Interface UX design wireframes prototypes webdesign software

Logo cursus traing wordpress

Interface UX design wireframes prototypes webdesign software

Software voor prototypes maken webdesign

Het UX design proces begint met ontdekkingsactiviteiten zoals contextueel onderzoek, gebruikersonderzoek, focusgroepen, stakeholder discussies, persona's, scenario's, user journeys, en mind mapping, die een sterke basis leggen voor gebruikerseisen.

Daarna beginnen we met het maken van een aantal quick-and-dirty design prototypes en krijgen we de goedkeuring van de opdrachtgever. Vervolgens gebruiken we de tool van onze keuze om interactieve prototypes te maken. Nadat onze interactieve prototypes zijn goedgekeurd, maken we high-fidelity ontwerpen met tools zoals Photoshop of Illustrator. Tot slot overhandigen we onze ontwerpen aan de ontwikkelaars.

Adobe Photoshop en Illustrator

UX-professionals hebben echt moeite gehad om één tool te vinden die we kunnen gebruiken voor wireframing, prototyping, het maken van mockups, en ontwikkeling. Tot 2010, vertrouwden ontwerpers zwaar op Photoshop en Illustrator voor het creëren van high-fidelity ontwerpen. Echter, na de komst van Sketch op de markt in 2010, veranderde de vergelijking volledig.

Figma en Adobe XD

Daarna, met de release van Figma en de beta release van XD in 2016, ontstond er een zeer stevige concurrentie op de markt. Met behulp van Sketch, Figma, of Adobe XD, kunt u wireframes, prototypes en afgewerkte ontwerpen maken met behulp van een enkele applicatie. In deze vergelijkende review zal ik de mogelijkheden van Figma en Adobe XD beoordelen.
Figma is een online, collaboratieve, vector design tool. Het heeft de aandacht getrokken sinds zijn lancering. Met collaboratief bedoel ik dat meerdere mensen tegelijkertijd aan hetzelfde ontwerpbestand kunnen werken.

Figma

Figma is een collaboratieve interface ontwerptool die de ontwerpwereld stormenderhand verovert. In tegenstelling tot Sketch, dat draait als een standalone MacOS applicatie, is Figma volledig browser-gebaseerd, en werkt daarom niet alleen op Macs, maar ook op PCs met Windows of Linux, en zelfs op Chromebooks. Het biedt ook een web API, en het is gratis!

Een ander groot voordeel van Figma is dat het real-time samenwerking op hetzelfde bestand mogelijk maakt. Bij het gebruik van conventionele “offline” apps zoals Sketch en Photoshop, als ontwerpers hun werk willen delen, moeten ze het meestal exporteren naar een beeldbestand, om het vervolgens via e-mail of instant message te versturen.

In Figma, in plaats van statische te exporteren, kunnen we simpelweg een link naar het Figma bestand delen zodat klanten en collega's het in hun browser kunnen openen. Dit op zichzelf bespaart al aanzienlijke tijd en ongemak in de workflow van een ontwerper. Maar nog belangrijker, het betekent dat klanten en collega's rijker kunnen interageren met het werk, en de laatste versie van het bestand kunnen bekijken.

Figma heeft een gratis startersplan voor maximaal twee editors en drie projecten. Ze bieden ook een versiegeschiedenis van 30 dagen en onbeperkte cloud-opslag met dit plan. Hun individuele plan kost $12 tot $15 USD per editor, per maand; hun enterprise plan, $45 per editor, per maand. Figuur 1 toont de details van de plannen.
Figuur 1-Figma tariefplan
Figma prijsplan

Handleidingen Figma

uxplanet.org/figma-all-you-need-to-know

trydesignlab.com/figma-101-course/introduction-to-figma/

Adobe XD

Hoewel Adobe XD onlangs een gelijkaardige functie introduceerde, mist het de flexibiliteit die Figma biedt. Figma dankt zijn immense populariteit onder UX professionals aan een gebruikersinterface die echt gemakkelijk te gebruiken is. Er zijn zowel desktop- als webgebaseerde versies van Figma, terwijl Adobe XD alleen een desktopversie biedt. Figma helpt ontwerpteams aan de top te blijven zonder ontwikkelaars of productmanagers achter te laten.

Aan de andere kant is Adobe XD een vector-gebaseerde tool van een van de grootste applicatie-ontwikkelingsbedrijven. Vijf jaar na de lancering van Adobe XD, komt het af en toe met nieuwe functies, en probeert het de steeds hogere verwachtingen van ontwerpers in te halen. Figma heeft daarentegen een zeer stabiele gebruikersinterface, wat waarschijnlijk de reden is waarom het een brede adoptie heeft onder Fortune 500-bedrijven.

Sinds de release van XD in 2016 zijn Figma en Adobe XD in een soort touwtrekkerij verwikkeld. Hoewel hun rivaliteit aanvankelijk niet al te intens was, veranderden de dingen vrij snel en de laatste tijd is er een nauwe concurrentie tussen de twee applicaties. Het is niet langer eenvoudig om uit te vinden welke het beste past bij uw ontwerp, prototyping, en workflow behoeften.
In deze tweedelige review, zal ik een feature-by-feature vergelijking geven van twee van de meest krachtige, vector UX design tools, zodat u kunt bepalen welke het beste zou zijn voor uw ontwerp en prototyping behoeften.

Adobe XD biedt ook een gratis startersplan aan, gaande van gratis tot $9.99 voor individuen en gratis tot $22.99 voor hun business plan, zoals getoond in figuur 2.

xxx

Affinity

Ik ben zelf een fan van de Software. Lees hieronder meer en waarom:


Meer informatie over Interface UX design wireframes prototypes webdesign softwareof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Interface UX design wireframes prototypes webdesign software bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Interface UX design wireframes prototypes webdesign software

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Interface UX design wireframes prototypes webdesign software en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven