Aangepaste velden | Advanced Custom Fields WordPress Plugin

Aangepaste velden | Advanced Custom Fields WordPress Plugin

Logo cursus traing wordpress

Aangepaste velden | Advanced Custom Fields WordPress Plugin

WordPress aangepaste velden zijn metagegevens die worden gebruikt om extra informatie toe te voegen met betrekking tot het of de pagina die u aan het bewerken bent. Deze handleiding wordt aanbevolen voor gebruikers die bekend zijn met het bewerken van thema-.

Wat zijn WordPress Custom Fields of aangepaste velden?

Standaard slaat WordPress het op in twee verschillende gebieden wanneer u een nieuwe post, pagina of een ander inhoudstype schrijft.

 • Het 1e deel is de inhoud die u toevoegt met behulp van de post editor.
 • Het 2e deel is de informatie over die specifieke inhoud.
  Bijvoorbeeld, titel, auteur, datum, tijd en meer.
  Deze informatie van de post wordt genoemd.

WordPress voegt automatisch alle vereiste metadata toe aan elke post of pagina die u aanmaakt. U kunt ook uw eigen metadata maken en opslaan door gebruik te maken van de aangepaste velden.

Standaard is de optie aangepaste velden verborgen in het scherm voor het bewerken van berichten. Om deze te bekijken, moet u op het menu met drie punten rechtsboven in het scherm klikken en in het menu ‘Opties’ selecteren.

Dit zal een popup opleveren waarbij u de optie ‘Aangepaste velden’ onder de Geavanceerde Panelen moet aanvinken. Zie hieronder. Klik daarna op de knop ‘Enable & Reload’ om de post editor opnieuw te laden.


Aangepaste velden inschakelen en weergeven

De post editor zal herladen, en u zult in staat zijn om de aangepaste velden paneel onder de inhoud editor te zien. Aangepaste velden kunnen worden gebruikt om informatie toe te voegen met betrekking tot de post, pagina of elk type inhoud. Deze meta-informatie kan worden weergegeven in uw thema. Om dat te doen moet u echter uw WordPress-themabestanden bewerken. Dit is voor gevorderden en de reden waarom deze handleiding wordt aanbevolen voor gebruikers die bekend zijn met het bewerken van thema-bestanden.

Aangepaste velden toevoegen in WordPress

Eerst moet u het bericht of de pagina bewerken waar u het aangepaste veld wilt toevoegen en naar het aangepaste veld meta-veld gaan. Vervolgens dient u een naam op te geven voor uw aangepaste veld en vervolgens de waarde ervan in te voeren. Klik op de knop Aangepast veld toevoegen om het op te slaan. Het veld wordt opgeslagen en weergegeven in de aangepaste velden meta box. U kunt dit aangepaste veld op elk gewenst moment bewerken en vervolgens op de -knop klikken om uw wijzigingen op te slaan. U kunt het ook als dat nodig is.

Nu kunt u uw bericht opslaan om uw aangepaste veldinstellingen op te slaan.

Aangepaste velden weergeven in WordPress-thema’s

Om uw aangepaste veld op uw website weer te geven, moet u uw WordPress-themabestanden bewerken. Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, bekijk dan onze gids over het kopiëren en plakken van code in WordPress.

Eerst moet u het themabestand vinden dat u moet bewerken om uw aangepaste veld weer te geven. Idealiter zou u het op een enkele postpagina willen weergeven. U moet het bestand single.php of -single.php bewerken.

U moet uw eigen veldcode invoeren in de WordPress-lus.

Lees op WordPress.org hoe je dit doet.

wordpress.org/support/article/custom-fields/


Advanced Custom Fields WordPress plugin

Gebruik de Advanced WordPress plugin om de volledige controle over uw WordPress-bewerkingsschermen & aangepaste veldgegevens te laten zien.

Voeg velden toe waar je wilt. De field builder stelt u in staat om snel en eenvoudig velden toe te voegen aan WP-bewerkingsschermen met slechts een klik op een paar knoppen! Velden kunnen overal in WP worden toegevoegd, inclusief berichten, gebruikers, taxonomische termen, , commentaar en zelfs aangepaste optiepagina’s!
De Advanced Custom Fields WordPress plugin is de meest gebruikte plugin op dit vlak. De plugin is populair om het volgende:

 • Miljoenen gebruikers
 • Eenvoudig & Intuïtief
 • Krachtige functies
 • Meer dan 30 veldtypes
 • Uitgebreide documentatie

Links Advanced Custom Fields WordPress plugin


Custom Fields in WooCommerce

Het is ook mogelijk om Custom Fields in te maken. Lees deze uitgebreide handleiding:
https://www.cloudways.com/blog/add-custom-product-fields-woocommerce/

Berichten filteren met custom fields

Na vele filter plugins geprobeerd te hebben vond ik dit een fijne Filter WordPress Plugin om producten of berichten te filteren. De maker van deze filter WordPress plugin, genaamd websupporter, is heel sympathiek en behulpzaam en kan de plugin eventueel aanpassen mocht dit nodig zijn.

filter-custom-fields-taxonomies-wordpress-plugin

Meer info over de Filter WordPress Plugin

Ga naar plugin website

Training of cursus volgen met Advanced Custom Fields

Heb je vragen of wil je een training of cursus volgen met Advanced Custom Fields?


Succes met de Advanced Custom Fields WordPress plugin!


Meer info over Aangepaste velden | Advanced Custom Fields WordPress Plugin

Scroll naar top