Tabellen maken WordPress Plugin TablePress

Logo cursus traing wordpress

Tabellen maken WordPress Plugin TablePress

Als je een tabel wilt maken in WordPress, kun je het beste gebruik maken van een tabellen-plugin. is een mooie WordPress Plugin hiervoor. Lees de handleiding.

Waarom tabel plugin gebruiken voor WordPress

Als je namelijk met HTML een tabel maakt kan dit heel fnuikend zijn voor je SEO, je vindbaarheid in Google. De HTML taal om tabellen te maken ‘vervuilt' je standaard tekst nogal en is bovendien niet goed . Ook voor het beheer van je site is het gebruik van een plugin aan te bevelen. De plugin die ik vaak gebruik om tabellen te maken is de gratis TablePress plugin.

De tabellen plugin is in 2024 inmiddels al meer dan 8 miljoen keer gedownload.

Tabel maken met de TablePress plugin

Allereerst moet je de plugin downloaden en installeren. Je kunt nu de plugin nu gebruiken om een tabel toe te voegen. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd wordt er automatisch een menu item toegevoegd, genaamd TablePress. Als je daar op klikt dan krijg je een overzicht met al je tabellen. Uiteraard is dit leeg als je net begint.

Klik vervolgens op nieuwe tabel toevoegen en geef de tabel een naam en een omschrijving, bijvoorbeeld ‘prijslijst”. Vervolgens klik je op Tabel toevoegen of op Add Table. Je kunt nu de tabel gaan vullen met je content. Geef aan hoeveel kolommen en rijen je nodig hebt. Als je klaar bent met het invullen van je tabel kun je klikken op Voorbeeld. Kopieer vervolgens de shortcode, table id=1 tussen haakjes, en plaats deze op de plek waar je de tabel wilt plaatsen, dus op een pagina of bericht.

Hier zie je een voorbeeld van een shortcode:
[ table id=1 / ]

Elke tabel krijgt een unieke shortcode. Op deze manier kun je makkelijk meerdere tabellen toevoegen aan je pagina's of berichten. Voordeel is dat je 1 tabel op meerdere plekken op je site kan plaatsen en op 1 plek kan beheren.


Tablepress tabellen maken WordPress

Uitgebreide tabellen maken met een WordPress plugin

TablePress werkt prima voor de meeste tabellen. De plugin is op dit moment responsive tot op zekere hoogte. Als je nog meer eisen stelt aan een plugin dan kun je ook een andere plugin gebruiken. Ik ben zelf een enorme fan van wp-datatables plugin. Deze plugin is echter betaald, maar biedt veel meer mogelijkheden. Hiermee kun je enorm uitgebreide met honderden entries. Lees meer over de wp-datatables plugin.


Voorbeeld uitgebreide responsive tabel in WordPress met plugin

Een voorbeeld van een uitgebreide tabel die ik in WordPress met plugin heb gemaakt vind je hieronder. Het is ook mooie echte responsive tabel. Dat wil zeggen dat de horizontale cellen op mobiel verticaal worden weergegeven. Try it yourself. In een cursus kan ik je vertellen hoe je dit maakt.
De tabel staat onderaan de webpagina:
Tabel met tarieven in WordPress


Voorbeeld TablePress WordPress plugin

De onderstaande tabel is ook gemaakt met tablepress. Het is een overzicht van de cursusdata voor de WordPress beginnerscursus. Tijdens deze beginnerscursus leer je ook hoe deze plugin werkt 🙂

Succes met je tabellen in WordPress!


1 dag

Locatie

Tijd

Beschikbaar

ma 17 juni 2024

Den Haag

9.30 - 17.00

Vol

di 18 juni 2024

Amsterdam

9.30 - 17.00

Vol

ma 22 juli 2024

Den Haag

9.30 - 17.00

Aanmelden

di 23 juli 2024

Amsterdam

9.30 - 17.00

Aanmelden

ma 19 augustus 2024

Den Haag

9.30 - 17.00

Aanmelden

di 20 augustus 2024

Amsterdam

9.30 - 17.00

Aanmelden


Meer informatie over Tabellen maken WordPress Plugin TablePressof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Tabellen maken WordPress Plugin TablePress bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven