Uitgelichte afbeelding maken instellen in wordpress

De uitgelichte afbeelding (of featured image) is de afbeelding die je in WordPress aan berichten kan koppelen. Je ziet dit in archieven, categorieën, zoekresultaten en blogpagina's.

Logo cursus traing wordpress

Uitgelichte afbeelding maken instellen in wordpress

Zoek je een eenvoudige handleiding voor het instellen van de in WordPress? In deze korte handleiding laat ik u zien hoe u een uitgelichte afbeelding of featured image in WordPress instelt.

Uitgelichte afbeelding maken WordPress in bericht

Een uitgelichte afbeelding heet in het Engels: featured image. Dit is een afbeelding die in WordPress aan berichten kan koppelen. Dit zorgt ervoor dat die afbeelding naast je bericht komt te staan in archieven, categorieën, zoekresultaten en andere blogpagina's.
Het is de afbeelding die representatief is voor de inhoud van je bericht. De uitgelichte afbeelding werkt standaard alleen bij berichten en niet bij pagina's.

Uitgelichte afbeelding maken WordPress in bericht

Om een afbeelding in WordPress-pagina in te stellen, moet u een pagina maken en publiceren of de pagina als opslaan. Om een WordPress-pagina te publiceren, moet u ingelogd zijn in uw WordPress-dashboard als admin. Standaard is de login URL voor de meeste WordPress sites uw / wp-admin.

Pagina of bericht

WordPress biedt gebruikers twee standaard manieren om inhoud aan hun website toe te voegen.

  • Pagina's
    U kunt pagina's maken of berichten plaatsen om inhoud te publiceren op de WordPress site. De pagina's worden bij voorkeur gebruikt om inhoud te publiceren die niet regelmatig wordt gewijzigd, zoals de over-, home- en contactpagina's.
  • Berichten
    De berichten worden gebruikt om artikelen te publiceren en deze inhoud kan een breed scala aan onderwerpen hebben die betrekking hebben op uw website niche of bedrijf. Denk aan nieuws, portfolio, blog, etc.

Uitgelichte afbeelding gebruik je in de praktijk meestal voor berichten.

Waar zie je de uitgelichte afbeelding in WordPress?

Waar zie je de uitgelichte afbeelding aan de voorkant van je website. Dit is afhankelijk van je , maar meestal bovenaan de pagina van je bericht en in de overzichten van berichten. Hetzelfde werkt ook voor je webshop. Bekijk enkele voorbeelden:

Voorbeelden uitgelichte afbeelding maken in WordPress pagina


Stel een uitgelichte afbeelding in in WordPress Gutenberg Editor

Om een afbeelding in te stellen in WordPress editor ga je naar de rechterzijbalk Het aanbevolen afbeeldingsblok bevindt zich aan de rechterkant en is nu als een inklapbaar element met de ‘Uitgelichte afbeelding' of  in het engels ‘Featured Image'.

Hoe stel je de uitgelichte afbeelding in in WordPress?

Klik op de pijl naar beneden om de afbeelding te openen en te uploaden met behulp van de standaard media uploader, net als bij de klassieke WordPress-editor.

Kies een afbeelding. Je uitgelichte afbeelding komt terecht in de WordPress
Afbeeldingen in WordPress mediabibliotheek


Probleem: Uitgelichte afbeelding niet zichtbaar in WordPress Gutenberg

Als de uitgelichte afbeelding niet zichtbaar is in de WordPress Gutenberg editor moet je even naar boven gaan in scherminstellingen en uitgelichte afbeelding aanvinken. Kijk nu opnieuw.

Uitgelichte afbeelding met PHP code op WordPress pagina zetten

De uitgelichte afbeelding met PHP code op WordPress pagina zetten doe je met een html blok. Lees de onderstaande handleidingen over php en uitgelichte :
how-to-set-a-post-featured-image-as-background-image-in-wordpress
questions/213768/featured-image-shortcode
insert-featured-image-into-post-content-shortcode


Meer over afbeeldingen in WordPress trainingen


Conclusie uitgelichte afbeelding

Dit zijn de eenvoudige stappen die u moet nemen om een afbeelding in je WordPress-pagina of bericht in te stellen als uitgelichte afbeelding. Het is eenvoudig voor elke nieuwe WordPress-gebruiker om de afbeelding toe te voegen aan een bericht of pagina. Voor gevorderde gebruikers of WordPress thema-ontwikkelaars kunnen ze deze afbeelding in thema's en plugins manipuleren om de functionaliteit of de lay-out aan de voorkant te verbeteren.

Handige uitgelichte afbeelding WordPress plugin

https://wordpress.org/plugins/default-featured-image/

Uitgelichte afbeelding tips

Meer tips over de uitgelichte afbeelding:


Meer weten over Uitgelichte afbeelding maken instellen in wordpressof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Uitgelichte afbeelding maken instellen in wordpress bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven