Design ontwerpcursus training voor ontwerpers en vormgevers

Cursus WordPress Design en Vormgeving

Groepscursus WordPress Design & vormgeving | Max. 7 pers. | Amsterdam, Den Haag | €290 p.p.

In de Groepcursus WordPress Vormgeving en Design leer je hoe je je WordPress website naar eigen inzicht kan vormgeven en ontwerpen. De nadruk ligt in deze cursus op de vormgeving en het visuele aspect en design. Deze cursus is perfect voor ontwerpers, vormgevers en creatieven.

Speciaal voor ontwerpers, vormgevers en creatieven

Vaak ben je bij WordPress altijd gebonden aan de beperkingen van een kant-en-klaar thema. In deze groepcursus leer je hoe je los komt van standaard-layouts. Je leert de beste thema’s, plugins en tools waar je je site mee kan ontwerpen. De designcursus is uitermate geschikt voor grafisch ontwerpers en vormgevers maar ook voor illustratoren, fotografen en andere creatieven die willen leren ontwerpen en vormgeven met WordPress. De website is heel geschikt als vervolg op de Groepscursus WordPress voor beginners.


De aankomende cursus WordPress Design en Vormgeving

De cursus WordPress Vormgeving en Design wordt gegeven op onze locatie in Amsterdam en Den Haag


DatumLocatieTijdBeschikbaar

Dinsdag 10 december 2019

Amsterdam

9.30 - 17 uurAANMELDEN

Dinsdag 18 februari 2020

Amsterdam

9.30 - 17 uurAANMELDEN


Wat leer je tijdens de Groepcursus
WordPress Vormgeving en Design?

Tijdens de groepcursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Het maken van een basis-layout en indeling
 2. Het ontwerpen van een stramien en grid.
 3. Het maken van responsive kolommen (voorbeeld)
 4. Het ontwerpen van tekst en beeldkaders
 5. Het maken van sliders
 6. Layout van portfolio galleries
 7. Layout van thumbnail galleries (voorbeeld)
 8. Het maken van tabellen
 9. De vormgeving van buttons
 10. Het maken tabs en toggle effecten
 11. Omgaan met responsive

Na het volgen van deze cursus heb je meer kennis, vaardigheden en tools om een WordPress site zelf vorm te geven. Via het login gedeelte heb je toegang tot nuttige ontwerphandleidingen en templates die je kunt gebruiken. Enkele voorbeelden van handleidingen:

cursuswp-design-layout-voorbeeld


Voor ontwerpers en creatieven

Voor wie is deze ontwerpcursus WordPress geschikt?

De Groepcursus WordPress Vormgeving en Design is geschikt voor (half-)gevorderden in WordPress. Voorwaarde is dat je de Cursus WordPress voor beginners hebt afgerond of dat je aantoonbaar genoeg basiskennis en ervaring met WordPress hebt.
De designcursus is bedoeld voor ontwerpers, creatieven en vormgevers. Ook als je geen ontwerpprofessional bent, is de cursus geschikt, zolang je maar enige WordPress ervaring hebt. Deze designcursus is geschikt voor iedereen die wil leren ontwerpen en vormgeven met WordPress. Om de kwaliteit te waarborgen biedt de cursus ruimte voor maximaal 7 deelnemers.

Door wie wordt de Cursus WordPress Design & Vormgeving gegeven?

Deze ontwerpcursus wordt enthousiast geven door ontwerper en web-designer Arthur Wentzel. Arthur studeerde (cum laude) af aan Artez, Hogeschool voor de Kunsten, studierichting grafisch ontwerp. Arthur werkte enkele jaren op toonaangevende ontwerpbureaus en werkt een kleine 20 jaar zelfstandig. Arthur kent het ontwerpproces als geen andere WordPress opleider. Samengevat is deze cursus 10 jaar WordPress-ervaring gebundeld in 1 dag waarin Arthur je meeneemt en de beste tools en tricks lat zien op het gebied van WordPress-ontwerp.

Het beste voor je WordPress design
Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt hebt, zijn er vele duizenden WordPress plugins en thema’s. Daarnaast heb je vele page-builders. Waar moet je op letten en wat kun je het beste gebruiken om je WordPress website te ontwerpen. Dat leer ik je in 1 dag tijdens deze ontwerpcursus. Met mijn achtergrond als grafisch ontwerper vind ik dit één van de leukste cursussen om te geven.


Voordelen WordPress Designcursus

De cursus WordPress Vormgeving en Design geeft je enkele voordelen die je veel gemak opleveren. Bekijk hieronder enkele voordelen op een rij:

Kostenbesparing

Minder uitbesteden, minder kosten en meer intern doen. Je hoeft niet van alles meer uit te besteden aan een webbouwer. Het volgen van deze cursus is waarschijnlijk voordeliger dan het uitbesteden van de bouw van 1 site aan een programmeur, met het voordeel dat je met de opgedane kennis weet hoe je meerdere sites kan opbouwen. Je leercurve stijgt met ieder site.

Tijdsbesparing

Na de cursus ben je hoogstwaarschijnlijk in staat een site in WordPress op te zetten zonder het complete ontwerp eerst statisch in Photoshop te maken. Het ontwerp ziet er in WordPress ook direct interactief uit. Dit communiceert makkelijker met een opdrachtgever. Je weet na afloop ook de juiste tools voor WordPress. Welke thema’s en plugins moet je wel en niet gebruiken. Dit kan veel uitzoekwerk besparen.

Goed geïnformeerd

Na de cursus weet je hoe WordPress werkt. Zo kom je goed beslagen ten ijs in diverse situaties. Je kan voortaan beter communiceren over je website met klanten en mogelijke leveranciers (designers, programmeurs, etc).

Ontwerperstaal

De cursus wordt gegeven vanuit de invalshoek van een ontwerper en niet vanuit een techneutenperspectief. De cursus wordt gegeven door een grafisch ontwerper, Arthur Wentzel. Bekijk ook zijn grafische werk op www.GrafischOntwerper.nl.


Meer info over deze ontwerpcursus

WordPress Ontwerpcursussen in Amsterdam en Den Haag

De Groepcursus WordPress Vormgeving en Design wordt alleen gegeven op onze locatie in Amsterdam en Den Haag.

Investering

De prijs voor de Groepcursus WordPress Vormgeving en Design is €290 (ex. btw) per persoon all-in. Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

 • Lunch
 • Koffie, thee
 • Lesmateriaal en naslagwerken in PDF-vorm. Samengesteld door CursusWP.com
 • Aan het einde van de cursusdag een goed werkende WordPress site
 • Certificaat (op verzoek)
 • Toegang tot Loginbeveilgde gedeelte van CursusWP.com met veel nuttige tips, plugins en wetenswaardigheden

Aanbieding en korting op cursus

De cursus WordPress Vormgeving en Design sluit mooi aan op de Groepscursus WordPress voor beginners. Op deze dag leer je de basis van WordPress. Als je je tegelijkertijd aanmeld voor beide cursussen dan krijg je 10% korting. Je bespaart dus €58 (2 x €29).
Meld je je met 2 personen op 1 dag aan (bv. 2 zzp-ers) dan krijg je ook allebei 10% korting.

WordPress docent

De cursus wordt enthousiast gegeven door de ervaren grafisch ontwerper en web-designer Arthur Wentzel. Lees meer over Arthur.

Aantal cursisten

Om de kwaliteit van de cursus hoog te houden bestaat uit de groep uit maximaal 7 cursisten. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor individuele vragen en assistentie.


Aanmelden WordPress designcursus

Meld je aan op één van de onderstaande cursusdata.

DatumLocatieTijdBeschikbaar

Dinsdag 10 december 2019

Amsterdam

9.30 - 17 uurAANMELDEN

Dinsdag 18 februari 2020

Amsterdam

9.30 - 17 uurAANMELDEN

Ga naar aanmelden om je in te schrijven voor de cursus WordPress voor Vormgevers. Na je aanmelding ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging.


Voorbereiding

Dit heb je nodig bij de cursus WordPress Vormgeving en Design

Wat heb je nodig en wat moet je weten voor de Groepcursus WordPress Vormgeving en Design?

Voorkennis WordPress

Voor het goed kunnen volgen van de cursus WordPress Vormgeving en Design is basiskennis van WordPress noodzakelijk. Aanbevolen wordt de Groepscursus WordPress voor beginners te volgen.

Doelstelling

Om de cursus WordPress Vormgeving en Design zo effectief mogelijk te laten verlopen, is het goed als je voorafgaand aan de cursus weet wat je met je site wilt. Het zou mooi zijn als je het volgende op en rijtje hebt:

 • Wat de visuele indeling van je site?
 • Welk beeldmateriaal
 • Welke functionaliteiten

Laptop

Een laptop met wifi mogelijkheid. Heb je geen laptop? Laat het dan even vantevoren weten. Dan zorgen we dat we er zeker extra (apple)-laptop gereed staat.

Software

Tijdens de cursus zullen we nog een aantal kleine programma’s nodig hebben. Deze staan gratis online. Dit hoor je tijdens de cursus.
Verder is het een vereiste dat je weet hoe foto’s en beeldmateriaal kan aanpassen en bewerken. Het gaat vooral om het schalen en aanpassen van het beeldformaat van het beeldmateriaal. Het mooiste is als je photoshop enigszins beheerst. Je kan ook volstaan met een eenvoudiger programma als bijvoorbeeld Paint of Irfanview.

Webhosting

Bij deze cursus gaan we ervan uit dat je je site al online hebt en weet hoe je je site moet beheren. Heb je desalniettemin geen provider of webhoster? Laat het dan even weten. Dan kun je werken op onze server. Je werkt dan tijdens de cursus bijvoorbeeld op een domeinnaam www.cursuswordpress.com/test15056


Meer info over deze ontwerpcursus?

Wil je graag nog meer informatie? Stuur dan een bericht via contact om je situatie uit te leggen of bel direct met Arthur: 06-2083 0583.