Beaver Builder margin padding rij kolom ruimte

Logo cursus traing wordpress

Beaver Builder margin padding rij kolom ruimte

Standaardrij- en modulemarges en padding wijzigen in WP Beaver Builder

heeft de volgende standaardmarges en opvulling waarmee de beginwaarden worden ingesteld wanneer je een afzonderlijke rij of opent voor bewerking. Deze instellingen zijn aan alle kanten (boven, onder, links, rechts) en op alle apparaten hetzelfde.


Type Standaardwaarde
Row margins 0px
Row padding 20px
Column margins 0px
Column padding 0px
Module margins 20px
Module padding n.v.t.

Het kan handig zijn om deze waarden te veranderen voor je WordPress website. Ik zet meestal de Row padding op 0 (nul).


Handleiding standaardmarges en opvulling voor de hele site wijzigen:

  • Open een van uw pagina's in .
  • Klik in de rechterbovenhoek op Extra> Algemene instellingen.
    Als u de algemene waarden voor rijen wilt wijzigen, gaat u naar de sectie Rijen en wijzigt u de waarden voor Marges en Opvulling.
  • Als u de algemene waarden voor modules wilt wijzigen, gaat u naar de sectie Modules en wijzigt u de waarde Marges in de sectie Modules.
  • U kunt door de apparaatweergaven schakelen om de instellingen per apparaat te controleren. Klik op het bureaubladpictogram in elke rij om over te schakelen naar de tablet- en mobiele weergave, zoals weergegeven in de volgende schermafbeelding.
    Het is goed om te controleren, omdat een marge-instelling die u op het bureaublad toepast, automatisch van toepassing is op alle drie apparaatgroottes, maar een padding-instelling die u op het bureaublad toepast, alleen op grote apparaten.
  • Klik op Opslaan om uw instellingen op te slaan en het gebied Tools te verlaten. U kunt Page Builder op elke willekeurige manier afsluiten.

Werken met kolomlagen, modulelagen en onderliggende kolommen (child kolommen)

In elke rij kunt u meerdere verticale lagen bovenliggende kolommen, onderliggende kolommen en modules hebben. Op de site van staat dit goed uitgelegd:

kb.wpbeaverbuilder.com/article/46-column-layouts-overview#layers

De onderstaande video legt dit ook goed uit:Handleidingen over kolommen


Tips voor werken met kolommen

1 Sleep in de lay-out voordat u inhoud invoegt

U kunt een nieuwe hoofdkolom maken door een module naar rechts of links van een bestaande kolom te slepen. Maar wanneer u nieuwe lagen in een verticale kolom maakt, maakt slepen in een module niet altijd zijn eigen kolom. De veiligste manier om onderliggende kolommen in te voegen, is door Inhoud toevoegen > Rijlay-outs (Add content > Row layouts) te gebruiken. Bovendien kan het bij complexe kolomlay-outs nuttig zijn om eerst de rijlay-out te bouwen en vervolgens de inhoud en modules toe te voegen. Hier is bijvoorbeeld een lay-out voor drie hoofdkolommen (twee bovenaan, één onderaan) waarin de eerste kolom (aan de linkerkant) een laag met vier onderliggende kolommen bevat en de tweede kolom (aan de rechterkant) een laag met twee onderliggende bevat kolommen.

Nadat u de structuur hebt ingesteld, kunt u eenvoudig inhoudsmodules slepen, zoals in het volgende voorbeeld.

Merk op dat de eerste onderliggende kolom in de tweede laag aan de rechterkant twee modules heeft, de tekst en de kleine foto. Als u die kolom verplaatst, zullen de twee modules altijd samen bewegen.

U kunt nog steeds een eenvoudige kolomstructuur maken door modules rechtstreeks naar een rij te slepen en u kunt kolommen verplaatsen om een ​​nieuwe structuur te maken. Zie de gerelateerde artikelen voor meer informatie over het invoegen van kolommen.


2 Kolomstructuur uitzoeken voor bestaande kolommen

Klik op het Kolom bewerken voor een module en ga vervolgens met de muis over Kolom verplaatsen – u ziet het bereik van de kolom waarin de module zich bevindt, zoals weergegeven in deze screenshot.

In sommige gevallen met een laag kolommen, vindt u een module die zich niet in een eigen kolom bevindt die u afzonderlijk wilt stijlen. Volg in dit geval Tip 1 om een ​​rijlay-out van een enkele kolom te slepen en verplaats die module erin. U kunt tegen het niveau van kolomnesting aanlopen, maar u kunt een andere manier vinden om de kolomlagen te organiseren zodat u de module in een eigen kolom kunt krijgen.


3 Het verwijderen van modules is veiliger dan het verwijderen van kolommen

Wanneer u met de muis over de kolom beweegt, ziet u het bereik van wat u gaat verwijderen. Maar omdat er geen ongedaan maken is, is het nog veiliger om eerst modules te verwijderen en vervolgens de kolomstructuur te verwijderen. Zie de gerelateerde artikelen voor informatie over het verwijderen van kolommen.


Leer alles over goed WordPressen webdesign bij een designtraining


Meer handleidingen over beaver builder page builder


Wil je meer details over Beaver Builder margin padding rij kolom ruimteof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Beaver Builder margin padding rij kolom ruimte bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Beaver Builder margin padding rij kolom ruimte

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Beaver Builder margin padding rij kolom ruimte en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven