WPMU DEV beheer websitesbeheren, updaten & back-uppen

Logo cursus traing wordpress

WPMU DEV beheer websitesbeheren, updaten & back-uppen

Meerdere websites beheren back-uppen updaten met WPMU DEV

Met WPMU DEV kun je meerdere WordPress websites vanuit 1 omgeving beheren, back-uppen en updaten. Perfect als je meerdere sites in beheer hebt. Je wordPress sites zijn altijd veilig, up-to-date en opgeslagen

Met WPMU DEV heb je een goed overzicht van al je websites. Met een druk op de knop kun je al je WordPress websites in een keer updaten. Perfect voor het onderhoud van meerdere sites. Zonder WPMU DEV moet je handmatig plugins en thema's updaten. Als je bijvoorbeeld 5 of 20 websites in beheer hebt, dan kost het veel tijd en moeite om deze up-to-date te houden. We gebruiken zelf WPMU DEV onder andere voor onze WordPress onderhoudscontracten.

Voor een vast bedrag per maand (49 dollar) heb je alle plugins, functionaliteiten en support (chat-functie). Het is aan de prijzige kant voor de beginnende WordPress website eigenaar, maar als je meerdere websites in beheer hebt, is het een geweldige dienst.

Je kan gebruik maken van The Hub, een online monitoringsysteem waarmee je heel veel functionaliteiten erbij krijgt, zoals de backups, veiligheidsscan, een beveiligingsprogramma, etc. In totaal kun je meer dan 100 plugins toevoegen.


The Hub van WPMU DEV | website management

The Hub is de plek waar je alle websites die je in beheer hebt. The hub ziet er zo uit:

wpmu-dev-meer-wordpress-websites-updaten-back-up

Bij iedere website die je aan the hub koppelt zie je een aantal iconen. Het stekkertje geeft aan dat je plugins zijn geupdated. Groen is goed en geeft aan dat ze allemaal zijn geupdated. Geel geeft aan dat er WordPress plugins geupdated moet worden. Een kwastje geeft aan dat je van je website moet worden geupdate of niet.

Een website toevoegen aan de WPMU DEV hub

Volg de onderstaande 3 stappen om een website toevoegen aan de WPMU DEV hub.

 • Stap 1
  Download, installeer en activeer de WPMU DEV Dashboard plug-in voor je WordPress-website.
  DOWNLOAD PLUGIN
 • Stap 2
  Klik op het tabje “WPMU DEV” in de WordPress zijbalk en log in op uw WPMU DEV-account. Nadat je bent ingelogd, worden je websites automatisch toegevoegd aan de Hub en zichtbaar in de hub.
 • Stap 3
  Je kunt nu je website in The Hub beheren.

Vervolgens kun je in je website met het tabje ‘WPMU DEV' makkelijk de onderstaande plugins installeren.


wpmu-dev plugins wordpress website beheer

Plugins van WPMU DEV

Het WPMU DEV lidmaatschap biedt meer dan 100 plugins die je kan gebruiken. De beste plugins zal ik hier noemen.

Snapshot Pro | Backup plugin

Dit vind ik de beste plugin. In combinatie met The Hub kunnen er ook backups op dezelfde server of in de cloud worden gezet. WPMU DEV levert gratis 10 Gigabyte aan opslagruimte bij.

Defender | Beveiliging plugin

Een beveiligingsplugin die kan wedijveren met de beste plugins op voor je beveiging. Beter dan Wordfence.

Hummingbird | Caching plugin

De Hummingbird plugin helpt om je website sneller te maken en kan je site soms 20-30% sneller maken.

Hustle | Marketing plugin

E-mail plugin om lezers uit te nodigen voor de nieuwsbrief in je .

WP Smush | optimalisatie plugin

Deze beste plugin om te optimaliseren wordt ook gratis aangeboden. Als je lid bent krijg je de Pro-versie en die kan bijvoorbeeld ook de directories met plugins en themes en uploads in WordPress optimaliseren. Dat kan veel winst opleveren in snelheid, heb ik gemerkt!
Meer over de Smush WordPress plugin


Meerdere websites beheren met WPMU

Als je deze enorme set met tools en plugins wilt gebruiken, is WPMU DEV lidmaatschap een fantastische keuze. Je kunt je websites en je website management op een hoger niveau brengen. Ik gebruik WPMU al jaren. Een aanrader!


WordPress website beheer aan specialist of expert uitbesteden

Wil je je WordPress website beheer aan specialist of expert overlaten? Dat kan. Check de volgende services en opties die we aanbieden:


Meer weten over WPMU DEV beheer websitesbeheren, updaten & back-uppenof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in WPMU DEV beheer websitesbeheren, updaten & back-uppen bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over WPMU DEV beheer websitesbeheren, updaten & back-uppen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, WPMU DEV beheer websitesbeheren, updaten & back-uppen en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven