WordPress bericht samenvatting excerpt voordelen

De samenvatting in WordPress is een preview tekst die je ziet in de archieven en overzichten van berichten. De samenvatting overschrijft de gewone tekst.

Logo cursus traing wordpress

WordPress bericht samenvatting excerpt voordelen

Wat is de samenvatting in WordPress?

De WordPress samenvatting of in het engels ‘excerpt' is een samenvattende intro-tekst die getoond wordt bij de archieven van je berichten en blog. Ik gebruik dit op iedere website.

Waar wordt de samenvatting gebruikt in WordPress?

Er zijn veel plaatsen waar je WordPress post uittreksels kunt vinden, afhankelijk van de thema's, hun plaatsen zijn hieronder gegeven, waar WordPress post uittreksels kunnen verschijnen.

  • Zoekresultaten
  • RSS feeds
  • Blog Pagina
  • gearchiveerde pagina's
  • Portfolio Pagina
  • Homepage Uitgelichte inhoud

Samenvatting of excerpt bij WordPress berichten

De samenvatting is een preview tekst die je alleen ziet in de archieven en overzichten van berichten. De samenvatting overschrijft dus de gewone tekst. Gebruik je geen samenvatting dan wordt de eerste tekst van je bericht of artikel na een bepaald aantal tekens afgebroken. Dit is afhankelijk van het thema dat je hebt.

Let op: de samenvatting werkt dus niet met elk thema. Ik schat in dat het in 2024 in 95% van alle 's wel werkt.

Samenvatting gebruiken in WordPress

De samenvatting wordt meestal niet gebruikt omdat veel WordPresser niet weten dat het bestaat. Ik zie veel websites voorbij komen en het wordt niet gebruikt in 80-90% van de websites, schat ik in.
Vanaf WordPress 5.0 heeft de samenvatting een nieuwe plek gekregen. Je vindt hem nu aan de rechter zijkant onder het tabje ‘document'. Zie het voorbeeld hieronder:
WordPress bericht samenvatting of excerpt


Hoeveel tekst/tekens moet samenvatting hebben?

Je kan zelf bepalen hoe groot en hoe lang je samenvatting kan zijn. Het beste is een samenvatting van tussen de 155 en 160 tekens. Tijdens de SEO of design-training leg ik uit waarom. Tip: zorg in ieder geval dat de lengte van de samenvatting van al je berichten ongeveer even lang is.

WordPress samenvatting nog handiger gebruiken

Tijdens de basiscursus vertel ik hoe de excerpt werkt en bij de designcursussen laat ik de best practices zien, bijvoorbeeld hoe je html in je samenvatting kan plaatsen en hoe je hier effectieve dingen mee kan doen die je veel werk besparen. Uitgebreider leer over de samenvatting bij de volgende cursussen:

Meer handleidingen over samenvattingen

Video uitleg en handleiding voor WordPress

Video. Vooral het laatste stuk is interessant.Meer weten over WordPress bericht samenvatting excerpt voordelenof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in WordPress bericht samenvatting excerpt voordelen bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven