Uiteindelijk komt gebruiksgemak neer op persoonlijke voorkeur. Maar als het op gebruiksgemak aankomt, zijn er zeker enkele voor- en nadelen aan zowel Gutenberg als Elementor.
IN DEZE HANDLEIDING:
Gutenberg
Met Gutenberg is alles direct in WordPress geïntegreerd. De gebruikersinterface is gewoon een verlengstuk van de rest van je WordPress admin paneel. Het ontwerp zelf is ook een verlengstuk van het thema dat je op je site hebt geïnstalleerd.
Het beste van alles is dat het hele WordPress ecosysteem van thema’s en plugins native zal werken met Gutenberg. Dit maakt het installeren van nieuwe thema’s en plugins een fluitje van een cent.
Elementor
Elementor daarentegen heeft een heel andere interface. In plaats van een extensie van WordPress, is het meer een ongelooflijk krachtige applicatie die er bovenop gaat.
Dit heeft plussen en minnen. Hoewel het betekent dat je een andere UI moet leren om het te gebruiken, is deze interface eigenlijk heel goed en intuïtief te gebruiken. Het is anders dan die van WordPress, maar het werkt heel goed en is bruikbaar voor iedereen, zelfs voor niet-technische gebruikers.
Over het geheel genomen is Gutenberg zowel vertrouwd als rechttoe rechtaan, terwijl Elementor anders maar intuïtief is.
Verschillen bewerkings ervaringen Elementor en Gutenberg?
Beide laten u in wezen zien hoe de pagina eruit komt te zien, maar Gutenberg laat dingen zien voordat het sitethema en andere elementen worden toegepast. Het is dus meer een preview dan een echte live bewerking.
Om te zien hoe Gutenberg-blokken eruit komen te zien, moet u de pagina op uw eigenlijke site bekijken. Dit is zo eenvoudig als het klikken op de knop Preview en/of Publish, maar het is nog steeds een extra stap.
Elementor laat u precies zien hoe uw site eruit zal zien binnen de applicatie, omdat de ontwerper direct in het systeem is ingebouwd. U kunt lettertypen, kleuren en elk ander ontwerpelement dat normaal gesproken door het thema zelf wordt behandeld, aanpassen.