WP Beaver Builder training pagina's bouwen met WP plugin

De WP Beaver Builder is één van de beste page builder op dit moment voor WordPress. Lees de handleidingen, voordelen en tips en volg eventueel een training.

Logo cursus traing wordpress

WP Beaver Builder training pagina’s bouwen met WP plugin

De vind ik overall met de beste op dit moment voor WordPress. Gratis en betaald. Lees de voordelen en volg eventueel een training.

Beaver Builder plugin de beste gratis page builder

De is samen met de Elementor WordPress plugin en WP Bakery Builder mijn favoriete page builder. De Beaver builder is iets duurder dan de WP Bakery Builder WordPress plugin, maar is weer voordeliger als je meerdere websites hebt. De beaver builder heeft 1 ontzettend voordeel. Bij deactivatie van de plugin blijft de inhoud intact. Dit is bij de Bakery builder niet het geval. Verder heeft de Beaver Builder veel meer modules. De gratis versie heeft minder modules die je kan gebruiken.
WP beaver builder kopen | €99 per jaar

Bij deactivatie van de Beaver Builder plugin blijft inhoud intact.

Een van de mooiste dingen over Beaver Builder is hoe goed het inhoud behouden blijft bij het uitschakelen van de page builder of het deactiveren van de plug-in. Het bewaren van inhoud is ongelooflijk belangrijk voor een goed beheer van je WordPress website. Stel je voor als je zou beslissen om een ​​andere page builder te gebruiken en dan zou ontdekken dat alle inhoud die in de bouwer was geplaatst, volledig verloren was gegaan toen deze werd uitgeschakeld. Beaver Builder kan gewoon gedeactiveerd worden zonder de content aan te tasten.


Cursus of Beaver builder wordpress plugin volgen

Je hebt je website gemaakt met de Beaver Builder plugin en het zal je goed gaan. Misschien heb je het met mij gedaan in een van mijn cursussen of trainingen. Of misschien heb je er zelfstandig aan gewerkt. Maar je wilt wellicht meer. Meer kennis, meer diepgang. Want elke keer als je iets wilt veranderen, moet je weer kijken en nadenken. Dat kan veel gemakkelijker.

Ik werk sinds 2017 met Beaver builder. Ik heb er tientallen WordPress sites mee gebouwd. Met de Beaver builder pagebuilder heb je, zeker in combinatie met een goed thema, alles dat nodig hebt voor een goede WordPress website. Sites die ik het afgelopen jaar gebouwd heb:

Leren werken met Beaver builder

Wil je beter met Beaver Builder omgaan en makkelijker aan zijn WordPress website werken? Wil je precies weten wat de mogelijkheden zijn en de beste tricks weten? Volg dan Beaver Builder training tijdens een cursus op maat. Ben je nieuw dan kun je ook een of WordPress bootcamp volgen. Je leert werken met de Beaver Builder plugin in de volgende WordPress trainingen:


Wat leer je in de Beaver builder training?

In deze ontwerpcursus krijgen je design-skills in één cursusdag een flinke boost. Tijdens de training ontdek je alles over de mogelijkheden en geheimen van Beaver Builder. Met deze page builder kan je alles maken wat je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Omdat al die mogelijkheden en modules nogal overweldigend kunnen zijn, gaan we in deze training dieper in op de opties die Beaver Builder te bieden heeft.
Je leert onder andere hoe je er blogtemplates mee maakt en hoe je mooie headers in elkaar zet. Je leert, als je wilt, op deze cursusdag ook werken met andere ontwerp-plugins en eventueel een ander thema.

Extra bij een Beaver builder cursus op maat

Je krijgt een betaalde licentie deze plugin ter waarde van enkele honderden euro's!


Handleiding Beaver builder plugin met Astra Thema

Enkele tips voor cursisten: Zet eerst de volgende stappen goed op een pagina of bericht, voordat je met de beaver builder aan de slag gaat:

1 Sidebar

> Geen aanzetten

2 Content Layout

> Volledige breedte

3 Secties uitschakelen

> uitschakelen


4 Transparente header (optioneel)

Alleen bij menu dat over de content valt:
> Geactiveerd
Tekst menu ander geven in gratis Astra versie:
Astra Customizer > Header > Transparante Header > KLEUREN & > Menu


Beaver builder kopen
Beaver builder gratis testen

Beaver builder plugin betaald

De beaver builder heeft veel voordelen zoals het maken van templates. Lees hier hoe je dit doet:


Maak en sla een aangepaste lay-out sjabloon op

beaver builder handleiding
U kunt een aangepaste lay-out sjabloon maken vanaf een pagina die u al hebt ontworpen in Beaver Builder (inclusief een Themer lay-out), of u kunt een lay-out sjabloon vanaf nul maken vanaf het Beaver Builder admin paneel.

Tip: Als u een lay-out van de ene pagina wilt gebruiken om een andere pagina binnen uw site te maken, kunt u de pagina dupliceren in plaats van een lay-out-sjabloon op te slaan. Duplicatie maakt een kopie van uw huidige pagina, inclusief metagegevens. Dit vind je linksbovenin.

Om een bestaande pagina op te slaan in Beaver Builder als een aangepaste opmaaksjabloon:

Klik in het menu Extra op Sjabloon opslaan.

Het menu Extra bevindt zich in de linkerbovenhoek van uw scherm. U kunt het openen door te klikken op de pijl naar beneden in de titelbalk.
Geef het sjabloon een naam en klik op Opslaan.

Om een nieuwe aangepaste lay-out sjabloon te maken van het Beaver Builder admin paneel:

  • Ga in het WordPress admin paneel naar Beaver Builder > Templates.
  • Als u Beaver Builder niet ziet in het admin paneel, zie het Verwante Artikel hieronder voor instructies hoe het in te schakelen.
  • Klik op de knop Toevoegen naast de pagina titel Sjablonen.
  • Voer een titel in voor het sjabloon en klik op Toevoegen opgeslagen sjabloon.
  • Klik op Launch Beaver Builder en bouw de layout.
  • Om de opmaaksjabloon op te slaan, klikt u op Gereed > Publiceren.

Template of opmaaksjabloon toevoegen aan uw pagina

beaver builder template handleiding
Opmaaksjablonen zijn vooraf gemaakte pagina lay-outs met inhoud die u kunt toevoegen aan een bestaande paginalay-out of die u kunt gebruiken om de bestaande paginalay-out te vervangen. Zie het overzicht van de opmaaksjablonen in de onderstaande Gerelateerde artikelen. Om bestaande content te vervangen of een opmaaksjabloon toe te voegen aan uw Beaver Builder-content:

  • Open een pagina voor bewerking in Beaver Builder.
  • Open het inhoudsvenster en klik op het tabblad Sjablonen.
  • Kies de gewenste layout .
  • Als de pagina leeg is, krijgt u de keuze om de bestaande lay-out te vervangen of de nieuwe lay-out toe te voegen.


CSS toevoegen voor Beaver builder plugin

Soms is het handig om CSS toe te voegen aan je voor de Beaver builder plugin. Een voorbeeld vind je hieronder om op mobiel de kolommen over de hele breedte te krijgen.

@media only screen and (min-width: 100px) and (max-width: 768px) {
 .fl-col-small { min-width: 100%;}
 }
 }


Tijdens de Beaver training leer ik je meer CSS voor de beaver builder plugin.


Wil je meer details over WP Beaver Builder training pagina's bouwen met WP pluginof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in WP Beaver Builder training pagina's bouwen met WP plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over WP Beaver Builder training pagina's bouwen met WP plugin

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, WP Beaver Builder training pagina's bouwen met WP plugin en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven