WordPress Bootcamp | 3 dagen

CabFab Den Haag | Westergasfabriek Amsterdam | Winkelhaak Antwerpen

In deze 3-daagse WordPress Bootcamp maak en beheer je eigen site vanuit WordPress. De WordPress Bootcamp is heel praktijkgericht: in 3 dagen heb je je site online. De Bootcamp is geschikt voor een ieder die in korte tijd zijn/haar website volwaardig naar eigen inzicht in de lucht wil hebben en ook wil weten hoe je je site vindbaar maakt in Google.


Indeling 3-daagse WordPress Bootcamp

Dag 1 | De basis van WordPress
Dag 2 | Design en vormgeving met WordPress
Dag 3 | Design en vormgeving (deel 2) + SEO

Is de WordPress Bootcamp geschikt voor jou?

In een klein groepje van maximaal 7 personen volg je de WordPress Bootcamp. Niet iedereen kent elkaar waarschijnlijk. De overeenkomst van alle deelnemers is dat iedereen na 3 dagen zijn site goed online wil hebben. Je leert van elkaar door te horen wat anderen willen en wat de oplossing hiervoor is in WordPress.
Wordpress Bootcamp is geschikt voor iedereen die in een kort tijdsbestek WordPress wil leren en tegelijkertijd zijn of haar site zoekmachine geoptimaliseerd online wil hebben. De inhoud van de website maakt niet uit. Vrijwel alles kan. Alleen het maken van een shop is niet mogelijk i.v.m. het tijdsbestek. Enkele voorbeelden van deelnemers: bloggers, journalisten, columnisten, contentmanagers, zzp-ers, wetenschappers, studenten, winkeliers etc.

Heb je al WordPress website of niet?

De bootcamp is geschikt voor zowel beginners als half-gevorderden. Ook als je al een WordPress website hebt, is de Bootcamp uitermate zinvol. Je begint van scratch af aan met het opbouwen van je website. Zodoende kom je alle WordPress facetten tegen die van belang zijn en zie je de samenhang van alle onderdelen.
Gebleken is dat veel cursisten na weken of maandenlang zelf proberen en uitzoeken het overzicht kwijt zijn of niet precies weten wat de relatie is tussen alle WordPress elementen. Hierdoor mis je juist de essentie en de kracht van WordPress als Content Management Systeem.


Datum en locatie WordPress Bootcamp 2018

De 3-daagse WordPress Bootcamp vindt plaats op onze inspirerende cursuslocaties in Den Haag (CabFab), Amsterdam (Westergasfabriek) en Antwerpen (Winkelhaak). Iedere dag werk je onder professionele begeleiding van Arthur aan je website van 9.30 tot 17.00 uur. Rond het middaguur lunchen we in een nabijgelegen restaurant.

DataLocatieTijdBeschikbaar

5, 6, 7 december 2018

Antwerpen

9.30 - 17 uurAANMELDEN

12, 13, 14 december 2018

Den Haag

9.30 - 17 uurAANMELDEN

18, 19, 20 december 2018

Amsterdam

9.30 - 17 uurAANMELDEN

WordPress docent en trainer

WordPress Bootcamp wordt 3 dagen lang vol enthousiasme gegeven door de ervaren trainer, grafisch ontwerper en web-designer Arthur Wentzel. Lees meer over Arthur.

Aantal deelnemers Bootcamp

Om de kwaliteit te garanderen bestaat uit de groep voor WordPress Bootcamp uit maximaal 7 deelnemers. Zo is er genoeg ruimte en aandacht voor individuele vragen en assistentie voor iedereen.


Bekijk meer sfeerimpressies van de voorgaande WordPress bootcamps en cursussen.


Wat kost de Bootcamp?

De prijs voor WordPress Bootcamp is €920 (ex. btw) per persoon.


 Last-Minute Korting 2 personen 

Extra korting bij 2 deelnemers (Bootcamp Den Haag 7, 8, 9 november)

Meld je je aan met 2 personen op dezelfde dag dan krijg je allebei 50% extra korting. Jullie bijdrage is dus €460 per persoon all-in. Vermeld bij je inschrijving graag met wie je je aanmeldt.
Dus ken je iemand (vriend, vriendin, kennis, collega) die ook in een kort tijdsbestek een website ‘up-and-running’ wilt hebben dan is dit een mooie gelegenheid.

Meld je aan voor WordPress Bootcamp 2018


Wat krijg je bij de Bootcamp?

WordPress Bootcamp duurt 3 dagen lang van 9.30 tot 17.00 uur. Bij WordPress Bootcamp is het volgende inbegrepen:

Certificaat van deelname aan Bootcamp

Na afloop van deze Bootcamp ontvang je op verzoek je certificaat
als bewijs dat je succesvol deelgenomen hebt aan WordPress Bootcamp.
Bekijk het certificaat


WordPress Bootcamp training certificaat

Programma WordPress Bootcamp

WordPress Bootcamp bestaat uit 3 dagen non-stop WordPress. Op dag 1 leer je de basis van WordPress. Op de tweede dag leer je hoe je je site naar wens kan vormgeven. Op de derde dag gaan we dieper in op de vindbaarheid van je website en is er gelegenheid voor het finetunen van je site. Bekijk hieronder de details per dag:

Dag 1 | De basis

9.30 – 17.00 uur

Op dag 1 gaan we je site opzetten. Je leert hoe je je content online zet. Je leert het volgende:

 • Je krijgt een overzicht van de mogelijkheden van WordPress
 • Je leert hoe je je WordPress site het beste opbouwt
 • Je leert werken met het dashboard
 • Je leert pagina’s en berichten te plaatsen en bewerken
 • Je leert afbeeldingen plaatsen
 • Je leert je menu aan te passen
 • Je leert omgaan met reacties en spam
 • Je leert je site te beveiligen (99,999% safe)
 • Je leert werken met widgets
 • Je maakt kennis met de belangrijke plugins
 • Je maakt kennis met het werken met thema’s
 • Je leert je website (tijdelijk) onder constructie te zetten

Aan het eind van dag 1 weet je hoe je een WordPress site opzet, content toevoegt en hoe je je site kan onderhouden.

Dag 2 | Design en Vormgeving

9.30 – 17.00 uur

Op dag 2 leer je hoe je je website, die je op dag 1 online hebt gezet, kan vormgeven. De nadruk ligt in deze cursus op de vormgeving en het design van je website. Je leert onder ander het volgende:

 • Het maken van een basis-layout en indeling
 • Het ontwerpen van een stramien en grid. Bekijk grids en stramienen
 • Het maken van kolommen
 • Het ontwerpen van tekst en beeldkaders
 • Het maken van sliders
 • Layout van portfolio galleries
 • Layout van thumbnail galleries
 • Het maken van tabellen
 • Het maken tabs en toggle effecten
 • Omgaan met responsive

Aan het eind van dag 2 weet je welke thema’s, plugins en tools je het beste kan gebruiken en je weet hoe je dit toe kan passen.

Dag 3 | Seo, Google en conversie

9.30 – 17.00 uur

Op dag 3 gaan we dieper in op SEO en Zoekmachine Optimalisatie. Je leert hoe je site goed scoort bij zoekmachines als Google. Je krijgt belangrijke tips en mogelijkheden die invloed hebben je vindbaarheid. Deze dag is speciaal gericht op WordPress en hoe je je WordPress website zo inricht dat je goed gevonden wordt. Je krijgt veel handige tools die je helpen je site te analyseren en verbeteren.

· Welke componenten van je website bepalen het zoekresultaat? Waar moet je op letten.
· Hoe optimaliseer je je bestaande site en/of hoe zet je een nieuwe site op.
· Het verband tussen je ontwerp en SEO.
· Hoe schrijf je teksten voor SEO? Waar moeten je teksten aan voldoen.
· Hoe creeer en optimaliseeer je zoekresultaten?
· Hoe word je opgenomen in zoekmachines?
· Hoe kom ik boven in de zoekresultaten van mijn doelgroep?
· Hoe zorg je dat je doelgroep op jouw resultaat klikt.
· Hoe meet je de zoekresultaten?

Tijdsindeling WordPress Bootcamp


Meer details


Voorbereiding WordPress Bootcamp

Wil je meedoen met WordPress Bootcamp? Houd dan rekening met het volgende:

Voorkennis

Voor het goed kunnen volgen van WordPress Bootcamp is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Basiskennis van Windows of Mac is noodzakelijk. Bij twijfel kun je contact met ons opnemen.

Webhosting

Het is in verband met de tijd noodzakelijk dat de webhosting goed geregeld is en dat WordPress is geïnstalleerd op je domeinnaam. Lees meer over webhosting. Heb je hier vragen over? Neem dan contact om je situatie uit te leggen of bel met Arthur: 06-2083 0583.

Hardware en computer

Neem bij voorkeur je eigen laptop mee. Voordeel is dat je weet hoe je computer goed werkt en dat je al je bestanden bij je hebt (als het goed is). Heb je geen computer of laptop, laat het dan vooraf weten, dan zorgen we dat er een (apple) computer voor je klaarstaat.

Software en programma’s

Je hoeft vooraf geen software aan te schaffen. Bij WordPress Bootcamp wordt gebruik gemaakt WordPress. WordPress is gratis en open-source. Verder wordt gebruik gemaakt van een klein aantal handige gratis programma’s. Tijdens WordPress Bootcamp leer je welke je programma’s en software je kan gebruiken.

Meer info over WordPress Bootcamp?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur dan een bericht via contact of neem direct contact op met Arthur voor persoonlijk advies of een antwoord op je vragen: 06-2083 0583.


Reviews WordPress Bootcamp

De voorgaande WordPress Bootcamps werden enorm gewaardeerd. Lees hieronder enkele reviews. Of bekijk de alle 100+ reviews en testimonials of uitgebreidere succesverhalen.De driedaagse WordPress Bootcamp is echt een aanrader! Het is ontzettend fijn om drie dagen achter elkaar in een duidelijk stappenplan de basis van wordpress te leren. Arthur is ontzettend aardig en legt alles op een goede en duidelijke manier uit. Ook fijn dat de groepen klein zijn. Als je, net als ik drie dagen geleden, niks van WordPress snapt, zou ik deze cursus zeker aanbevelen.


Waardering:

Demi Duivenvoorden, Instagram
Demi Duivenvoorden


Leuk, leerzaam, duidelijk. Raad hem 100% aan!


I did this really cool wordpress bootcamp 2 years ago. I highly recommend it if you want to learn how to create your own website.


Waardering:

Maya Mallinckrodt, Arrows Group
Maya Mallinckrodt


Arthur is een enthousiaste en goede docent.
Ik heb in december met veel plezier deelgenomen aan de WordPress Bootcamp. Na drie dagen liep ik met een tevreden gevoel en een eigen website de deur uit! Mocht je zelf aan de slag willen met WordPress, dan is de Bootcamp zeker een aanrader.’


Waardering:

Anne Niemel, VRHL
Anne Niemel


De WordPress Bootcamp was uitstekend! Ik had nooit gedacht dat het mogelijk is om in drie dagen een website te bouwen. En ook al was mijn site nog niet in detail af na de drie dagen, alle stappen waren wel op een rustige en duidelijke manier besproken, zodat ik er thuis makkelijk mee verder kon. Arthur legt alles op een duidelijke manier uit en zorgt er voor dat er ruimte is voor vragen, zonder dat het tempo teveel daalt. Een aanrader dus!


Waardering:

Wouter Messchendorp, woutermesschendorp.com
Wouter Messchendorp


Een zeer leerzame en inspiratievolle cursus.
Veel info, ook technische. Voornamelijk veel mogelijkheden besproken en getest zodat jezelf goed aan de slag kan. Ik heb de lessen voornamelijk gebruikt om te “proberen” nu thuis aan de slag met in het “echie” te bouwen. Als je voor het eerst een eigen website gaat bouwen is dit echt een super start waardoor je de tools “begrijpt” en toe kan passen.’


Waardering:

Carin


Ik heb de drie daagse bootcamp gevolgd, waar ik nog altijd heel blij mee ben! Drie dagen werkt ook goed, het is veel stof, zeker als je net begint, maar het resultaat is wel een goed werkende website welke je zelf bij kan houden. Een aanrader dus!’


Waardering:

Caroline Kusters Schrijvers, caropaintings.com
Caroline Kusters Schrijvers

Bekijk meer reviews en testimonials of uitgebreidere succesverhalen van cursisten.


WordPress Bootcamp van CursusWP.com beste beoordeeld bij Edubookers

Sinds geruime tijd bieden we onze cursussen WordPress ook aan via Edubookers, Nederland’s grootste site voor trainingen en cursussen. De WordPress Bootcamp staat steevast in de top 3 bij Edubookers. De Bootcamp is het populairst en wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7, de hoogste beoordeling op de website. Lees meer

Je WordPress trainer Arthur over de bootcamp:
Van alle cursussen vind ik eerlijk gezegd de Bootcamp het allerleukste om te doen. Na 3 dagen heb ik samen met een klein groepje deelnemers naar tevredenheid een paar websites gemaakt. Het is voor mij net als simultaan schaken, alleen spel je niet TEGEN maar MET de deelnemers 🙂


Meld je aan voor de WordPress Bootcamp 2018

Je kan je aanmelden op de aanmeldpagina of hieronder je gegevens invullen. Specifieke wensen kun je onderaan de pagina aangeven. Heb je nog een vraag, wens of twijfel? Je kunt altijd contact opnemen of bellen met Arthur: +31 6 2083 0583