WordPress website en social media customer experience strategie marketing

Je WordPress website staat centraal en is de de kern van je digitale communicatie. Social media is ook onmisbaar. Mijn tips over de relatie tussen die twee voor de ervaring van je bezoeker en het rendement dat je genereert.

Je WordPress website als kern van je klantervaring

Je WordPress website de beste troef van je marketingteam om bekendheid en leads te genereren. Het centraal beheren van al je content is essentieel in een digitale wereld waar multi-websites en sociale media allemaal om aandacht schreeuwen.

In het digitale tijdperk van vandaag is je site vaak de eerst interacties klanten hebben met je merk. Ook advertenties en sociale media maken ook deel uit van je merk. In mijn optiek is je website ook je grootste troef kan zijn op het gebied van klantervaring.

Met allerlei eigenschappen is je website de perfecte omgeving om je klanten tijdens hun hele reis te informeren en te motiveren. Als je je website alleen gebruikt om bekendheid te genereren, mist je een ongelooflijke kans om je kosten te verlagen en de customer lifetime value en tevredenheid te verhogen.

Voordelen website voor customer experience

Voordelen WordPress website:

 • schaalbaarheid
 • flexibiliteit
 • digitale tracking
 • visuele medium

Maak een digitale customer experience

Uitbreiding van de waarde van je website tot het gehele traject dat de klant aflegt, en het plukken van de voordelen daarvan, berusten op enkele eenvoudige, rechttoe rechtaan principes.

LEER UW KLANTEN DAT JE WEBSITE DE BRON VAN WAARHEID IS VOOR UW BEDRIJF

U moet zorgen dat je website uit zijn voegen barst van de nieuwe informatie over je organisatie, oplossingen, mensen, gemeenschap, releases en markttrends. Als het met je bedrijf te maken heeft, vind dan een georganiseerde en elegante manier om het op je site te delen.

IEDER ONDERDEEL VAN UW WEBSITE MOET EEN DOEL HEBBEN DAT EEN PERSOON AANSPREEKT

Om meer interacties op je website te krijgen, moet de informatie overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren zijn. Door op elke pagina specifieke behoeften en persona’s aan te spreken, kunnen je bezoekers snel vinden wat ze nodig hebben.

BEVESTIG UW WEBSITE OM HET ENIGE KLANTENTEGEDRAG TE FOCUSEREN.

Uw website moet meer mensen bedienen dan alleen onbekenden en prospects. Denk aan de behoeften van leads, nieuwe klanten en bestaande klanten. Zorg voor content en hulpmiddelen die het bewustzijn vergroten, beslissingen onderbouwen en de verkoop stimuleren.

TRAIN UW KLANTEN OM UW WEBSITE TE BEZOEKEN

Het is niet genoeg om de informatie alleen maar op je website te zetten. Laat je klanten zien dat deze informatie bestaat en creëer content die hen naar je website leiden om bronnen te verzamelen. Zorg voor informatie en stuur klanten naar je website tijdens het verkoopproces, opleiding en voortdurende ondersteuning. Door meerdere handige interacties via je website te creëren, zullen klanten je website als standaard raadplegen wanneer ze iets nodig hebben.

ANTICIPEER OP BEHOEFTES

Proactief hulpbronnen aanbieden die de problemen van je klanten oplossen. Weet wanneer ze tegen uitdagingen aanlopen tijdens de aankoop. Creëer hulpmiddelen en oplossingen om in hun behoeften te voorzien. Door de behoeften van je klanten proactief op te lossen, wordt zakendoen met je gemakkelijk en plezierig.

MOEDIG DIGITALE INTERACTIES AAN

Gebruik je site waar en wanneer mogelijk. Vul hem tot de nok toe met waarde. Maar maak niet de fout te denken dat je website je enige bron van contact kan zijn. Wanneer je klanten je willen, wees dan on-demand beschikbaar via chat, telefoon of e-mail. Als je je klanten mogelijkheden biedt om contact met je op te nemen, weten zij dat je verantwoordelijk bent voor hen en hen niet probeert af te schepen. Uw klanten zullen eerder geneigd zijn je website te raadplegen voor informatie als ze weten dat ze opties hebben.

 • “In elke fase van de klantlevenscyclus beoordeelde een meerderheid een onmiddellijke reactie van bedrijven als “belangrijk” of “zeer belangrijk” – 82% wanneer ze marketing- of verkoopgerelateerde vragen hadden, en 90% wanneer een klantenservicekwestie aan de orde was.” – bron

Hoe werkt een goede Customer experience website

Wanneer je de bovenstaande principes omarmt en als het goed wordt gedaan, wordt je website een hub van digitale interacties die voldoen aan de veranderende behoeften van je klanten. Breid je website uit en breng je digitale klantervaring tot leven met support, webinars, kennisbanken, communityforums, cursussen en leermanagementsystemen, portals etc.

Voordeel Website ten opzichte van Social media

Vergeet de vierkanten, ga meer voor de cirkels. Al je eigen media kunnen worden gedeeld. Maar door je media simpelweg te delen, kunnen ze verloren gaan in de algoritmische sterrenstelsels van sociale media.

 • Je kunt van alles veranderen aan je website. Je kunt deze aanpassen, finetunen en manipuleren op elke manier die je maar wilt.
 • Je kunt manieren inbouwen om alle activiteiten op je website bij te houden en te meten. Bijvoorbeeld met Google Analytics.
 • Je bezit het, het is van jou. Het is de maatstaf waarmee je hele online bedrijf zal worden gemeten.

Voordeel Social media boven je WordPress website

 • Social media wordt veel makkelijker gedeeld en gaat makkelijker ‘viral’
 • Social media wordt makkelijker geliked

Hoe meer traffic naar je WordPress website hoe beter

Hoe meer traffic naar je website hoe beter. Uiteindelijk is dit de manier om hoger in Google te komen. Gebruik de voordelen van alle media. Laat je mensen alleen op je Social media kanalen dan is dit een gemiste kans. Gebruik social media als extra uithangbord en laat het het lekker ‘viral’ gaan, maar laat ze altijd verwijzen naar kwalitatief goede content op je website zodat ze daar verder kunnen kijken. Hoe meer en langer men p je site zit hoe beter. Zeker met de komst en vernieuwing in 2021 van Google Core Web Vitals.

Gebruik social media om te verspreiden en verwijs mensen via social media en andere kanalen naar je WordPress website. Dit is beter voor je SEO en vindbaarheid.


Voordelen investeren in je WordPress website als centraal punt

De voordelen van het inzetten van je website om voor je klanten te zorgen zijn concreet en talrijk.

MEET UW KLANTENBELEVING

In tegenstelling tot de aard van enquêtes en persoonlijke interacties, laat de digitale architectuur van een website geen onzekerheid bestaan. je kunt zien in welke onderwerpen je klanten geïnteresseerd zijn, welke bronnen ze raadplegen, waar en wanneer, hoe ze op je site navigeren en hoeveel interacties ze hebben. Deze inzichten maken van je website een levende en steeds betere ervaring die je klanten blij maakt. Het gedrag op je website kun je meten met Google Analytics:

 

ONTDEK TRENDS

Met de mogelijkheid om interacties met klanten te volgen, wordt het bepalen van trends en het anticiperen op behoeften een tweede natuur. Als je ziet waar je klanten naar zoeken, welke artikelen ze lezen en welke vragen ze stellen, kun je content maken die aan deze behoeften voldoet. je kunt ook zien welke inhoud goed veroudert of meer aandacht verdient en welke gebeurtenissen het verkeer doen toenemen. Door je interacties naar je website te leiden, krijg je realtime inzichten die ongeëvenaard zijn. Ik heb hier de volgende handleidingen voor geschreven:

LAGERE KOSTEN

Door je klanten digitaal van dienst te zijn en te anticiperen op hun behoeften, buig je interacties en ondersteuningsmedia met hogere kosten actief om. Met andere woorden, je website stelt je in staat je klanten één-op-veel te bedienen in plaats van één-op-één.

 • “89% van de millennials gebruikt een zoekmachine om antwoorden te vinden voordat ze een telefoontje plegen naar de klantenservice.”
  (bron)

VERHOOG LOYALITEIT

Een visueel verbluffend en gemakkelijk te navigeren resource center is een krachtig hulpmiddel voor customer delight. Het verlaagt de inspanning (een van de beste indicatoren van klanttevredenheid), het is onderhoudend, en de interacties kunnen net zo persoonlijk zijn als persoonlijke ontmoetingen. Het is een win-win voor klanten en organisaties.

COMPOUNDING TRAFFIC

Attentie is van onschatbare waarde voor organisaties. Een website die zich voortdurend ontwikkelt en verschillende klanten bedient, is een traffic genererende machine. Als het goed gedaan wordt, betrekken je klanten prospects, genereren ze inhoud en promoten ze je WordPress website.