Portfolio maken met een thema of plugin WordPress website

Ben je een ontwerper of fotograaf en wil je je ​​portfolio bouwen in WordPress? Lees hier hoe je het beste je portfolio kan maken.

Er zijn veel WordPress-portfolio-plug-ins waarmee je gemakkelijk mooie portfolio websites kunt bouwen. Het vinden van de perfecte portfolio-plug-in is lastig voor beginners. In dit artikel heb ik enkele van de beste WordPress-portfolio-plug-ins uitgekozen voor ontwerpers en fotografen.

Portfolio maken met WordPress Plugin of Thema?

Je kan op twee manieren een WordPress portfolio maken:

  1. Je kan een WordPress portfolio theme gebruiken.
  2. Je kan een WordPress portfolio plugin gebruiken.

Veel WordPress-portfoliothema’s worden geleverd met ingebouwde functionaliteit om een ​​portfoliowebsite te maken. Dit zou ik echter NOOIT gebruiken. Thema’s in WordPress zijn in eerste instantie alleen bedoeld om de visuele uitstraling van je website te ontwerpen. Dit gaat om kleuren, stijlen, lay-outs en presentatie van je inhoud. Kortom je hele look-and-feel.
Plug-ins zijn de juiste manier om functionaliteit aan uw WordPress-site toe te voegen, zoals een contactformulier, een webshop, je website in meerdere talen, etc.

Waarom een plugin kiezen wanneer een WordPress thema ook een portfolio kan maken?

Het toevoegen van een portfolio is een functionaliteit en deze moet het worden toegevoegd met een plug-in.
Als je een portfolio-functie van een thema gebruikt, wordt je website gekoppeld aan dat thema. Als je je thema wijzigt, raakt je je portfolio gegevens kwijt. Hoewel het nog steeds in uw WordPress MySQL-database wordt opgeslagen, zal je portfolio niet meer zichtbaar zijn met het nieuwe thema. Het kan heel lastig zijn om het te herstellen voor gebruik in een nieuw thema.

Bijkomend voordeel van portfolio met WordPress plugin

Als je besluit om een ​​plug-in te gebruiken, staat het je vrij om het te gebruiken met elk gewenst thema. Je kan dus altijd makkelijk van thema wisselen. Dit gezegd hebbende, laten we de beste WordPress-portfolio-plug-ins bekijken.


De beste portfolio plugins voor WordPress

De beste portfolio plugins voor WordPress zijn:

Essential Grid WordPress portfolio plugin

Een hele uitgebreide plugin. In mijn optiek de meest geroutineerde. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden.
Handleiding Essential WordPress plugin

GoPortfolio WordPress plugin

Hele fijne plugin. Iets simpeler maar werkt top:
Handleiding GoPortfolio WordPress plugin


Tips voor het maken van een WordPress Portfolio

Maak je portfolio nooit alleen met de standaard WordPress gallerij functie. Ik heb dit in heel veel websites fout zien gaan. Maak van elk project een apart bericht. Dit is veel beter voor je SEO. Waarom? Dit leg ik uit tijdens de SEO cursussen:


Tijdens de ontwerp cursussen leg ik deze portfolioplugins goed uit, met handleidingen en voorbeelden en templates. Bekijk de design trainingen: