Submenu-items bewerken WordPress-menu met ouder broer zus

Logo cursus traing wordpress

Submenu-items bewerken WordPress-menu met ouder broer zus

Submenu-items uit een WordPress-menu op basis van ouder of broer of zus

De menu-bouwer in WordPress is geweldig, maar vaak moet ik op pagina's een secundair menu maken dat slechts een subset van het menu bevat. In mijn geval zijn de regels eenvoudig: als we een pagina met het hoogste niveau bekijken, willen we alle onderliggende kindpagina's weergeven:

Home
-nieuws
-video
-audio
Blog
-Over de auteur
-Favoriete kleuren
–rood
–blauw
–groen
Mijn auto
-wielen
-banden

Als we een pagina van het tweede niveau bekijken, willen we een lijst van alle sibling-pagina's onder dezelfde ouder. We zouden gewoon wp_list_pages kunnen gebruiken en filteren op een parent, maar dat komt niet overeen met de structuur die is ontworpen in de menu builder.

Submenu-items op basis van ouder of broer of zus

Verrassend genoeg is er weinig informatie of werkende oplossingen voor dit probleem. Om je een idee te geven van hoe het werkt met de standaardopties, stel je voor dat je een menu als dit hebt:

  • A
  • – B
  • – C
  • D

Als je op pagina A bent, zie je B en C in het menu (A is een pagina op het hoogste niveau, dus het toont kinderen). Als je op B of C bent, zie je weer B en C (B en C zijn pagina's op het tweede niveau, dus worden broers en zussen weergegeven).

Vind hier de php code om het te bereiken:

how-to-display-part-of-a-menu-tree/7713875#7713875

wordpress-custom-menu-show-parents-siblings-children-depending-on-depth


Meer informatie over Submenu-items bewerken WordPress-menu met ouder broer zusof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Submenu-items bewerken WordPress-menu met ouder broer zus bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven