Grafisch ontwerp opleiding design concept vormgeving

Een goed spannend ontwerp maken voor je website en andere media zoals een logo, affiche, brochure of banner is nog niet zo eenvoudig. Je leert de belangrijkste ontwerp principes in deze designtraining.

Creativiteit, geen techniek

Het creatief leren omgaan met , , afbeelding en vlakverdeling staat centraal. Arthur vertelt je daarbij alle achtergronden en regels over o.a lettertypes, leesbaarheid, kleurcontrasten, vormcontrasten en vlakverdeling. Want iedere creatieveling die met de regels wil breken zal ze eerst moeten kennen.

Wees creatief, niet technisch

De focus van deze designopleiding ligt niet direct op techniek maar op creativiteit en ontwerp principes. Er wordt verondersteld dat je de techniek redelijk tot goed beheerst. De ontwerp training is heel praktijkgericht. Het doel is om je niet te focussen op dat waar je waarschijnlijk wel goed in bent, namelijk iets technisch maken, maar op het visuele grafische aspect van het design. Het hele ontwerpproces komt aan bod. Van brainstorm tot het finetunen van je grafisch ontwerp en webdesign.

Wat kost de designtraining?

1 Step 1

[ field11 + field2 ]

Aanvullende teksten

€ 300

​All-in excl. BTW

€ 400

​All-in excl. BTW

€ 500

​All-in excl. BTW

€ 500

​All-in excl. BTW

€ 625

​All-in excl. BTW

€ 725

​All-in excl. BTW

€ 1000

​All-in excl. BTW

€ 1200

​All-in excl. BTW

€ 1350

​All-in excl. BTW

Hieronder prijzen op locatie

€ 375

​All-in excl. BTW

€ 475

​All-in excl. BTW

€ 575

​All-in excl. BTW

€ 575

​All-in excl. BTW

€ 700

​All-in excl. BTW

€ 800

​All-in excl. BTW

€ 1150

​All-in excl. BTW

€ 1350

​All-in excl. BTW

€ 1500

​All-in excl. BTW

De online training wordt met Zoom gegeven. Teams kan ook. Een hele dag mag ook worden verdeeld over 2 halve dagen.

De WordPress training wordt op jouw/jullie locatie gegeven. Overal in Nederland en België. De prijs is inclusief reiskosten.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Hoe wordt je grafisch ontwerper?

Grafisch ontwerpen is heel interessant en boeiend. Maar het kan frustrerend zijn.
Soms loop je tegen beperkingen aan. Dit is wat je nodig hebt, als grafisch vormgever:

Talent bij
je geboorte

Helaas is niet iedereen met grafisch of creatief talent geboren. Het visuele moet een beetje in je bloed zitten. Heb je dit niet dan is het vaak zwoegen en vallen en opstaan. Je kunt het gebrek aan grafisch talent gelukkig  prima compenseren door te weken aan de andere 3 punten. Zo kun je ver komen.

Grafische
vakkennis

Dit kun je leren door goed de basisprincipes voor grafisch ontwerp te bestuderen. Wat zijn de grafische do's en don'ts. Daarnaast is het voor de creativiteit van belang dat je ook weer niet vasthoudt aan bestaande conventies. Dit is een interessant spanningsveld waardoor Arthur je probeert mee te nemen.

Technische
kennis

Technische kun je ook leren. Dat wat je in je hoofd hebt, of voor je ziet, moet je ook nog technisch kunnen uitvoeren. Alleen is deze training hier niet speciaal voor bedoeld. Daar zijn onze andere trainingen geschikt voor. Als er zijdelings wat vragen zijn, kunnen we je hier natuurlijk wel bij verder helpen.

Veel oefenen
en zelf doen

De boeddhistische leer zegt dat je iets pas echt kunt en een master bent als je een handeling 111.000 keer gedaan hebt. Nou is dat wel heel veel gevraagd. Maar toch. Je moet gewoon goed aan de slag en veel en regelmatig het geleerde in praktijk brengen. Niemand rent een marathon in 1 keer. Train jezelf en zie...

Vraag aan jou als geïnteresseerde

Met de bovenstaande ingrediënten kun je dus ver komen. Maar wat onderscheid een goede ontwerper van een doorsnee ontwerper?
Denk goed na. Het antwoord vind je onderaan deze pagina.

concept-grafisch-ontwerp-webdesign-vormgeving-training-cursus-opleiding

Iedereen met een computer en een ontwerpprogramma kan een pagina opmaken. Maar als je geen ontwerper bent of de principes niet kent, ziet het er niet goed uit en communiceer je niet goed.

Arthur Wentzel

grafisch-ontwerp-vormgeving-training-opleiding

De ontwerptraining in 6 modules

Deze designtraining bestaat uit de volgende 6 modules. In overleg kan de focus variëren.
Wil je meer of minder weten over een module, dan kan dat in overleg.

Concept

Conceptontwikkeling en strategie

Bij conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen. Een goed ontwikkelen voor communicatie, branding of een produkt kan een uitdaging zijn, omdat het proces van idee naar uitvoering niet altijd lineair verloopt. Deze training helpt je dat proces te structureren.

Structuur

Lay-out en vlakverdeling maken

Hoe ga je om met de lay out van een ontwerp. Welke vlakverdeling kies je? Hoe ga je om met witruimtes? Wat zijn de handvaten en die je kiest voor je vormgeving? Deze uitgangspunten zijn erg handig om een goed ontwerp te maken. Arthur leert het je.

Grids en rasters

Leer werken met grids en rasters

Het , grid of stramien in webdesign is erg handig als je nauwkeurig met je lay-out wilt werken. Vrijwel altijd zijn standaardinstellingen van je software, zowel online als offline niet genoeg. Daarom loont het als je ze aanpast naar jouw wensen zodat je makkelijker werkt.

Typografie

Heldere typografie en teksten

Wil je meer weten over typografie en tekst in al zijn facetten? Dan is de module Typografie iets voor jou. Leer meer over de vormgeving van letters en teksten. Geef een extra dimensie aan je technische kennis van WordPress websites met duidelijk leesbare en mooie teksten.

Kleur

Kleurenleer en toepassing kleur

Kleur is niet tastbaar en subjectief. Wat je ziet hangt af van het licht dat voorwerpen weerkaatsen en van de eigenschappen en beperkingen van het visuele systeem waarmee ons brein is uitgerust. In de training kleuren maak je praktisch kennis met deze eigenschappen.

Usability

Analyse en gebruikersvriendelijkheid

Je hebt een ontwerp gemaakt en dan? Het werkt, of het werkt niet. Zowel visueel als qua gebruiksvriendelijkheid. Hoe wordt je ontwerp door de lezer/gebruiker ontvangen. Wat voor jou logisch is, lijkt niet te werken. Leer kritisch kijken naar je ontwerp en leer praktische tips.

Tijdsduur

De verschillende ontwerp modules kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Van de basis tot verder en diepgaander. We kunnen zelf vooraf een traject samenstellen dat op je vraag is afgestemd. Ook kan het accent meer op een bepaalde module komen te liggen. Aanbevolen wordt om in ieder geval voor iedere module 1 dagdeel te nemen.

 • Spoed
  4-6 modules
  2 dagen of 4 halve dagen
 • Basis
  6 modules x 1 dagdeel
  3 dagen of 6 halve dagen
 • Pro
  6 modules x 2 dagdelen
  6 dagen of 12 halve dagen
 • Studie
  6 modules x 3 dagdelen
  9 dagen of 18 halve dagen

Locatie ontwerp cursus

De designtraining kan op verschillende manieren en plekken gegeven worden. Het kan online met zoom, maar gezien het conceptuele karakter van de verschillende modules van de training is een cursus op jouw of onze locatie ook wenselijk. Een mix van online en op locatie is ook mogelijk. Dit in overleg.

Tarief ontwerp cursus

De prijs van de designtraining is afhankelijk van de duur, locatie en het aantal personen. Je kunt dit zelf berekenen in de calculator hierboven. De calculator gaat tot 2 dagen. Bij meer dagen geldt een proportioneel tarief. Bij 4 dagen of meer geldt een korting van 10%. Heb je vragen over de prijs? Neem dan contact op met Arthur Wentzel.

Dit krijg je bij de ontwerptraining

Voor wie is deze ontwerp training?

Deze designtraining is geschikt voor iedereen die technisch een website kan bouwen maar die ook een beter ontwerp wil maken.  In het bijzonder wordt gedacht aan bijvoorbeeld grafisch ontwerpers, medewerkers van dtp-, prepress- en andere grafische bedrijven, grafisch adviseurs, webdesigners, medewerkers van ontwerpbureaus en reclamebureaus, uitgevers, communicatieverantwoordelijken, studenten en docenten.

Professionele ontwerper en docent

Je docent Arthur waar je dit allemaal van gaat leren is een professional uit het vak, die zelf al 30 jaar (!) dagelijks bezig is als grafisch ontwerper en web-designer en die zijn vaardigheden graag op jou willen overbrengen. Arthur stimulereert je je creativiteit te ontwikkelen en geeft je de juiste basis voor het werk van de grafisch vormgever.
Meer over Arthur Wentzel

Studiemateriaal

We problemen zo veel mogelijk het studiemateriaal in elektronische vorm (pdf-documenten, online tutorials, video) online aan te bieden. Je kan dit vinden op onze login. Verder zijn er een aantal naslagwerken in papieren vorm (gedrukte literatuur, leer- en werkboeken) die we aanraden als . De relevante zullen we aan je doorgeven.

Huiswerk

Bij deze design opleiding ga je gelijk aan de slag. Het is een hands-on training. Je werkt aan een aantal voorbeelden, cases en projecten. Ga er vanuit dat je naast de trainingen ook nog tijd en energie moet besteden aan het uitvoeren van ontwerpopdrachten die bij de module horen. Je leert het best om het geleerde zelf te doen en in de praktijk te brengen.

Interesse?

Heb je interesse in deze creatieve grafisch ontwerp opleiding? Of heb je een vraag over de training of opleiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Arthur Wentzel:

+31 6 2083 0583

Het antwoord voor goed grafisch ontwerp

Het antwoord voor goed grafisch ontwerp is visie. Zonder visie is een ontwerp vaak een slappe hap.
In de module conceptontwikkeling leer je een ontwerp met "balls" te maken.

Scroll naar boven