Berichten posts automatisch delen op social media kanalen Facebook instagram LinkedIn

Logo cursus traing wordpress

Berichten posts automatisch delen op social media kanalen Facebook instagram LinkedIn

WordPress posts automatisch delen op social media

Het delen van je oude berichten kan een geweldige manier zijn om het verkeer dat je via sociale media kunt krijgen te maximaliseren. In dit artikel laten we je zien hoe je je oude WordPress berichten automatisch kunt delen.

Waarom oude WordPress blog posts te delen?

Door je oude blog posts te delen met je volgers, kun je eenvoudig meer bezoekers naar je WordPress website krijgen zonder extra werk.

Als je alleen je nieuwe blog posts deelt op , dan zullen veel van je volgers je posts niet zien. Door ook oudere posts automatisch te promoten, zullen meer volgers je artikelen zien en erop klikken.

Het is ook een geweldige manier om het verkeer van gloednieuwe volgers en volgers in verschillende tijdzones te verbeteren.

Over het algemeen kan het delen van oude berichten het aantal pageviews verhogen, wat kan leiden tot meer inschrijvingen op je e-maillijst, verkopen in je online winkel en meer.

Dit gezegd hebbende, laten we je zien hoe je automatisch en eenvoudig je oude WordPress blog posts kunt delen.

Oude WordPress blog posts automatisch delen

De eenvoudigste manier om je oude blog posts te delen is door de Revive Old Posts plugin te gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig je oude WordPress blog posts delen op sociale media om meer verkeer te krijgen en je accounts actief te houden.

Revive Old Posts WordPress plugin

Opmerking: Er is een premium en gratis versie van de plugin beschikbaar. Voor deze tutorial gebruiken we de gratis versie omdat we hiermee snel social sharing kunnen instellen.

De pro versie heeft echter nog meer functies. Hiermee kun je volledig aanpassen hoe je oude berichten worden weergegeven en kun je delen op meerdere netwerken, zoals LinkedIn, Tumblr, Google My Business en meer.

Het eerste wat je moet doen is de plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze beginnershandleiding over hoe je een WordPress plugin installeert.

Na activering moet je naar Revive Old Posts ” Dashboard gaan en ervoor zorgen dat het tabblad ‘Accounts' is geselecteerd.

Klik vervolgens op de social media knop voor het account dat je wilt koppelen.

Als je de gratis versie van de plugin gebruikt, dan kun je kiezen tussen en .

Algemene instellingen voor delen configureren

Nu moet je instellen hoe je wilt dat de plugin je berichten deelt.

Klik gewoon op het tabblad ‘Algemene instellingen' om de instellingen van de plugin te configureren.

Ten eerste kun je het ‘Minimaal interval tussen delen' veranderen. Dit is het aantal uren dat de plugin zal wachten om je berichten te delen.

Je kunt ook de ‘Minimum Tijd Post' instellen. Dit is het aantal dagen dat verstrijkt sinds het bericht werd gepubliceerd om het als oud te beschouwen.

Daaronder kun je kiezen of je oude posts opnieuw wilt delen nadat al je oude content is gedeeld.

Vink het vakje ‘Ja' aan als je dit wilt inschakelen.

Oude berichten op herhaalde instelling delen

Vervolgens kun je nog een paar opties voor delen aanpassen. Je kunt ervoor kiezen om taxonomieën op te nemen of uit te sluiten en het bijhouden van analytics in te schakelen.

Als je nog niet hebt ingesteld, bekijk dan onze beginnershandleiding over hoe je Google Analytics installeert in WordPress.

Taxonomieën en analytics instellen

Vink gewoon de vakjes aan voor de functies die je wilt inschakelen.

Vervolgens heb je een paar verschillende opties om nieuwe blogberichten direct te delen.

Alternatief: Wij raden aan om Uncanny Automator te gebruiken om nieuwe blogberichten direct te delen op sociale media. Het is de beste WordPress automatiseringsplugin die je helpt om geautomatiseerde workflows te maken zonder dat je hoeft te coderen.
automatorplugin.com/pricing

Bekijk voor meer details onze gidsen over hoe je nieuwe WordPress berichten tweet en hoe je berichten op Facebook zet vanuit WordPress.

Zodra je klaar bent met het aanpassen van je instellingen voor delen, zorg er dan voor dat je op de knop ‘Opslaan' klikt.

Klik vervolgens op de menuoptie ‘Post Format' bovenaan de pagina.

Dit brengt je naar een scherm waar je kunt aanpassen hoe je berichten eruit zullen zien als ze worden gedeeld. Je ziet verschillende opties op basis van het sociale netwerk waarmee je verbinding hebt gemaakt.

Selecteer eerst de inhoud van de post die je wilt delen in het vervolgkeuzemenu ‘Inhoud delen'. Vervolgens kunt u de lengte van de post in de sociale media wijzigen in het vak ‘Maximale tekens'.

Formaat voor het delen van berichten wijzigen

Daarna kun je ervoor kiezen om extra tekst toe te voegen, een link terug naar je site op te nemen en aangepaste velden op te nemen.

Voeg gewoon tekst toe in het vak ‘Extra tekst' en vink de vakjes aan voor de functies die u wilt inschakelen.

Tekst, links en aangepaste velden toevoegen

Vervolgens kunt u beslissen om de URL-verkorter in te schakelen of hashtags aan uw bericht toe te voegen.

Voor hashtags heb je een paar verschillende aanpassingsopties. Selecteer gewoon hoe je hashtags wilt genereren in het vervolgkeuzemenu en voeg je hashtags toe in het vak ‘Gemeenschappelijke hashtags'.

Klik daarna op de knop ‘Postindeling opslaan' onderaan het scherm om je instellingen op te slaan.

Zodra je klaar bent met het aanpassen van de plugin-instellingen, klik je op de menuoptie ‘Sharing Queue'.

Klik vervolgens op de knop ‘Delen starten'.

Delen van oude berichten inschakelen

Op ditzelfde scherm kun je een voorbeeld van je berichten bekijken voordat ze worden gedeeld op sociale media.

Je kunt berichten overslaan, bewerken en zelfs voorkomen dat bepaalde berichten worden gedeeld.

Dat is het! Nu worden je oude WordPress berichten automatisch gedeeld op sociale media.

Als je meer controle wilt over welke oude berichten worden gedeeld op sociale media, dan kun je een tool zoals Buffer gebruiken. Het is een app voor het plannen van sociale media waarmee je kunt kiezen welke berichten op een bepaald moment worden gedeeld.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je je oude WordPress berichten automatisch kunt delen.


Meer informatie over Berichten posts automatisch delen op social media kanalen Facebook instagram LinkedInof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Berichten posts automatisch delen op social media kanalen Facebook instagram LinkedIn bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Meer halen uit je WordPress sites

Wil je meer halen uit je websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven