Beste typografie hulpmiddelen tools voor webdesigner

Logo cursus traing wordpress

Beste typografie hulpmiddelen tools voor webdesigner

is een integraal onderdeel van ontwerpen waarin tekst wordt gebruikt. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen met type te werken.

Typografie Tools voor webdesign, ontwerpers en webdesigner

In dit artikel vind je een handige verzameling van de beste typografietools die op het web beschikbaar zijn die ik regelmatig gebruik. Ze zijn allemaal gratis! Als je een webontwerper of -ontwikkelaar bent, dan zullen deze tools je heel wat tijd en moeite besparen. Neem de tijd om je een weg te banen door deze uitgebreide lijst en probeer alles eens.


gridcalculator

http://gridcalculator.dk/

http://gridcalculator.dk/#/1204/4/28/0


type-scale.com

https://type-scale.com


Basislijn Rhythm Calculator

Een geweldig hulpmiddel voor webdesigners die de basislijnen voor stylesheets willen uitrekenen. Wanneer je een basisgrootte voor het en de regelhoogte invoert, verandert de pagina dienovereenkomstig en wordt CSS gegenereerd voor gebruik.


WatHetFont

myfonts.com/WhatTheFont

Deze briljante online tool identificeert lettertypes van overal. Scan gewoon het lettertype dat u wilt identificeren en het (of een goede match) zal worden gevonden in de database. Het forum is ook erg behulpzaam.


CSS Typeset

http://csstypeset.com

Plak tekst in het vak aan de linkerkant van deze online tool, pas grootte en enz. aan, en wacht tot de CSS in het vak aan de rechterkant verschijnt. Eenvoudiger kan niet.


Typetester

Met deze geweldige online applicatie kunt u lettertypes naast elkaar testen en vergelijken. Voer tekst in in de Sample Text box en pas elke hieronder aan.


Fontifier

fontifier.com

Fontifier maakt van een gescand voorbeeld van je eigen handschrift een lettertype dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken.


Fontstruct

fontstruct.fontshop.com

U kunt het perfecte lettertype maken, met geometrische vormen in een rasterpatroon, met dit online hulpprogramma voor het maken van lettertypen. Het genereert een TrueType-lettertype van hoge kwaliteit op basis van wat u hebt ontworpen, voor gebruik in elke Mac- of Windows-toepassing.


Microsoft Typografie

microsoft.com/typography

Als u de naam van een Microsoft-product in het linkervak invoert, krijgt u een lijst met alle lettertypen die bij dat product horen. Door in het rechtervakje de naam van een lettertypefamilie in te voeren, krijgt u een lijst van alle Microsoft-programma's die met dat lettertype worden geleverd. Makkelijk!


Font Tester

fontshop.com

Gelijk aan Typetester kunt u met deze online tool lettertypen vergelijken en een reeks lettertypen met verschillende stijlen bekijken. Het genereert ook CSS code.


Identifont

www.identifont.com

Deze enorme online lettertype directory bevat lettertype informatie verzameld van 55 uitgevers en 147 verkopers. U kunt zoeken naar lettertypen op naam of op attribuut.


Vertype TrueType lettertype converteren naar sIFR Flash bestand

Upload een TrueType-lettertype en het wordt geconverteerd naar een sIFR-flashbestand en naar u gemaild.


Gemeenschappelijke lettertypes

Dit is een lijst van alle “browser-veilige lettertypen” die op Mac en Windows gebruikt worden. U kunt zien hoe deze verschillende lettertypen zullen verschijnen in verschillende systemen en browsers.


TTFTitles WordPress Plugin

Met deze plugin kun je WordPress titelposten vervangen door , zodat elke eindgebruiker hetzelfde ziet, ongeacht welke lettertypes ze hebben geïnstalleerd.


Flipping Typical

flippingtypical.com

Zo makkelijk te gebruiken, typ tekst in het vak bovenin het scherm om het daaronder in verschillende lettertypes weer te geven.


TypeChart

typechart.com

Met deze eenvoudige online tool kunt u typografische stijlen voor Windows en Mac doorbladeren, bekijken en vergelijken, en de CSS voor elke stijl downloaden.


BitFont Maker

BitFont Maker op pentacom.jp

U kunt TrueType-lettertypen online in uw browser maken met deze bitmap-lettertype-editor, geschikt voor Windows en Mac. Je zult wel de help pagina's moeten gebruiken, want het meeste is in het Japans.


STC Font Browser

Met deze gebruiksvriendelijke flash-applicatie kunt u een voorbeeld bekijken van alle lettertypen die op uw systeem actief zijn.


Font Picker

Deze eenvoudige online tool geeft een overzicht van alle lettertypen op uw computer. Het helpt u uw zoektocht naar lettertypen te beperken en het ideale lettertype voor u te kiezen.


Facelift Beeldvervanging

U kunt afbeeldingen genereren van lettertypen die anders misschien niet zichtbaar zijn voor eindgebruikers met deze gratis te downloaden tool. De gegenereerde afbeeldingen worden automatisch in uw webpagina ingevoegd. Geschikt voor Windows en Mac.


CCS Font Sampler

Dit is een gids voor alle gangbare Windows, Mac en Linux lettertypes. Het bevat lettertype voorbeelden, afbeeldingen en een sampler om u te helpen een lettertype te kiezen.


Coole tekst

cooltext.com

Met deze gratis online grafische generator kunt u logo's maken zonder het uitputtende ontwerpproces. Sommige van de afbeeldingen zien er nogal ‘budget' uit, maar er is hier genoeg om mee te spelen.


Font Burner

fontburner.com

Font Burner heeft een archief van elk lettertype dat werkt in elke browser op elke computer. Kies het lettertype dat je wilt en je krijgt een stukje code om in de kop van je webpagina in te voegen.


FontXplorer

Deze gratis software, alleen geschikt voor Windows-gebruikers, ordent al je lettertypen in mappen met tags, zoals mediabestanden. Sommige lettertypen worden zelfs automatisch herkend en gecatalogiseerd.


PXtoEM

pxtoem.com

Deze online calculator converteert pixels, naar EM, naar procenten, naar punten.

Dit interactieve online visuele zoeksysteem voor lettertypen vindt het perfecte lettertype voor u, zelfs als u alleen maar een mentaal beeld hebt van wat u wilt. Kies uit de basisformulieren aan de linkerkant en blijf attributen selecteren totdat u precies hebt gevonden wat u zoekt.


Designer Plaything

Experimenteer met typografie en kies uit miljoenen kleuren met deze stand-alone testtool. Geschikt voor Windows en Mac.

Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Beste typografie hulpmiddelen tools voor webdesigner

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Beste typografie hulpmiddelen tools voor webdesigner en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven