Portfolio maken in WordPress website met thema of plugin

Logo cursus traing wordpress

Portfolio maken in WordPress website met thema of plugin

Ben je een ontwerper of fotograaf en wil je je ​​portfolio bouwen in WordPress? Lees hier hoe je het beste je portfolio kan maken.

Portfolio en overzichten maken in WordPress

Er zijn veel WordPress-portfolio-plug-ins waarmee je gemakkelijk mooie portfolio websites kunt maken en bouwen. Het vinden van de perfecte portfolio-plug-in is lastig voor beginners. In dit artikel heb ik enkele van de beste WordPress-portfolio-plug-ins uitgekozen voor ontwerpers en fotografen om een mooi portfolio te maken. Aangezien ik zelf mijn als grafisch ontwerper heb, heb ik hier vaak mee te maken.
Mijn portfolio website GrafischOntwerper.nl

Portfolio maken met WordPress Plugin of Thema?

Je kan op twee manieren een WordPress :

  • Je kan een WordPress portfolio thema/ gebruiken.
  • Je kan een WordPress portfolio plugin gebruiken.

Veel portfolio thema's worden geleverd met ingebouwde functionaliteit om een ​​portfoliowebsite te maken. Dit zou ik echter NOOIT gebruiken. Thema's in WordPress zijn in eerste instantie alleen bedoeld om de visuele uitstraling van je website te ontwerpen. Dit gaat om kleuren, stijlen, lay-outs en presentatie van je inhoud. Kortom je hele look-and-feel.
Plug-ins zijn de juiste manier om functionaliteit aan uw WordPress-site toe te voegen, zoals een , een webshop, je website in meerdere talen, etc.

Waarom een plugin kiezen wanneer een WordPress thema ook een portfolio kan maken?

Het toevoegen van een portfolio is een functionaliteit en deze moet het worden toegevoegd met een plug-in.
Als je een portfolio-functie van een thema gebruikt, wordt je website gekoppeld aan dat thema. Als je je thema wijzigt, raakt je je portfolio gegevens kwijt. Hoewel het nog steeds in uw WordPress -database wordt opgeslagen, zal je portfolio niet meer zichtbaar zijn met het nieuwe thema. Het kan heel lastig zijn om het te herstellen voor gebruik in een nieuw thema.

Voordelen van portfolio met WordPress plugin

Als je besluit om een ​​plug-in te gebruiken, staat het je vrij om het te gebruiken met elk gewenst thema. Je kan dus altijd makkelijk van thema wisselen. Laten we de beste WordPress-portfolio plugins bekijken.


De beste portfolio plugins voor WordPress

De beste plugins om portfolios met WordPress te maken zijn:

Essential Grid WordPress portfolio plugin

Een hele uitgebreide plugin. In mijn optiek de meest geroutineerde. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden om mooie dingen naar eigen inzicht te maken. Niet voor beginners. Meer voor gevorderden.
Handleiding Essential WordPress plugin

GoPortfolio WordPress plugin

Hele fijne plugin om overzichten te maken. Iets simpeler maar werkt top:
Handleiding GoPortfolio WordPress plugin

Custom Post type WordPress plugin

Maak zelf je eigen zogenaamde Custom Post types in WordPress plugin. Niet voor beginners, wel heel handig als je het kan:

Gutenberg post grids

Er zijn vele post grids op de markt. Deze vind ik wel aardig:


Tips voor het maken van een WordPress Portfolio

Maak je portfolio nooit alleen met de standaard WordPress functie. Ik heb dit in heel veel websites fout zien gaan. Maak van elk project een apart bericht. Dit is veel beter voor je SEO. Waarom? Dit leg ik uit tijdens de SEO cursussen:


Handleidingen over het maken van stramienen, layouts, rasters en blokken


Grids en lay-outs leren maken in WordPress cursus of training

Tijdens de ontwerp cursussen leg ik deze portfolioplugins goed uit, met handleidingen en voorbeelden en templates. Bekijk de design trainingen:


Meer weten over Portfolio maken in WordPress website met thema of pluginof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Portfolio maken in WordPress website met thema of plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven