Accessibility toegankelijkheid training cursus opleiding webdesign

Logo cursus traing wordpress

Accessibility toegankelijkheid training cursus opleiding webdesign

Wat leer je in de accessibility toegankelijkheid training?

  • Hoe ontwerpbeslissingen de en bruikbaarheid beïnvloeden
  • De toegankelijkheidsnormen die u moet volgen
  • De soorten handicaps waarvoor u moet ontwerpen en optimaliseren
  • Hoe u toegankelijkheid proactief kunt integreren in uw ontwerp- en ontwikkelingsprocessen
  • De beste tools en technieken voor het valideren van uw inspanningen op het gebied van toegankelijkheid
  • Hoe u een toegankelijkheidsprogramma opbouwt en gebruikt om de volwassenheid van uw organisatie te vergroten

Goede toegankelijkheid websites wordt steeds belangrijker

Goede toegankelijkheid is cruciaal om van uw website of app een succes te maken. Niet alleen is ontwerpen voor toegankelijkheid in veel landen wettelijk verplicht – als u geen rekening houdt met toegankelijkheid, sluit u miljoenen mensen uit van het gebruik van uw product. De VN schat dat meer dan 1 miljard mensen in de wereld leven met een of andere vorm van handicap en naarmate de bevolking de komende jaren ouder wordt, zal dat aantal naar verwachting snel stijgen. Voeg daarbij de 10 procent mensen die aan kleurenblindheid lijden, en je begint een idee te krijgen waarom toegankelijkheid zo belangrijk is – niet alleen om morele en wettelijke redenen, maar ook zodat je producten hun volledige potentieel kunnen bereiken. Je moet ontwerpen voor toegankelijkheid!

Dus… wat is een beproefde en pijnloze manier om toegankelijkheid goed uit te voeren? Als u ooit hebt geprobeerd uw site of app te optimaliseren voor toegankelijkheid, dan weet u dat het een complexe en intimiderende taak kan zijn… en het kan daarom heel verleidelijk zijn om het tot het laatst te doen of, erger nog, het helemaal te vermijden. Door te begrijpen dat toegankelijkheid meer is dan alleen het optimaliseren van uw code, zult u merken dat u het kunt inbouwen in uw ontwerpproces. Zo bent u er zeker van dat u zich inzet voor gehandicapten en uw gebruikers tijdens het hele ontwikkelingsproces centraal stelt.

Leer toegankelijke WordPress websites maken

Deze cursus helpt u precies dat te bereiken – van het omgaan met tot het optimaal benutten van ARIA-markup: u leert hoe u toegankelijkheid vanuit alle hoeken benadert. U krijgt praktische, praktijkgerichte vaardigheden waarmee u veelvoorkomende toegankelijkheidsproblemen kunt beoordelen en optimaliseren, en u leert hoe u de nadruk kunt leggen op de kwaliteit van de gebruikerservaring door klassieke fouten te vermijden. Bovendien krijgt u de kennis mee om effectieve toegankelijkheidstests uit te voeren door te werken met gebruikers met een handicap.

De cursus omvat interviews met een toegankelijkheidsspecialist en is gebaseerd op de blinde gebruiker, en meerdere voorbeelden van websites en apps uit de praktijk waarin u uw vaardigheden kunt demonstreren door middel van analyses en toegankelijkheidstests.

Dit geeft u niet alleen een meer praktische kijk op toegankelijkheid, maar u zult ook in staat zijn uw websites en mobiele apps op een deskundige manier te optimaliseren – om belangrijke fouten te vermijden die vaak worden gemaakt bij het ontwerpen voor toegankelijkheid.

Les van toegankelijkheid expert

In deze cursus op maat zult u les krijgen van Arthur Wentzel en gebruik kunnen maken van zijn ervaring van twee decennia werken met toegankelijkheid. Zo kunt u leren van de fouten die hij heeft gemaakt en deze vermijden, en de beste praktijken toepassen die hij in de loop der tijd heeft ontwikkeld om uw inspanningen op het gebied van toegankelijkheid te laten schitteren.

Na afloop van de cursus beschikt u over de vaardigheden die nodig zijn om de toegankelijkheidsrichtlijnen na te leven, terwijl u uw bewustzijn van toegankelijkheid vergroot en ervoor zorgt dat de volwassenheid van uw organisatie samen met die van uzelf groeit.


Wil je meer details over Accessibility toegankelijkheid training cursus opleiding webdesignof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Accessibility toegankelijkheid training cursus opleiding webdesign bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je WordPress sites en webshops

Wil je meer halen uit je WordPress sites en webshops dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven