Formular font schreefloos lettertype voorbeeld

Logo cursus traing wordpress

Formular font schreefloos lettertype voorbeeld

Formular | Sans | 6 gewichten

Het Formular door Vyacheslav Kirilenko en Gayaneh Bagdasaryan (Brownfox type gieterij) is een Zwitserse Sans-Serif toegewijd volgeling in Groteske precisie en schone geometrie, maar aarzelt niet om zijn eigen persoonlijkheid en aanwezigheid te tonen, ontsnapt aan het Modernistische dogma. De lettertypefamilie heeft veel toepassingsmogelijkheden door zijn veelzijdigheid en goede leesbaarheid – van krantenkoppen tot massieve tekst. Ook klein werkt het font heel goed. Zeker op mobiele telefoons komt de formular light er mooi uit.

lettertype familie bestaat uit 11 lettertypes in 6 gewichten plus hun cursief en een Monospace aanvulling op het reguliere gewicht. Elk gewicht bevat speciale extra lichte interpunctie, voering in tabelvorm en cijfers in oude stijl, hoofdlettergevoelige interpunctie en stijlwisselingen. Sommige stijlen hebben een cyrillische taalondersteuning.

Formular font in de praktijk

Je vind de Formular bijvoorbeeld terug op www.heydays.no:
heydays.no/

De Formular werkt ook mooi in hip drukerk

Ontwerpers van Formular

Formular is gemaakt door:
Vyacheslav Kirilenko en Gayaneh Bagdasaryan
Uitgeverij: Brownfox

Brownfox

Brownfox is een onafhankelijke, in Moskou gevestigde typegieterij. Hun werken zijn herkenbaar met een hoge kwaliteit volgens de laatste technische normen, en tegelijkertijd geworteld in de typografische traditie.
Meer fonts van hun: Activist lettertype, Brutal Type lettertype, Geometria lettertype.

Onafhankelijke type gieterij Brownfox biedt een frisse kijk op typografie en lettertypes. We hebben een solide trackrecord met tekstlettertypen die geoptimaliseerd zijn voor het lezen op het scherm, maar ook met printlettertypen. Ons werk is stevig geworteld in de typografische traditie, maar is onmiskenbaar actueel. Wij streven ernaar om lettertypes te creëren met de hoogste graad van vakmanschap en volgens de laatste technische normen. Het resultaat dat we nastreven in ons werk – om vertrouwd te raken met iets nieuws. Het belangrijkste voor ons is het vinden van een nieuw, helder, overtuigend en uniek karakter van de lettertypes. Een van de uitdagingen hierbij is om binnen de groep van lettertypes te blijven, de zogenaamde werkpaarden, lettertypes die een breed scala aan toepassingsgebieden beslaan.

Gayaneh Bagdasaryan

Gayaneh, afgestudeerd aan de Moskouse Staatsuniversiteit voor Drukkunst, heeft Cyrillische lokalisaties ontworpen voor de meeste grote typebibliotheken, waaronder Linotype, Bitstream, The Font Bureau, ITC, Berthold, Typotheque, Emigre, en ParaType. Ze begon haar carrière als typedesigner bij ParaType in 1996 en begon Brownfox in 2012. Haar werk werd bekroond met prijzen van een aantal internationale typeontwerpwedstrijden, waaronder Kyrillitsa'99, TDC² 2000 en Granshan 2013. Gayaneh is het brein achter Serebro Nabora, een jaarlijks terugkerend internationaal typecongres in Rusland.

Vyacheslav Kirilenko

Vyacheslav is afgestudeerd aan de Kazachse Nationale Pedagogische Universiteit Abai en werkt momenteel als freelance grafisch ontwerper en als typeontwerper voor Brownfox. Zijn werk is alom geprezen, opgenomen in tal van internationale boeken en tijdschriften, en won een prijs van de internationale typeontwerpwedstrijd van Granshan, 2013.

Formular font kopen of downloaden

Download en uitproberen:

Ondersteunde talen Formular: Afrikaans, Azerbeidzjaans, Baskisch, Wit-Russisch, Bosnisch, Bretons, Catalaans, Kroatisch, Deens, Nederlands, Engels, Ests, Fins, Frans, Gaelisch, Duits, Hongaars, IJslands, Indonesisch, Iers, Italiaans, Kazachs, Lets, Litouws, Maltees, Noors, Portugees, Pools, Roemeens, Russisch, Sami, Servisch, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Swahili, Tsjechisch, Turks, Oekraïens en Waals.


Meer coole fonts voor WordPress website

Meer coole fonts voor je WordPress website:


Handleidingen lettertypes en fonts toevoegen aan WordPress website

Wil je weten hoe je het Formular font kunt toevoegen of inladen in je WordPress website? Lees dan de volgende handleiding ‘Custom fonts toevoegen WordPress website':


Training over lettertypes, fonts en typografie WordPress website

Wil je meer weten of een training volgen over lettertypes, fonts en typografie voor je WordPress website en webdesign? Volg dan een webdesign cursus. Je leert dan alles over design en ontwerp van je WordPress website van een ervaren ontwerper en web-designer:

Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Formular font schreefloos lettertype voorbeeld

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Formular font schreefloos lettertype voorbeeld en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven