Geen interne links maken slechte linkstructuur voor SEO

Een goede interne linkstructuur zorgt er ook voor dat zoekmachines de website goed kunnen analyseren. Beter voor SEO en het surf gedrag van je bezoekers.

Logo cursus traing wordpress

Geen interne links maken slechte linkstructuur voor SEO

Geen links en slechte linkstructuur

Een goede interne linkstructuur zorgt er niet alleen voor dat de bezoeker makkelijker door de website kan navigeren, maar zorgt er ook voor dat zoekmachines de website goed kunnen analyseren en beter kunnen bepalen welke pagina's het belangrijkst zijn.

Het is dus helemaal niet nodig om elke pagina van de website met een link in het hoofdmenu te plaatsen. gecombineerd wordt het hoofdmenu ook erg verwarrend.

Misschien denkt u nu aan een interne linkstructuur? Ik heb gewoon alle links netjes in mijn menu en voettekst! Heel netjes, maar het heeft geen invloed op de interne linkstructuur van je website.

tips voor een goede interne linkstructuur

Je weet inmiddels dat de structuur van interne links belangrijk is, maar hoe zet je deze zelf goed in? Ik geef je de volgende vijf tips:

Creëer een duidelijke hiërarchie

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien, bestaat de hiërarchie van een website vaak uit de startpagina, met daaronder een aantal hoofdcategorieën, en daaronder verschillende subcategorieën. Bedenk dus per pagina of dit een hoofdcategorie is of dat je deze beter ergens als subcategorie kunt plaatsen.

Beperk het aantal links in een tekst

Het toevoegen van links aan tekst op een pagina is een goed idee, maar overdrijf het niet. Helaas bestaat er geen standaardregel over het juiste bedrag. Vaak proberen we het aantal links in een tekst te beperken tot ongeveer 3 links, maar dit is uiteraard ook afhankelijk van de lengte van een tekst. Denk bij elke link die je wilt toevoegen na: Is het voor de bezoeker belangrijk dat ik deze link toevoeg?

Gebruik de juiste anchor-tekst

Zonder te weten wat anchor-tekst is, heb je er waarschijnlijk al regelmatig mee gewerkt. Dit zijn de woorden in de tekst waarachter een link is geplaatst. Regelmatig zien we dat de anchortekst “klik hier” is. Voor de bezoeker mag dit duidelijk zijn, maar om zichtbaarheidsredenen zien wij het liefst een goed zoekwoord opgenomen. Een voorbeeld hiervan vind je onder SEO-fout 4. Het verwijst naar een handleiding voor zoekmachinevriendelijk schrijven.

Link naar de belangrijkste pagina's

een website bevat altijd belangrijkere pagina's dan andere. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijkste dienst of de belangrijkste productcategorie. Idealiter wil je dat deze pagina gemakkelijk vindbaar is. Dit kunt u doen door meerdere keren naar deze pagina's te linken. Voeg bijvoorbeeld 1 of 2 links toe naar de tekst op de homepagina en ook een link uit de tekst op een andere pagina. Er zit een grote maar aan deze tip: hij moet nog steeds logisch en natuurlijk lijken, dus forceer geen link in tekst waar deze helemaal niet past.

Vermijd orphan / weespagina's

De naam verraadt het al een beetje, ‘orphan' of ‘weespagina's' zijn pagina's die niet één keer intern gelinkt zijn. Deze pagina's zweven op uw website. Omdat er geen link naar deze pagina is, kunnen bezoekers van uw website de pagina niet bereiken en kan een zoekmachine de pagina alleen vinden via de . Dit is uiteraard niet de bedoeling. Zorg er daarom voor dat er op de website altijd minimaal één keer naar een pagina wordt gelinkt.

Meer handleidingen over links maken


Meer weten over Geen interne links maken slechte linkstructuur voor SEOof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Geen interne links maken slechte linkstructuur voor SEO bekeken ook de onderstaande artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress website hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Geen interne links maken slechte linkstructuur voor SEO

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Geen interne links maken slechte linkstructuur voor SEO, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven