Portfolio maken met een thema of plugin WordPress website

Ben je een ontwerper of fotograaf op zoek naar de gemakkelijkste manier om een ​​portfoliowebsite te bouwen in WordPress? Er zijn veel WordPress-portfolio-plug-ins waarmee u gemakkelijk prachtige portfoliowebsites kunt bouwen. Het vinden van de perfecte portfolio-plug-in kan echter moeilijk zijn voor beginners. In dit artikel hebben we enkele van de beste WordPress-portfolio-plug-ins uitgekozen voor ontwerpers en fotografen.

Plugin of Thema
Je kan op twee manieren een WordPress portfolio maken:
1. Je kan een WordPress portfolio theme gebruiken.
2. Je kan een WordPress portfolio plugin gebruiken.

Veel WordPress-portfoliothema’s worden geleverd met ingebouwde functionaliteit om een ​​portfoliowebsite te maken. Waarom zou iemand een plugin willen kiezen wanneer thema’s het werk kunnen doen?
Thema’s in WordPress zijn alleen bedoeld om de visuele uitstraling van uw website te behandelen. Dit omvat kleuren, stijlen, lay-outs en presentatie van uw inhoud.
Plug-ins aan de andere kant zijn de juiste manier om functionaliteit aan uw WordPress-site toe te voegen, zoals een schuifregelaar, contactformulier, enzovoort.
Het toevoegen van een portfolio is een functionaliteit en daarom moet het worden toegevoegd met een plug-in.
Als u een portfoliothema gebruikt, wordt uw website gekoppeld aan dat thema. Als u dit wijzigt, raakt u uw portfoliogegevens kwijt. Hoewel het nog steeds in uw WordPress-database wordt opgeslagen, zal het niet zichtbaar zijn met het nieuwe thema. Het kan heel moeilijk zijn om het te herstellen voor gebruik in een nieuw thema.
Aan de andere kant, als u besluit om een ​​plug-in te gebruiken, staat het u vrij om het te gebruiken met elk gewenst thema.
Dat gezegd hebbende, laten we een paar van de top WordPress-portfolio-plug-ins bekijken.