e-mailadressen uit Gmail-berichten halen filteren

Logo cursus traing wordpress

e-mailadressen uit Gmail-berichten halen filteren

e-mailadressen uit Gmail-berichten halen

De uitdaging is om alle e-mailadressen uit de Gmail mailbox te halen en ze te downloaden in een formaat, zoals CSV, dat gemakkelijk kan worden geïmporteerd in het Google adresboek of een mailinglijstservice zoals .

Maak kennis met Address Extractor, een Google add-on die alle e-mailberichten in je Gmail-account doorzoekt, de e-mailadressen eruit haalt en ze opslaat in een Google Spreadsheet. Het werkt voor zowel Gmail- als Google Apps-accounts.

De Extractor kan e-mailadressen uit een bepaalde Gmail-map (label) of de hele mailbox halen. Je kunt ervoor kiezen om e-mails van de afzender, de ontvanger(s) en degenen in de CC-lijst te extraheren. De add-on kan ook het onderwerp en de inhoud van het bericht analyseren op e-mailadressen.

Dit is handig voor het extraheren van adressen van algemene afzenders, zoals e-mails of contactformulieren, waar de e-mailadressen in de berichttekst staan.

Hoe e-mailadressen filteren in Gmail

U kunt de stapsgewijze handleiding volgen of de videohandleiding op YouTube (download) bekijken om aan de slag te gaan:

Installeer de add-on Gmail Extractor en geef de benodigde rechten. De add-on heeft toegang nodig tot je Gmail en ook tot om de e-maillijst op te slaan in een Google Spreadsheet.
Ga naar het addons-menu in het Google Spreadsheet, kies Email Address Extract en klik op Start om de extractie-add-on te starten.
Geef de zoekcriteria op en alle e-mails die aan de regel voldoen, worden door de extractor verwerkt. U kunt een van de Gmail-zoekoperatoren gebruiken om berichten te filteren.
Selecteer vervolgens de velden (aan, van, cc, bcc) die moeten worden verwerkt voor het extraheren van e-mails (screenshot). De add-on kan ook de namen van de afzender en ontvangers ophalen als die beschikbaar zijn in de berichtkop.
Klik op de knop “Starten” en de extractor begint met het ophalen van e-mails in de spreadsheet. Het hele proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van je Gmail mailbox.

Gmail extractie FAQ

Het Google-blad moet open blijven en de computer moet online zijn tijdens het extraheren. Als de verbinding wegvalt of als het extractieproces om de een of andere reden wordt onderbroken, kun je gewoon op de knop “Hervatten” klikken en de extractor gaat verder waar hij gebleven was.

Als je teruggaat naar Gmail, zie je een nieuw label met de naam Extracted. Dit houdt de e-mails bij die zijn verwerkt en je kunt dit label veilig nadat alle e-mailadressen zijn verwerkt en uitgepakt.

Het Google Spreadsheet dat is gemaakt door Email Extractor add-on heeft twee bladen – All Emails & Unique Emails. Het eerste blad bevat elke e-mail die is gevonden in uw Gmail-account, terwijl het tweede blad een opgeschoonde lijst is zonder dubbele e-mails. Dit is het blad dat je moet gebruiken om je adresboek op te bouwen.

https://smallbusiness.chron.com/sync-contacts-between-gmail-accounts-54911.html

https://www.labnol.org/internet/extract-gmail-addresses/28037/


Wil je meer details over e-mailadressen uit Gmail-berichten halen filterenof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in e-mailadressen uit Gmail-berichten halen filteren bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven