WPBakery Page Builder kritiek problemen slechte page builder wordpress plugin

De WP Bakery Page Builder was de eerste serieuze pagebuilder voor WordPress. Is nu helaas ingehaald door beter plugins. Lees mijn kritiek en problemen.

Logo cursus traing wordpress

WPBakery Page Builder kritiek problemen slechte page builder wordpress plugin

De WPBakery is een klassieke editor. Hiermee kun je je website intuïtief bouwen met behulp van WordPress. Het wordt geleverd met handige drag-and-drop functies die u helpen snel een site te maken, ongeacht de complexiteit ervan.

Voorheen bekend als Visual Composer, was de WPBakery builder een van de eerste in zijn soort voor WordPress. Bij de introductie was ik destijds dat het geïntroduceerd werd ergens in 2011.

Maar tijden veranderen, en software ook. Momenteel zijn er andere opties die betere oplossingen bieden. Hoewel WPBakery veel functionaliteiten heeft, kunnen andere plug-ins je beter helpen je site sneller te bouwen.

In 2019 was Bakery eigenlijk al achterhaald en ingehaald door betere page builders die ik hieronder zal noemen. In WordPress trainingen biedt ik het sindsdien ook niet meer aan.

Werkt WPBakery Page Builder niet meer voor jou? Bekijk dan deze alternatieven.

WPBakery Page Builder nadelen

Laten we het ten eerste hebben over de stijl. In vergelijking met plug-ins als Elementor of BeBuilder heeft WPBakery beperkte stijlopties.

Om elementen in te voegen en te bewerken gebruikt deze plug-in pop-ups, geen zijbalk. Dit maakt het bewerkingsproces beslist trager en ongemakkelijker.

De WPBakery builder heeft een paar bugs. Je kunt problemen hebben bij het wisselen van de backend editor naar de frontend. Soms laadt die niet eens, waarbij het laadpictogram oneindig ronddraait. Aangezien dit een belangrijke functie is, is het duidelijk waarom gebruikers teleurgesteld zijn als ze deze fout tegenkomen.

Bouwers als Divi, bijvoorbeeld, laten een hoop codes achter als je ze deactiveert. Bij WPBakery kom je hetzelfde probleem tegen.

Tot slot is het grootste nadeel van de WPBakery Page Builder het gebrek aan flexibiliteit. Dit geldt vooral wanneer je de builder wilt verlaten.

Stel dat je je merk een frisse look wilt geven. Je vindt een nieuw thema dat je geweldig vindt, maar het ondersteunt de WPBakery builder niet. Het kan zelfs compatibiliteitsproblemen hebben. Je vindt misschien ook een andere builder plug-in met meer extraatjes, betere prijzen, enzovoort.

Het slechte nieuws is dat wanneer je WPBakery verlaat, je berichten veel “vcrow” zullen tonen. Er is geen andere manier om dit op te lossen dan handmatig, wat een enorme last kan zijn. Als je meerdere posts hebt, kan het bewerken ervan je weken of zelfs maanden kosten.

Hoewel deze plug-in goede bouwmogelijkheden biedt, is het niet de beste. De laadproblemen met de frontend editor zijn een grote teleurstelling. Ook het feit dat er geen weg terug is van WPBakery Page Builder is ontmoedigend.


Wil je meer details over WPBakery Page Builder kritiek problemen slechte page builder wordpress pluginof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in WPBakery Page Builder kritiek problemen slechte page builder wordpress plugin bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven