Custom fonts toevoegen WordPress website | ott truetype open type adobe

Met de plugin ‘Use Any Font’ kun je vrijwel alle custom fonts van bijvoorbeeld Adobe op eenvoudige wijze gebruiken in WordPress.

Custom fonts toevoegen aan WordPress website

Soms wil je een ander font toevoegen en niet altijd gratis Google Web Fonts voor WordPress gebruiken. Bijvoorbeeld omdat een font deel uitmaakt van een huisstijl. De “Use Any Font” plugin zorgt ervoor dat jouw toegevoegde lettertype voor elke browser zichtbaar is. De plugin ondersteunt alle ott truetype open type adobe lettertypes en fonts.

Een lettertype toevoegen is gratis maar als je onbeperkt lettertypes wilt kunnen toevoegen, vragen de makers van de plugin om een gift te doen. Het minimale bedrag is 10 dollar.


Voorbeelden custom fonts voor WordPress websiteHandleiding custom fonts toevoegen WordPress website

  1. Download eerst de premium sleutel. U kunt ook een Lite / Test API-sleutel genereren met de bovenstaande knop. Opmerking: Lite / Test API staat alleen conversie van één lettertype toe. De API-sleutel is nodig om verbinding te maken met onze server voor fontconversie.
  2. Upload uw lettertype in ondersteunde indeling vanuit het gedeelte Lettertypen uploaden. Het vereiste lettertype wordt automatisch geconverteerd door de plug-in en wordt opgeslagen op uw server.
  3. Wijs uw lettertype toe aan uw html-elementen uit de sectie Lettertype toewijzen.

Voorbeeld custom Adobe fonts toevoegen WordPress website

In het onderstaande voorbeeld zie je hoe je in WordPress een font kan toevoegen. In dit geval het Gill sans lettertype. Met de “Assign Font” functie kun jouw geuploade lettertype(s) toekennen aan CSS of HTML elementen, zoals een H1, H2 of H3. Dit is handig voor gevorderde WordPress gebruikers die kennis hebben van CSS en/of HTML. Ervaring is dus belangrijk.

custom adobe fonts toevoegen wordpress


Handleiding fonts toevoegen met gratis Custom fonts WordPress plugin

Als u een aangepast lettertypebestand hebt dat u voor uw website wilt gebruiken, kun je ook de gratis “Custom Fonts” plugin gebruiken. Na de installatie kunt u uw lettertypebestand uploaden vanuit de WordPress backend en het beschikbaar zien in de Customizer-opties. Ook hier is geen code nodig. Bekijk eventueel de onderstaande instructievideo.
Custom Fonts WordPress pluginFonts en lettertypes zoeken en vinden voor WordPress

Zoek je een lettertype. Je kan het hier uploaden en dan krijg je hoogstwaarschijnlijk de naam van het font in beeld:
www.myfonts.com/WhatTheFont