4XX-status webpagina 400 401 403 404 invloed op SEO

Pagina's met 4XX-statuscodes zijn website pagina's die niet konden worden gevonden. Dit kan slecht zijn voor SEO. Lees de problemen en oplossing voor WordPress.

Logo cursus traing wordpress

4XX-status webpagina 400 401 403 404 invloed op SEO

Wat zijn pagina's met de 4XX-status?

Pagina's met 4XX-statuscodes zijn websitepagina's die niet konden worden gevonden of geopend toen u ze probeerde te bezoeken. Deze fouten treden meestal op wanneer een pagina wordt verwijderd of verplaatst, of wanneer de URL verkeerd wordt getypt.

Wanneer u een 4XX-fout tegenkomt, betekent dit dat de pagina die u zoekt niet beschikbaar is op dat specifieke adres. Het is alsof je in een bibliotheek naar een boek zoekt, maar erachter komt dat het boek in de plank ontbreekt. In plaats daarvan ziet u een bericht dat aangeeft dat de pagina ‘niet gevonden' of ‘niet beschikbaar' is.

4XX-status en negatieve invloed op SEO

Kunnen pagina's met de 4XX-status op een website een negatieve invloed hebben op de SEO-score van een website?

Ja, pagina's met 4XX-statuscodes kunnen een negatieve invloed hebben op de SEO-score van een website. Wanneer zoekmachines zoals Google een website bezoeken en deze fouten tegenkomen, geeft dit aan dat sommige pagina's niet correct werken of ontbreken.

Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, omdat bezoekers mogelijk niet de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn. Bovendien kunnen zoekmachines de ranking van de website verlagen, omdat ze er de voorkeur aan geven betrouwbare en relevante pagina's aan gebruikers weer te geven.

Het is alsof er verbroken koppelingen in een boekenindex zijn, waardoor het voor mensen moeilijker wordt om te navigeren en de inhoud te vinden die ze nodig hebben, wat van invloed kan zijn op de manier waarop lezers het boek waarnemen en zoeken.

Pagina's met een 4XX-statuscode repareren

  • Als u de foutmelding ‘404 Not Found' krijgt en de inhoud nog steeds bestaat, corrigeert u de defecte URL of maakt u een 301-omleiding naar de juiste pagina. Als de inhoud verdwenen is, verwijst u door naar de meest relevante pagina.
  • Bij de foutmelding ‘403 verboden' moet u de machtigingen bijwerken om toegang tot de pagina toe te staan.
  • Als u de foutmelding ‘400 Bad Request' tegenkomt, controleer dan nogmaals of de URL juist is.
  • Als u de foutmelding ‘401 Unauthorised' ziet, betekent dit dat de pagina moet inloggen. Om openbare toegang toe te staan, verwijdert u het authenticatieproces. Als u het privé wilt houden, kunt u de crawlers van zoekmachines blokkeren met behulp van het .txt-bestand.

Meer informatie over 4XX-status webpagina 400 401 403 404 invloed op SEOof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in 4XX-status webpagina 400 401 403 404 invloed op SEO bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress site beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress website of webshop hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over 4XX-status webpagina 400 401 403 404 invloed op SEO

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, 4XX-status webpagina 400 401 403 404 invloed op SEO, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven