Converteer klassieke editor naar Gutenberg in WordPress

Logo cursus traing wordpress

Converteer klassieke editor naar Gutenberg in WordPress

Converteer van klassieke editor naar Gutenberg WordPress

Het is heel eenvoudig om een bericht dat is geschreven in de klassieke editor om te zetten naar in WordPress. Lees hieronder hoe.

Als je veel van je blogberichten hebt geschreven in de klassieke editor voor WordPress, maar er nu aan denkt om deze over te zetten naar Gutenberg – dan is het goede nieuws dat het heel eenvoudig is om te doen.

Waarom overstappen van classic naar Gutenberg

Waarom zou je overstappen van classic naar Gutenberg? Gutenberg is de nieuwe editor sinds 2019. De “oude” classic editor gaat er vroeg of laat uit en is lastiger bewerken. Gutenberg heeft de toekomst.

Verschillentussen de 2 editors

Hieronder laat ik de verschillen zien in uiterlijk tussen de 2 editors. De inhoud van de pagina is aan de voorkant van de site hetzelfde.

van classic klassieke editor naar gutenberg overstappen wordpress bericht pagina
van classic klassieke editor naar gutenberg overstappen wordpress bericht pagina

Open je bericht in de klassieke editor

Het eerste wat je wilt doen als je van de Classic Editor naar Gutenberg converteert, is het oorspronkelijke bericht openen in de Classic Editor.

Selecteer het klassieke blok dat verschijnt

Als je dit doet, wordt je bericht in de Classic Editor geconverteerd naar de Block Editor. Je hele bericht wordt echter in EEN groot blok geplaatst met de naam “Classic”.

Het goede nieuws is dat je NIET elke alinea hoeft te kopiëren en te plakken in een nieuw in Gutenberg.

Verspil daar alsjeblieft geen tijd aan.

Klik op de 3 verticale stippen

Klik op de 3 verticale stippen in de rechterbovenhoek van het klassieke blok. Zodra je dat GROTE, enorme Classic Block hebt geselecteerd – beweeg je muisaanwijzer over de rechterbovenhoek en er verschijnen 3 verticale stippen.

Klik op deze 3 verticale stippen om een vervolgkeuzemenu te openen. In dit menu zie je een regel met de tekst “Converteren naar blokken”.

Op magische wijze wordt uw ene enorme Classic-blok opgesplitst in afzonderlijke Gutenberg-blokken – precies zo! Nu kunt u de blokken bewerken, verplaatsen en er zelfs nieuwe elementen tussen invoegen.


Meer weten over Converteer klassieke editor naar Gutenberg in WordPressof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Converteer klassieke editor naar Gutenberg in WordPress bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Converteer klassieke editor naar Gutenberg in WordPress?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Converteer klassieke editor naar Gutenberg in WordPress en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven