Afbeeldingen in mediabibliotheek vervangen door nieuw bestand

Een afbeelding of bestand in uw mediabibliotheek vervangen door een nieuw bestand op zijn plaats te uploaden is een hele klus.

Het is vervelend en ingewikkeld om eerst een bestand te moeten verwijderen en vervolgens een bestand met dezelfde naam te moeten uploaden, iedere keer wanneer je een afbeelding of een geüpload bestand in de WordPress-mediabibliotheek wilt bijwerken.

Afbeeldingen mediabibliotheek vervangen met WordPress Plugin

Een gratis, lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken plug-in waarmee u naadloos een afbeelding of bestand in uw mediabibliotheek kunt vervangen door een nieuw bestand op zijn plaats te uploaden. Geen bestanden meer verwijderen, hernoemen en opnieuw uploaden.

Deze plug-in is zeer krachtig en een must-have voor elke grotere site gebouwd met WordPress. Ontwikkeld door het het bedrijf Shortpixel dat ook de Resize Image After Upload WordPress Plugin heeft gemaakt. Allebei erg handige plugins.

Ook voor SEO is dit top omdat de originele foto door Google of een zoekmachine herkend blijft.

Hoe je afbeeldingen in mediabibliotheek vervangen door nieuw bestand

Je kunt elk ge-upload bestand van de “wijzig” -weergave van een media-item vervangen, waar het zou moeten zijn. Vervanging van media kan op twee manieren worden gedaan:

  1. Vervang gewoon het bestand. Voor deze optie moet je een bestand van hetzelfde type uploaden als het bestand dat u vervangt. De naam van de bijlage blijft hetzelfde, ongeacht het bestand dat je uploadt.
  2. Vervang het bestand, gebruik een nieuwe bestandsnaam en update alle links. Als je deze optie aanvinkt, vervangt de naam en het type van het bestand dat je gaat uploaden het oude bestand. Alle links die naar het huidige bestand verwijzen, worden bijgewerkt zodat ze verwijzen naar de nieuwe bestandsnaam.

Kleine update 2019: Het komt nu ook met een voorbeeld van de vervangen afbeelding!