BuddyPress online forum platform bouwen wordpress plugin

Logo cursus traing wordpress

BuddyPress online forum platform bouwen wordpress plugin

Met de wordpress plugin kun je online forum of platform bouwen en toevoegen aan je WordPress website. Lees deze uitgebreide Nederlandse handleiding om van start te gaan om een online community te bouwen.

Wat is BuddyPress?

BuddyPress is een community plugin voor WordPress die website-eigenaren in staat stelt om een online forum te bouwen. Het bevat functies die vaak te vinden zijn in web-gebaseerde groepen zoals profielen, gesprekken, activiteitendashboard en meer.

BuddyPress is ook flexibel omdat de functionaliteiten kunnen worden uitgebreid door middel van plugins en componenten van derden. Als ontwikkelaars slechts een handvol functies willen gebruiken, past de applicatie zich naadloos aan en toont items, pagina's en knoppen die nodig zijn.

Met BuddyPress kunnen organisaties platforms bouwen voor hun gebruikers voor veilige en beveiligde interacties. Het kan gebruikt worden door studenten, hobbyisten, collega's en anderen om te communiceren en ideeën uit te wisselen.

Voordelen van BuddyPress

Flexibele Plugin

BuddyPress mag dan een plugin zijn, het is een krachtige en flexibele plugin. Het past zich soepel aan de behoeften van de gebruikers aan, of ze nu extra functionaliteiten nodig hebben of alleen de essentiële functies en tools willen.

Aangepaste profielen

BuddyPress werkt net als elk ander online community platform. Het stelt de groepsleden in staat om profielen aan te maken en hun zichtbaarheidsinstellingen aan te passen. Dit laatste is gunstig voor particulieren die alleen rudimentaire informatie over zichzelf willen laten zien.

Micro-gemeenschappen

BuddyPress ondersteunt de oprichting van groepen binnen een groep. Hierdoor kunnen mensen die verschillende aandachtsgebieden of interesses hebben, binnen het hoofdplatform met elkaar in gesprek gaan. Op deze manier blijven ze deel uitmaken van de grotere gemeenschap terwijl ze in kleinere en meer specifieke kringen met elkaar in contact komen.

Persoonlijke Connecties

BuddyPress kan door de groepsleden gebruikt worden om op een dieper niveau buiten de groepsfora met andere gebruikers in contact te komen. Dit kunnen ze doen door gebruikers als vrienden toe te voegen en privé berichten met hen uit te wisselen.

Extensies van derden

Ontwikkelaars kunnen behoefte hebben aan meer functies en daarom ondersteunt BuddyPress de toevoeging van componenten van derden. Dit stelt groepseigenaren in staat om hun community's interactiever, boeiender en functioneler te maken.

Gemeenschapsondersteuning

Ontwikkelaars hoeven niet ver te zoeken naar hulp. De BuddyPress-gemeenschap staat altijd klaar om inzichten of oplossingen te bieden voor problemen. Ze zijn direct toegankelijk op de community pagina van de plugin waar ontwikkelaars ook andere mensen kunnen helpen met het oplossen van hun problemen, naast het vragen om hulp.


Hoe installeer ik BuddyPress

Als u besluit BuddyPress te proberen, is de eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is zoeken naar BuddyPress in de WordPress plugin directory (als u bent ingelogd in WordPress vindt u deze onder Plugins > Add New) en klik op de knop “Nu installeren” en vervolgens op “Activeren”.

BuddyPress Instellingen

Als de installatie eenmaal voltooid is zult u een nieuwe BuddyPress optie zien onder uw Instellingen tabblad. Dit is waar u uw BuddyPress-functies, pagina's en meer kunt kiezen via 3 hoofdsecties.

Componenten

De eerste sectie is voor Componenten. Ik zou aanraden om de componenten voor “Uitgebreide profielen” en “Accountinstellingen” actief te laten, en dan een paar andere te selecteren die u denkt te gaan gebruiken. Misschien wilt u bijvoorbeeld “Meldingen” voor uw gebruikers inschakelen of “Privéberichten” om gebruikers aan te moedigen elkaar één op één te leren kennen.

Opties

Volgende is het hoofdgedeelte Opties, waar u verschillende functies voor leden kunt in- of uitschakelen. Hier kunt u ook kiezen tussen het oude of het nieuwe BuddyPress-ontwerp.

 

Pagina's

Als u vervolgens op de sectie Pagina's klikt, vindt u de opties om (u raadt het al) uw belangrijkste BuddyPress-pagina's in te stellen. Afhankelijk van de componenten die je hebt ingeschakeld heb je verschillende “Directories” pagina opties.

Als u ook de optie “Lidmaatschap: Iedereen kan zich registreren” optie op uw belangrijkste WordPress Instellingen pagina, dan zult u ook de mogelijkheid hebben om te kiezen voor Registreer en Actieve pagina's voor nieuwe leden om zich aan te melden voor uw sociale site.

Note: Als u voor een van uw onderdelen geen pagina hebt gemaakt of ingesteld, ziet u een melding zoals die in de bovenstaande schermafbeelding. Klik gewoon op de link “repareren” om automatisch een pagina voor uw component te maken en toe te wijzen om het probleem snel op te lossen.

BuddyPress Menu-Items

Nadat u klaar bent met de basisinstellingen voor BuddyPress ziet u wellicht een paar nieuwe tabbladen in uw WordPress dashboard. Deze kunnen zijn: Activiteit, Groepen en E-mails.

Activiteit is een lopende feed van alles wat er op uw BuddyPress-site gebeurt. Dit is alleen beschikbaar voor de admin, en het laat u de activiteiten filteren op type, zoals “Creëerde een groep” of “Nieuw lid geregistreerd”.

Het tabblad Groepen stelt u in staat om gebruikersgroepen op de site te maken en te beheren. Deze groepen zijn er in drie soorten:

  • Publiek: Deze groepen zijn toegankelijk voor elk lid van de site. Alle communicatie binnen deze groepen kan worden gezien en doorzocht.
  • Privé: Deze groepen staan open voor ieder lid van de site. Alle communicatie binnen deze groepen kan worden gezien en doorzocht.
  • Verborgen: Deze groepen zijn volledig verborgen voor iedereen en kunnen alleen worden benaderd via een uitnodiging door de beheerder van de groep. Ze worden nooit weergegeven in de groepsmap of via zoekopdrachten op de site. Inhoud kan alleen worden gezien door leden van de groep.

Het Emails tabblad bevat alle standaard e-mailberichten die door BuddyPress worden gebruikt. Dit omvat adres verificatie voor nieuw geregistreerde gebruikers, account activering, een notificatie email voor wanneer een lid reageert op een bericht van een ander lid, groep uitnodigingen en meer. Afhankelijk van de componenten die u actief heeft ziet u meer of minder email sjablonen. U kunt de tekst en het ontwerp van uw e-mails aanpassen met behulp van ingebouwde opties – hier is een geweldige gids over hoe u BuddyPress e-mailtemplates kunt aanpassen.

BuddyPress-widgets

U krijgt ook een selectie van nieuwe zijbalkwidgets om te gebruiken. Dit zijn:

  • (BuddyPress) Groepen
  • (BuddyPress) Leden
  • (BuddyPress) Recentelijk Actieve Leden
  • (BuddyPress) Wie is Online

Naast deze widgets wordt er ook een login aangemaakt in je zodat leden kunnen inloggen, of een account kunnen registreren als dat iets is wat je toestaat.

Kernpunten van BuddyPress

We hebben er hierboven al een paar kort genoemd, maar laten we nu eens dieper ingaan op de sappige belangrijkste kenmerken van de BuddyPress social plugin.

Activiteitsstroom

De belangrijkste functie van BuddyPress is de activiteitenstroom. Elk lid kan updates posten in zijn eigen activity stream vanaf zijn profiel.

Elke stream kan door elk lid worden gevolgd met behulp van RSS of e-mailnotificatie. En met behulp van het @-symbool gevolgd door de gebruikersnaam van het lid kunt u die gebruiker in uw stream vermelden, op een manier die erg lijkt op de manier die momenteel door wordt gebruikt.

Streams kunnen door leden van commentaar worden voorzien en als favoriet worden getagd om discussies te bevorderen. Elke groep heeft ook zijn eigen activiteiten stream die wordt gecontroleerd door de groep zichtbaarheid.

Groepen van gebruikers

We hebben het al gehad over een van de belangrijkste functies van BuddyPress: Gebruikersgroepen. Door meerdere groepen te maken, kunt u de communicatie tussen leden van uw site segmenteren en hen in staat stellen gerichte discussies te voeren binnen elke groep.

Zo kunt u ook gesprekken privé houden voor een selectie van mensen, als dat iets is wat u moet doen. Een voorbeeld van ideaal groepgebruik is voor een bedrijf dat zijn discussies wil scheiden per afdeling, of locatie.

Leden en vrienden

BuddyPress is een uitbreiding op het WordPress gebruikerssysteem. Gebruikers zijn nu “Leden” en kunnen verschillende dingen doen die meer in lijn liggen met de verwachtingen van gebruikers van sociale media. Leden kunnen vrienden worden met andere leden, wat een meer gerichte sociale connectie mogelijk maakt. Ze kunnen de activiteiten feeds van andere leden volgen, maar ook deelnemen aan verschillende groepsdiscussies en direct communiceren met andere leden.

Uitgebreide gebruikersprofielen

Het basisgebruikersprofiel in WordPress biedt niet veel aanpassingsmogelijkheden. BuddyPress verandert dit door nieuwe opties en functies toe te voegen. Wanneer gebruikers inloggen op hun profiel, zien ze nieuwe opties voor hun activiteit, meldingen, berichten, vrienden en groepen (wederom afhankelijk van de componenten die u hebt ingeschakeld).

Wanneer gebruikers op de optie Profiel > Bewerken klikken, kunnen ze persoonlijke informatie zoals hun gebruikersnaam, profielafbeelding, omslagfoto en andere aangepaste velden die u hebt toegevoegd, bewerken.

En nu we het toch over aangepaste velden hebben: BuddyPress bevat een optie waarmee u geheel nieuwe velden kunt toevoegen aan de gebruikersregistratie. U kunt deze velden verplicht stellen om te kunnen registreren of u kunt ze gebruiken om leden meer informatie over zichzelf te laten delen in hun profiel.

BuddyPress het beste besloten sociale netwerk?

BuddyPress is een eenvoudige en zeer aanpasbare oplossing voor het maken van kleine sociale netwerken. Het kan precies zijn wat u zoekt als u gebruik wilt maken van een sociale gemeenschap terwijl u de privacy en controle van uw eigen website wilt behouden. De beste manier om daar achter te komen is door een kopie te downloaden, het op uw server te installeren en het eens uit te proberen.

Meer handleidingen over een forum en online community maken

Vragen over BuddyPress?

Bent u een BuddyPress-gebruiker? Wat vindt u van dit sociale netwerk voor WordPress en welke aanbevelingen hebt u om de functionaliteit ervan uit te breiden? Heeft u BuddyPress geprobeerd en besloten dat het niets voor u is?
Laat ons uw antwoorden op deze vragen weten via contact. Als u nog andere vragen of opmerkingen over BuddyPress heeft, horen wij dat ook graag.


Meer informatie over BuddyPress online forum platform bouwen wordpress pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in BuddyPress online forum platform bouwen wordpress plugin bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je websites

Wil je meer halen uit je WordPress sites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven