Blocksy WordPress thema review Gutenberg speciaal

Als je een heel snel, Gutenberg-ready WordPress thema zoekt, dat vol zit met aanpassingsmogelijkheden en functies, bekijk dan onze Blocksy review.

Logo cursus traing wordpress

Blocksy WordPress thema review Gutenberg speciaal

Over Blocksy WordPress thema review

In deze Blocksy review nemen we een diepe duik in wat dit thema te bieden heeft, wat de belangrijkste kenmerken zijn, wat het kan, en of je het zou moeten gebruiken of niet.

Blocksy is een nieuw thema dat de laatste tijd veel aandacht krijgt. Persoonlijk, het belangrijkste wat ik interessant vond aan dit thema zijn de blogging functies. We zullen er hieronder meer over bespreken.

Zoals vele andere thema's zoals Astra en GeneratePress, is ook Blocksy een freemium lichtgewicht thema. Bij mijn laatste update van deze review in 2024, heeft de gratis versie meer dan 35k installaties en een perfecte 5/5 rating.

Blocksy is een “voor altijd gratis” dat is geoptimaliseerd om te werken met de nieuwe blok-gebaseerde content editing interface in WordPress (vandaar de naam).Het thema is gebouwd met behulp van moderne webtechnologieën zoals React, Webpack, en Babel. Dit maakt het snel en geeft het een compacte codebase.

Blocksy installeert zoals elk ander Gutenberg WordPress thema en is volledig geïntegreerd met de aanpassingsinterfaces van WordPress. Met andere woorden, Blocksy is zo eenvoudig te gebruiken als maar zijn kan.

Ontwerp en belangrijkste kenmerken van Blocksy

Er zijn drie belangrijke elementen aan Blocksy die opvallen:

  • aanpassingsmogelijkheden
  • kant-en-klare ontwerpen om uit te kiezen
  • prestaties
  • Laten we beginnen met het eerste ding – maatwerk.

Gutenberg blok-editor

Je hebt misschien gehoord van de Gutenberg Block Editor die een revolutie teweeg heeft gebracht in hoe het maken van websites met WordPress tegenwoordig wordt gedaan. Als je niet op de hoogte bent, lang verhaal kort, WordPress heeft de belangrijkste interface voor het maken van blogberichten en pagina's veranderd. De nieuwe is veel krachtiger terwijl hij ook zeer gebruiksvriendelijk blijft – vooral voor beginners die nog geen ervaring hebben met het platform.

Het nadeel is echter dat niet alle WordPress thema's in de voetsporen van WordPress zijn getreden en hun interfaces niet hebben bijgewerkt om de nieuwe mogelijkheden van WordPress als platform weer te geven.

Dit is waar Blocksy in het spel komt. De ontwikkelaars van het thema beloven dat het de meest innovatieve en beste manier is om tegenwoordig een WordPress website te bouwen.

Werkt mooi met Gutenberg WordPress editor

Om te beginnen integreert Blocksy echt naadloos met de blok-editor. De uiteindelijke pagina (of post) waar je aan werkt ziet er precies hetzelfde uit als in de editorweergave. Dit is niet standaard bij alle thema's die er zijn.

Als u inhoud die u op de pagina ziet wilt bewerken, klikt u er gewoon op en begint u te typen, een afbeelding te wisselen, een video toe te voegen, een lijst te bewerken, enz. In principe kan alles wat u wilt bewerken visueel worden bewerkt.

Blocksy integreert met de Gutenberg blok editor op een echt diep niveau. Het wordt geleverd met vier afzonderlijke paginatypes die zijn geoptimaliseerd om elk van de inhoudsblokken die beschikbaar zijn in WordPress te huisvesten en alle manipulaties af te handelen die de gebruiker erop zou kunnen toepassen.

Blocksy maakt indruk met zijn gebruiksgemak. Echter, dat gebruiksgemak is niet alleen zichtbaar in uw dagelijkse werk met het thema; het begint eigenlijk al bij stap één – bij de van het thema.

De installatie zelf is rechttoe rechtaan en verschilt niet van wat u gewend bent van andere WordPress-thema's. Zodra je Blocksy actief hebt op je site, zal je gevraagd worden om een extra companion plugin te installeren. Met deze plugin kunt u later uitbreidingen aan het thema toevoegen en ook demo sites installeren.

https://creativethemes.com/blocksy/starter-sites/

Met de plugin geïnstalleerd, kun je naar Blocksy's sectie in het WordPress dashboard gaan en naar het Starter Sites tabblad. Hier kun je in een paar klikken een kant-en-klaar ontwerp . Op het moment van schrijven, Blocksy wordt geleverd met vier starter site ontwerpen om uit te kiezen.

Het importeren gaat soepel – Blocksy laat je de stappen zien en vraagt je alleen om te bevestigen wat er gaat gebeuren. Wat hier cool is, is dat Blocksy alles importeert wat nodig is om je starter site te laten werken. Dit omvat demo-inhoud, , thema-opties, widgets en zelfs extra plug-ins om het ontwerp te laten knallen.

Zodra de import is voltooid, wordt je uitgenodigd om je site aan te passen. Dit is waar de echte pret begint!

De opties zijbalk aan de linkerkant en het hoofd canvas in het midden. Elke optie of instelling die je wijzigt in de zijbalk zal in real-time worden weergegeven op het canvas.

Dit betekent dat je niet vastzit aan je gekozen startontwerp. Je kunt het vrij aanpassen en in principe elk klein detail ervan aanpassen. Van de kleuren, , algemene website structuur, zijbalken, helemaal tot geavanceerde functies zoals header en footer aanpassingen.

Header Builder Overzicht

Blocksy maakt serieus werk van de opties die het je biedt voor het aanpassen van je headers en footers. Laten we eerlijk zijn, headers en footers zijn twee van de belangrijkste onderdelen van je site. Je wilt echt dat ze er precies zo uitzien als jij ze wilt hebben!

De manier waarop Blocksy u hiermee laat werken is heel slim. U krijgt een interface waarin uw koptekst wordt voorgesteld door een sjabloon met slepen en neerzetten waaraan u nieuwe elementen kunt toevoegen en de bestaande elementen kunt . Het aanpassen van je voettekst werkt op dezelfde manier.

De aanpassingen houden niet op bij de headers en footers. Als je kijkt naar wat er in de zijbalk staat, zie je tal van andere opties om af te stemmen en aan te passen.

Algemene instellingen

Wat hier zo cool is, is dat deze aanpassingen niet alleen voor de show zijn, maar dat vele ervan heel praktisch zijn. Het is bijvoorbeeld niet zo gebruikelijk dat een WordPress thema u toestaat om uw blog post archief pagina's aan te passen.

Met Blocksy kunt u kiezen uit verschillende soorten lay-outs en presentaties voor uw hoofdoverzicht van blogberichten, categorie-archieven, enz.

Terwijl u aan de site werkt, kunt u schakelen tussen responsieve weergaven voor desktop, mobiel en tablet. Je kunt niet alleen zien hoe je ontwerp er op mobiel uitziet, maar het ook aanpassen.

Iets anders dat door veel gebruikers zal worden gewaardeerd, is dat Blocksy compatibel en volledig geïntegreerd is met Gutenberg en . Het levert ook een handvol extra functies zoals product quick-view, Ajax-gebaseerde toevoegen aan winkelwagen, en product stijlen.

Last but not least, de codebase is schoon en eenvoudig, het is SEO-vriendelijk en komt ook geïntegreerd met schema markup recht uit de poort. In feite zijn we nog maar net begonnen met het ontdekken van de functies die Blocksy te bieden heeft, maar ik laat ze aan u over om zelf te ontdekken!

Prestaties van Blocksy

Om de basisprestaties van Blocksy te beoordelen, heb ik een voorbeeld WordPress website gemaakt. De startpagina bevatte niets anders dan de standaard Hello World Post zonder content. Vervolgens installeerde ik zowel het gratis Blocksy thema als de Companion plugin alvorens snelheidstesten uit te voeren met .

Dit waren de resultaten:

Grootste inhoudelijke Paint: 423ms
TBT: 0ms
CLS: 0ms
Totaal aantal verzoeken: 9 (waarvan 5 van Blocksy – 3 CSS & 2 JS)
Paginagrootte: 44.2KB
Onload tijd: 399ms
Volledig geladen tijd: 443ms
Bloksy thema prestatie test met GTmetrix
GTmetrix test resultaten
Opmerking: De server bevond zich in Bangalore, India. Dus voerde ik de tests uit vanuit Mumbai, wat de dichtstbijzijnde locatie is die beschikbaar is op GTmetrix.

Over het algemeen presteerde Blocksy uitstekend. De totale paginagrootte bleef onder de 50 KB, terwijl de site in minder dan een halve seconde laadde. Dus over snelheid valt hier niet veel te klagen.

Voordelen Blocksy

  • Gratis versie met veel mogelijkheden
  • Zeer aanpasbaar
  • Goede aandacht voor details, vooral de ontwerpen
  • Goede prestaties

Nadelen

  • Starter sites bibliotheek is niet divers
  • Pro plannen staan geen gebruik op onbeperkte sites toe.

Blocksy WordPress thema aanschaffen?

Normaal gesproken zou ik verschillende voors en tegens van het thema opnoemen en proberen je een aanbeveling te geven gezien de prijs-waardeverhouding. Blocksy is echter 100% gratis, dus er is echt geen minpunt om het uit te proberen.

Over het algemeen is de interface modern en intuïtief, alle opties zijn beschikbaar via de WordPress Customizer, en de kant-en-klare ontwerpen helpen u op weg en zorgen voor de eerste configuratie van het thema.

Blocksy zal vooral handig zijn als het no.1 ding dat je nodig hebt van je ideale Gutenberg WordPress thema zijn eenvoudig te doen en krachtige aanpassingen.

Ga hier naar toe om Blocksy te downloaden en zelf te testen:
creativethemes.com/blocksy/

Betaalde premium versie Blocksy

De prijs voor de lifetime versie is rond de 300 euro
creativethemes.com/blocksy/pricing/


Meer informatie over Blocksy WordPress thema review Gutenberg speciaalof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Blocksy WordPress thema review Gutenberg speciaal bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Blocksy WordPress thema review Gutenberg speciaal

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Blocksy WordPress thema review Gutenberg speciaal en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven