet-goedgekeurde commentaren die zich met een enkele klik hebben opgebouwd.

Meer controle over je MySQL database

WP-Optimaliseer rapporten over welke van uw databasetabellen precies de overhead en verspilde ruimte hebben, waardoor u het inzicht, de controle en de kracht krijgt om uw website netjes, snel en efficiënt te houden.

WordPress website schoon en snel houden

Eenmaal ingeschakeld kan WP-Optimize een automatische opschoning uitvoeren op een schema, waarbij een geselecteerd aantal weken data wordt bijgehouden, volgens uw specificatie.

Functies WP-Optimize WordPress Plugin

 • Verwijdert alle onnodige data (bijv. trashed/ongoedgekeurde/spam commentaar, muffe data) plus pingbacks, trackbacks en verlopen transiënte opties
 • de-fragmentatie MySQL-tabellen met een druk op de knop
 • Gedetailleerde controle van welke optimalisaties u wenst uit te voeren
 • Voert automatische wekelijkse (of andere) schoonmaakbeurten uit. Ik doe altijd maandelijks.
 • Bewaart een vast aantal weken gegevens tijdens opruimacties
 • Voert optimalisaties uit zonder dat er handmatige vragen hoeven te worden gesteld.
 • Automatisch een pre-optimalisatieback-up activeren via UpdraftPlus
 • Toont databasestatistieken en potentiële besparingen
 • Mobiel-vriendelijk en ongelooflijk eenvoudig te gebruiken

Afbeeldingen comprimeren

Het laden van grote afbeeldingen is vaak de grootste boosdoener in het vertragen van de laadtijd van uw site.

WP-Optimize heeft ook een beeldcompressietool dat gebruik maakt van cutting-edge lossy compressietechnieken om grote afbeeldingen (die lang duren om te laden) om te zetten in gecomprimeerde die zijn opgeslagen in uw beeldbibliotheek, waar ze in een handomdraai kunnen worden geüpload.

PNG-, JPG, GIF-, BMP- en TIF-afbeeldingen comprimeren

Het stelt u in staat om PNG-, JPG, GIF-, BMP- en TIF-afbeeldingen tot 5MG te comprimeren, en het zit vol met andere nuttige functies, waaronder:

 • Bulkcompressie, waardoor u meerdere bestaande beelden tegelijkertijd kunt comprimeren.
 • Intelligent, multi-pass lossy compressiealgoritme, dat u twee keer zoveel geeft met veel minder verlies van .
 • De functie ‘Herstel originelen’, waarmee u op elk gewenst moment uw originele beelden kunt ophalen of terugzetten.
 • Auto-compressiefunctie, die afbeeldingen automatisch comprimeert wanneer ze aan de site worden toegevoegd.
 • EXIF Data-Keeping betekent dat beeldinformatie behouden blijft, zelfs als het beeld wordt gecomprimeerd.
 • De ‘Compress Big Files-functie’ stelt u in staat om beelden tot 64 MB te comprimeren – veel hoger dan elke andere plugin.
 • Kleinere maar hoogwaardige afbeeldingen betekenen aanzienlijk snellere laadtijden van de pagina’s en maken serverruimte en bandbreedte vrij voor meer klanten.

Pagina caching met WP-Optimize WordPress plugin

Pagina caching is waarschijnlijk het grootste verschil voor de prestaties van uw website. Caching houdt in dat dynamische gegevens in een tijdelijke opslagruimte worden bewaard, zodat ze in een oogwenk kunnen worden opgehaald. Caching is een zekere manier om ervoor te zorgen dat ’s razendsnel worden geladen.

Praktisch gezien genereert de krachtige maar eenvoudige cache-functie de cache wanneer een bezoeker een pagina of post op uw site bezoekt. WordPress verwerkt de dynamische php-bestanden om die pagina te genereren, en we slaan het op in een statisch html-bestand in de cache-map, zodat bij een volgend bezoek de pagina in de cache wordt opgeslagen en niet hoeft te worden verwerkt. Deze caching resulteert in een veel snellere laadtijd, en geeft een kleine pauze aan uw server. Dus caching verhoogt de snelheid en de prestaties, terwijl het gebruik van resources door de server wordt gereduceerd.

Functies Pagina caching met WP-Optimize WordPress plugin

Met een minimale configuratie is het cachen van uw site met WP-Optimize eenvoudig te doen dankzij de vele nuttige functies, waaronder:

 • Cache preloading om ervoor te zorgen dat de cache altijd klaar is en geladen wordt.
 • Gzip-compressie van HTML, JavaScript en CSS om de laadtijd van de site te verkorten.
 • Apparaatspecifieke cache om ervoor te zorgen dat de geoptimaliseerde paginaversie altijd beschikbaar is.
 • Geavanceerde cache-uitsluitingsregels, zodat u bijna alles kunt cachen door ingelogde gebruikers, specifieke URL’s of uit te sluiten.
 • Browser Cache om clientbrowsers te instrueren om bronnen in de cache (HTML, CSS, JS) te hergebruiken als er geen wijzigingen zijn aangebracht sinds het laatste verzoek.
 • Over het algemeen brengt WP-Optimize de beste cache- en optimalisatietechnologie samen in één enkele naadloze plugin om uw WordPress-site snel, slank en efficiënt te maken.

CSS EN JAVASCRIPT COMBINEREN EN MINIMALISEREN

Naast de drie hoofdfuncties heeft WP-Optimize ook de meer geavanceerde mijnbouwfunctie. Door het combineren en minifiëren van uw site zal het aantal verzoeken aan uw server verminderen (door ze te combineren) en de omvang ervan verminderen (door de inhoud ervan te minifiëren). Samen met caching en zal dit de prestaties verbeteren.


WP-Optimize Premium plugin | Betaalde functies

De gratis versie van WP-Optimize is geweldig, maar we hebben ook een nog krachtigere Premium versie met extra functies die de ultieme vrijheid en flexibiliteit bieden:

 • Multisite Support
  breidt database-optimalisaties uit zodat ze voor meerdere WordPress-sites tegelijk functioneren. Als u meer dan één website beheert, heeft u WP-Optimize Premium nodig.
 • Flexibiliteit en controle
  geeft u de mogelijkheid om individuele tabellen of een bepaalde combinatie van tabellen op één of meerdere WordPress-websites te optimaliseren, in plaats van alle databasetabellen te moeten optimaliseren.
 • Verwijderen van ongebruikte en ongewenste afbeeldingen:
  verwijdert verweesde afbeeldingen van uw WordPress-website, plus afbeeldingen van een bepaalde, vooraf gedefinieerde grootte.
 • Geavanceerde planning
  biedt een breed scala aan opties voor het automatisch optimaliseren van de planning. Geef een exacte tijd op en voer de opschoning dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks uit en voer een willekeurig aantal extra eenmalige optimalisaties uit.
 • Naadloze grafische gebruikersinterface
  voor uitstekende duidelijkheid in de planning en het beheer van multi-site optimalisaties.
  WP-CLI-ondersteuning: biedt een manier om optimalisaties te beheren vanuit de commandoregelinterface als u veel sites hebt.
  Lazy Loading: laadt alleen de afbeeldingen en een deel van een webpagina wanneer deze zichtbaar is voor de , zodat deze snel iets kan zien.
 • Optimalisatie Preview
  Geeft gebruikers de mogelijkheid om gegevens en records die beschikbaar zijn voor optimalisatie te bekijken, te selecteren en te verwijderen uit de database.
 • Premium-support
  caching is een van de meest complexe dingen die u kunt doen voor een website, dus premium-support biedt u gemoedsrust om snel met iemand te praten als u technische antwoorden of hulp nodig heeft bij het configureren van de optimalisaties of cache-instellingen voor uw website.

Handmatig MySQL database opruimen zonder plugin

Je kan ook handmatig de database opruimen. Je moet dit doen met PhpMyAdmin. Dit is vrij technisch en ziet er zo uit: Dit staat hier uitgelegd:

cultofweb.com/blog/reduce-the-size-of-your-wordpress-database/


Autoptimize | alternatief voor WP-Optimize WordPress plugin

Ook de Autoptimize WordPress plugin maakt het optimaliseren van uw site heel eenvoudig. Het kan scripts en stijlen aggregeren, minimaliseren en cachen, standaard CSS in de paginakop injecteren, maar het kan ook kritische CSS code inline zetten. U kunt afbeeldingen optimaliseren en lazy-laden (lazy load), Fonts optimaliseren en nog veel meer. Als zodanig kan het de prestaties van uw site verbeteren, zelfs wanneer deze al op HTTP/2 staat! Er is een uitgebreide API beschikbaar om u in staat te stellen Autoptimize aan te passen aan de specifieke behoeften van elke site.
Ik geef zelf op dit moment de voorkeur aan de WP-Optimize WordPress plugin. Deze vind ik net wat fijner werken. Vandaar dat ik de uitleg van de Autoptimize WordPress plugin beperkt houdt.
wordpress.org/plugins/autoptimize

MySql database opruimen | meer gratis en betaalde WordPress plugins

Garbage Collector | MySql database opruimen met WordPress plugin

De Garbage Collector Database Cleanup plugin scant de database en toont de tabellen buiten de kern van de standaard WordPress-. Sommige WordPress plugins maken en gebruiken hun eigen database tabellen.
Deze tabellen worden in uw database achtergelaten na het deactiveren en verwijderen van de plugins. Met behulp van deze WordPress plugin kunt u uw database controleren en ontdekken of deze schoon is of niet. Extra kolommen die zijn toegevoegd aan de kern van WordPress-tabellen kunnen ook getoond worden. Om meer te lezen over de Garbage Collector WordPress plugin:
WordPress plugin op shinephp.com

MySql database opruimen met betaalde WordPress plugin

Na de herbouw gebruik ik ook vaak de Advanced Database Cleaner Pro om de database te optimaliseren. Verwijder tabellen die door plugins zijn achtergelaten. Deze is wel betaald.
Advanced Database Cleaner Pro


Meer MySQL database handleidingen


Info WP-Optimize | MySQL database opruimen onderhoud WordPress Plugin

Scroll naar top