Neubau NB International Pro font Stefan Gandl

Logo cursus traing wordpress

Neubau NB International Pro font Stefan Gandl

Neubau NB International Pro font Stefan Gandl

Bekend om zijn zelfverzekerde minimale werk, heeft de in Berlijn gevestigde studio Neubau een nieuw uitgebracht, NB Akademie, ontworpen door Stefan Gandl, dat bestaat uit 20 verschillende stijlen, van licht tot mono zwart-cursief.

voorbeeld neubau lettertype nb akademie 01
voorbeeld neubau lettertype nb akademie 01

De invloeden en naamgeving van het lettertype gaan ver terug naar de legendarische Duitse letterontwerper Ferdinand Theinhardt en zijn revolutionaire zet Royal Grotesk uit 1880, dat werd ontworpen voor de publicaties van de Königlich-Preußischen Akademie der Wissenschaften zu Berlin (Pruisische Academie van Wetenschappen). “Nadat hij zijn eigen lettergieterij had verkocht, werd Theinhardt's Royal Grotesk later internationaal bekend.”

voorbeeld neubau lettertype nb akademie 02
voorbeeld neubau lettertype nb akademie 02

Voortbouwend op het NB International Pro-lettertype van Neubau is Akademie de ‘conceptuele opvolger' en biedt een meer onderscheidende en verfijnde lettertypestijl. Om de Akademie in al zijn schreefloze glorie te laten zien, heeft de studio een serie posters, boekomslagen en vlaggen gemaakt om het gezicht in verschillende gewichten weer te geven.

voorbeeld website nb font
voorbeeld website nb font op leadi.nl/cases/top

Deze toepassing geeft het context en textuur en herinnert aan Neubau's gelikte gevoeligheden en aandacht voor detail. De studio heeft ook een boxset in beperkte oplage gemaakt om de release te vieren, die later dit najaar uitkomt. Naast de printlicentie zitten in de onberispelijke verpakking ook een potlood, archiefhandschoenen, brochures, een vlag, een liniaal en zelfs een bordspel.

Voorbeelden Neubau lettertype

Voorbeeld Neubau font op website

https://www.artefiera.it/arte-fiera/sezioni/editoria-e-istituzioni/9875.html


Wil je meer details over Neubau NB International Pro font Stefan Gandlof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Neubau NB International Pro font Stefan Gandl bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven