Web usability User experience & Conversie training

Conversiecursus op maat | Overal in Benelux | 1-7 personen | vanaf €525 p.dag/groep

Een doeltreffende cursus om meer rendement uit je bestaande WordPress website te halen met behulp van simpele krachtige usability technieken.

Meer rendement uit WordPress met usability cursus

Conversietraining om zoveel mogelijk conversie en rendement uit je WordPress website te halen. In deze cursus leer je krachtige usability technieken om het rendement te verhogen. Bezoekers van je site voelen direct aan of je hebt begrepen waar ze voor gekomen of niet. Bij een slechte ervaring op je site zijn ze zo weer weg. De vraag is of ze ooit nog terugkomen.

Meer conversie met WordPress conversietraining

In deze training staat de ervaring van de bezoeker centraal. In de cursus Web & Usability laat Arthur zien dat online gedrag voorspelbaar is. Eenvoudige ingrepen zijn genoeg om klanten het gevoel te geven dat ze welkom zijn op je site. Ze laten zich daarna graag overtuigen. Er zijn verrassende psychologische trucs om je klanten onbewust te beïnvloeden.


Wat is Usability en conversie?

Usability gaat over de mate van gebruiksvriendelijkheid van een website. Door usability te verbeteren, bied je bezoekers een optimale gebruikservaring, waardoor de kans wordt vergroot dat de bezoeker tot conversie overgaat. Want hoe beter ‘usable’ je site is, hoe eerder potentiële klanten iets van je kopen, downloaden of vragen. Daarmee is usability dus een krachtige marketingknop om aan te draaien.

Voorbeeld Usability

Usability kun je het best vergelijken met de snelweg. Je neemt de snelweg om op een snelle en efficiënte manier van A naar B te gaan. Op een website moet je als consument door bijvoorbeeld efficiënt en snel door het afrekenenproces in een webwinkel kunnen gaan.
Usability wordt vaak verward met user experience. In dit geval ga je voor de ervaring en beleving van emotionele aard. De route van A naar B is misschien langer maar je geniet als consument van het uitzicht en de omgeving van het landschap. Zo kun je als consument een emotionele relatie opbouwen. In dit geval maakt het niet uit of je het nieuws snel kan lezen. Het gaat erom dat je kunt genieten.


user-experience webdesign ervaring bezoeker website
Usability

user-experience webdesign ervaring bezoeker website
User experience

Waarom een WordPress conversie training volgen?

Allereerst is het belangrijk dat voldoende mensen je site of webshop weten te vinden. Dit kun je bevorderen met aan de hand van zoekmachine optimalisatie. Wanneer mensen je website of webshop gevonden hebben, wil je natuurlijk ook dat ze daar iets gaan doen. Dat kan gaan van het invullen van een contactformulier, plaatsen van een bestelling, reserveren van een product tot het inschrijven op de nieuwsbrief.
Wanneer een bezoeker op je website je doel bereikt, noemen we dit een conversie. Conversies kun je meetbaar maken door ze uit te drukken in een percentage van het aantal bezoekers op je website. Dit heet conversieratio. Als bijvoorbeeld 1.000 mensen je website bezoeken en 25 vullen het contactformulier in, dan is de conversieratio 2,5%.

Trainen in conversie met WordPress

De cursus Web & Usability geeft je eenvoudige, krachtige technieken om het rendement van je site te verhogen. Door praktische tips en voorbeelden kom je op ideeën om je eigen site te verbeteren. Doel van de cursus is te komen tot conversie van de bezoeker om het aantal aanvragen, inschrijvingen, reserveringen of bestellingen te verhogen. Vaak kan dat simpelweg door je teksten of beeldmateriaal te veranderen, dus zonder technische aanpassingen. Je kan ook elementen toevoegen die integreren met WordPress en zo bijdragen aan Lead generation.


Inhoud Cursus Web Usability & Conversie

Tijdens de cursus wordt het volgende geanalyseerd, behandeld en waar mogelijk verbeterd.

 • Analyse homepage
 • productpagina’s
 • tekstpagina’s
 • webformulieren
 • beeldmateriaal
 • structuur
 • zoektermen en trefwoorden

 • navigatie
 • links
 • vormgeving
 • buttons
 • leesbaarheid
 • typografie
 • W3C-proof maken

Specifieke Web Usability & Conversie trainingen

We kunnen tijdens de maatcursus op verzoek specifieke onderwerpen behandelen, bijvoorbeeld:


Voor wie is de Usability en Conversie training bedoeld?

De Usability en Conversie cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de gebruiksvriendelijkheid van websites. Cursisten in het verleden waren vaak web- en interaction designers, webshop-eigenaars en marketing- en communicatiemedewerkers.

Uitgangspunten Usability en Conversie training

Uitgangspunten vormen de ervaringen, onderzoeken en literatuur in dit vakgebied in de laatste 25 jaar. Eén van de belangrijkste zijn de vuistregels van Jacob Nielsen.

Wie is je WordPress trainer?

Trainer is Arthur Wentzel. Arthur is een heel ervaren web-designer en heeft zijn roots in functioneel grafisch ontwerp. Zo werkte hij als ontwerper voor schiphol en de NS.
Zie dit project op grafischontwerper.nl.


Aanmelden en meedoen met deze Usability en Conversie training?

Wil je meedoen met de cursus en meer rendement en opbrengsten uit je website halen?Andere WordPress trainingen op maat

Andere cursussen en trainingen die je WordPress site een boost kunnen geven:

Scroll naar top