5 interne linking strategieën betere SEO WordPress site

Logo cursus traing wordpress

5 interne linking strategieën betere SEO WordPress site

5 interne linking strategieën betere SEO

Hier zijn de 5 strategieën die je kunt gebruiken om je interne linking te verbeteren, zowel voor SEO als voor gebruikers. Van de vele strategieën die er zijn, vind ik dat deze 5 het grootste effect hebben op SEO en rankings. Je kunt er een van kiezen voor je WordPress website, of meer gecombineerd voor nog betere resultaten.

Richt interne links van traffic pagina naar conversie pagina

Deze interne linking strategie werkt goed voor bedrijven die een blog hebben om “boeiende en nuttige inhoud” te creëren. Sommigen van hen bereiken het doel, en hun berichten trekken aanzienlijk verkeer. Het probleem is dat een blogpost zelden kan bogen op een hoog conversiepercentage. Waarom kunt u gebruikers niet van blogposts met veel verkeer naar landingspagina's leiden die specifiek zijn geoptimaliseerd voor ?

Stap 1. Zoek landingspagina's met veel verkeer en een lage conversie.

Om dit doel te bereiken, opent u , gaat u naar > Landingspagina's, en sorteert u de URL's op het aantal sessies. Klik op het Vergelijking en kies de relevante metriek uit het vervolgkeuzemenu (bijv. het totale conversiepercentage). U kunt de URL's verder filteren om aan bepaalde criteria te voldoen, zoals enkel blog URL's tonen. Kies de URL's met veel verkeer maar met een lage conversie.

Stap 2. Identificeer pagina's met een hoog conversiepercentage

Je top converterende landingspagina's. Gebruik een vergelijkbare aanpak als beschreven in de vorige stap.

Stap 3. Maak interne links naar de pagina's met een hoge conversie op de pagina's met veel verkeer.

Beeldlinks of banners zullen waarschijnlijk meer klikken aantrekken dan tekstlinks. U kunt verder experimenteren met linkplaatsing of bannervariaties binnen de pagina.

Hoge autoriteit pagina's naar low hanging fruit pagina's

Wijs hoge autoriteit pagina's naar pagina's met low hanging fruit.

Mensen die al langere tijd actief zijn in SEO kennen de term “low hanging fruit”.

Ook nieuwkomers zullen de term vroeg of laat tegenkomen, al onderzoekend of met trainingen. Maar wat houdt dit nu precies in? Wat is laaghangend fruit (vanaf nu aangeduid als “LHF”)? En nog belangrijker: kan ik zelfs met een klein budget snel succes behalen in SEO door LHF optimalisatie? Vooral voor nieuwkomers of bedrijven die geen groot budget hebben, hebben deze quick wins het potentieel om een groot verschil te maken.

We kunnen het onderwerp onderverdelen in twee gebieden: ten eerste, focussen op zwak concurrerende zoektermen (bijv. longtail termen), en de tweede op rankings tussen positie 10 en 20. Waarom? Als u al op de tweede pagina van de Google SERPs staat, is het duidelijk dat uw pagina relevant is – zelfs kleine verbeteringen kunnen u helpen de eerste pagina te bereiken.

https://en.ryte.com/magazine/low-hanging-fruits-seo

Promoot minder belangrijke pagina's voor link juice

De tweede interne linkstrategie zal werken als u al een geweldige blog heeft met veel nuttige inhoud. En zoals we allemaal weten, nuttige inhoud trekt externe backlinks aan. We kunnen het verzamelde link sap dat uw blogberichten genieten van andere linken websites gebruiken om pagina's te promoten die ergens op pagina 2 in de SERPs zijn blijven steken. Dit zijn de zogenaamde laaghangend fruit pagina's.

Om of PageRank te schatten, is SEO PowerSuite's InLink Rank een enorme hulp. Het is gebaseerd op dezelfde formule als Google's oorspronkelijke PageRank, en het doet hetzelfde – evalueert de ranking kracht van een pagina op basis van de kwantiteit en kwaliteit van de backlinks. Hoe hoger de InLink Rank, hoe gezaghebbender de pagina.

Stap 1. Zoek pagina's met een hoge InLink Rank.

In Website Auditor, open uw project en ga naar Site Structuur > Pagina's. Klik op de kop van de InLink Rank om de URL's te sorteren op hun InLink Rank. Als u geen InLink Rank kolom in uw werkruimte ziet, klik dan met de rechtermuisknop op de koptekst van een kolom om deze toe te voegen. U kunt ook een aangepast toepassen om pagina's te vinden die aan bepaalde criteria voldoen, bv. de blog pagina's. Gebruik het filter icoon om dat te doen.

Stap 2. Pagina's met hoge autoriteit vinden

Zoek pagina's met een hoge autoriteit die bovenaan pagina 2 staan voor uw doelzoekwoorden. We gaan Rank Tracker gebruiken voor deze taak. Ik ga ervan uit dat je al rankings bijhoudt in Rank Tracker (anders, zul je je doel trefwoorden moeten in de tool en een ranking check voor hen moeten uitvoeren).

Navigeer naar Doel Trefwoorden > Rank . Klik dan op het filter icoon en pas de volgende filters toe:

Gebruik filters in Rank Tracker

Dit zal u de trefwoorden tonen waarvoor u bovenaan pagina 2 staat. Sorteer de resultaten op Google Rank en ontdek de URL's waarnaar u zult linken vanaf uw pagina's met een hoge autoriteit. Vergeet de trefwoorden niet – u zult ze gebruiken in de ankertekst van de links. Gebruik Rank Tracker om ranking pagina's te filteren

Stap 3. Voeg links toe

Voeg links toe aan de pagina's die je in Stap 1 hebt gekozen. Denk eraan dat het van vitaal belang is dat de nieuw toegevoegde links relevant zijn voor de inhoud van de bron pagina.

Rank belangrijkste pagina's voor hoog volume trefwoorden

Deze interne linking strategie en de volgende twee strategieën zijn gebaseerd op het concurrentieniveau en het zoekvolume van uw trefwoorden. De implementatie workflow is zeer gelijkaardig. Dat is waarom ik het slechts één keer ga beschrijven.

De derde interne linking strategie zal werken voor een hardere speler wiens website is geoptimaliseerd voor een paar zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een hoge concurrentie. Dergelijke zoekwoorden hebben vaak een zeer generieke betekenis, bijvoorbeeld “koop goedkope schoenen”.

Typisch, zal je de inhoud van de homepage geoptimaliseerd om hoog te scoren voor deze zoekwoorden, met andere pagina's die een bijkomend doel dienen. Deze pagina's bieden nog steeds nuttige informatie voor gebruikers, maar ze zijn niet bedoeld om hoog te scoren voor een . In een dergelijke linking structuur, heeft de homepage veel meer interne links die er naar verwijzen dan een categorie pagina of pagina's op het onderste niveau:

Gebruik interne links ter ondersteuning van mid-volume trefwoorden.

In deze interne linking strategie, bent u primair gericht op mid-search-volume zoekwoorden. Typisch, dit zijn drie-woord zoekwoorden met een meer specifieke betekenis dan de termen besproken in het vorige punt, bijvoorbeeld, “koop Gucci schoenen” of “beste Gucci schoenen”. Ze behoren vaak tot een productcategorie binnen een e-commerce website of tot een onderwerpcategorie in een blog-achtige website. Bij deze aanpak hebben categoriepagina's de hoogste prioriteit; daarom moeten ze de meeste contextuele interne links krijgen die ernaar verwijzen.

5. Richt u op zoekwoorden met een laag volume met interne links.

In plaats van u te richten op een paar zoekwoorden met een hoog zoekvolume, kunt u er de voorkeur aan geven te jagen op veel long-tail zoekwoorden met een laag zoekvolume. In de meeste gevallen behoren ze tot het onderste niveau van een website, bijvoorbeeld individuele blogberichten of product listings.

Deze interne linkstrategie wordt gebruikt om de autoriteit van interne pagina's te versterken. De meeste contextuele interne links moeten verwijzen naar de bottom-level pagina's, en deze pagina's moeten goed met elkaar verbonden zijn.

Conclusie interne links maken

Om samen te vatten, je hebt geleerd wat interne links zijn en waarom het belangrijk is om een ge optimaliseerde interne linking structuur te hebben. Je hebt de must-haves van intern linken doorgenomen die universeel gebruikt zouden moeten worden door elke webmaster. En tenslotte heb je gelezen over vijf interne linking strategieën die een grote impact kunnen hebben op je rankings als je ze goed implementeert. Ik ben er zeker van dat er meer trucs en strategieën zijn. Als u suggesties of ideeën te delen, laat het me weten.


Wil je meer details over 5 interne linking strategieën betere SEO WordPress siteof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in 5 interne linking strategieën betere SEO WordPress site bekeken ook de onderstaande handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je website hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over 5 interne linking strategieën betere SEO WordPress site

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, 5 interne linking strategieën betere SEO WordPress site, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven