Herbruikbare Blokken converterennaar blokpatronen

Logo cursus traing wordpress

Herbruikbare Blokken converterennaar blokpatronen

Sinds WordPress 5.5 is uitgebracht, zijn beschikbaar voor alle gebruikers. Als je voorheen vertrouwde op , maar de flexibiliteit van blokpatronen verkiest, wil je deze misschien omzetten.
WordPress core ontwikkelaar Jean-Baptiste Audras heeft dit mogelijk gemaakt in de laatste update van zijn Reusable Blocks Extended plugin. Hij liet onlangs zien hoe de plugin herbruikbare blokken converteert naar blok patronen met één klik.

Je kan niet zelf blokpatronen maken

Gebruikers kunnen hun eigen herbruikbare blokken maken, maar niet hun eigen blokpatronen. Patronen moeten geregistreerd worden met code om in de patroonbibliotheek te verschijnen. https://developer.wordpress.org/block-editor/reference-guides/block-api/block-patterns/

Dit is nog een reden waarom Audras' één-klik heel nuttig is voor gebruikers die beperkt zijn tot de mogelijkheden die de huidige UI van de editor biedt.

De mogelijkheid om blokpatronen te maken in de editor zou een feature in core moeten zijn. Het zou niet-technische gebruikers in staat stellen om hun ontwerpen en creaties te delen in een flexibeler formaat dan herbruikbare blokken bieden. Totdat deze functie is toegevoegd aan core – en dat is geen garantie – is er een plugin voor.
Justin Tadlock's Block Pattern Builder plugin, die beschikbaar is op WordPress.org, zal binnenkort een pull request samenvoegen die de optie toevoegt om blokpatronen te maken binnen de editor. Het zal werken op een vergelijkbare manier als het proces van het toevoegen van herbruikbare blokken. Nu dat blok patronen beschikbaar zijn in WordPress 5.5, zal deze functie nuttiger zijn voor een breed scala van gebruikers.

Herbruikbare Blokken naar blokpatronen converteren in WordPress

Audras' Reusable Blocks Extended plugin is, net als veel andere geweldige hulpprogramma's voor de editor, misschien moeilijk te vinden tenzij je al precies weet wat je moet zoeken. Vaak zijn gebruikers zich niet eens bewust van de mogelijkheid om herbruikbare blokken om te zetten in patronen. Dit zou ook een nuttige kernfunctie kunnen zijn, maar het lijkt er niet op dat dit op dit moment een hoge prioriteit heeft. In de tussentijd, kijk uit naar meer plugins die blok patronen beginnen uit te breiden om interessante dingen te doen nu dat ze beschikbaar zijn in de kern WordPress.

Functies Herbruikbare Blokken WordPress plugin

Deze plugin breidt de Herbruikbare Blokken admin-interface en biedt een paar fancy functies. Breid Herbruikbare Blokken functie uit met een compleet admin paneel, widgets, en PHP functies:

  • Voeg Herbruikbare Blokken dashboard informatie toe
  • Activeer Herbruikbare Blokken in admin scherm
  • Geef een lijst van berichten waar elke herbruikbare blok wordt gebruikt en de datum waarop het laatst gewijzigd
  • Geef een live preview van uw herbruikbare blokken uit de Herbruikbare Blokken admin scherm, met uw thema stylesheets
  • Een herbruikbare blokken om uw blok te gebruiken waar u maar wilt in de widgets gebieden van uw thema
  • Een herbruikbare blokken shortcode om uw blok te gebruiken waar u maar wilt in uw post types (zelfs als ze de klassieke editor gebruiken in plaats van Gutenberg!)
  • Zorg voor een aantal herbruikbare Blokken PHP-functies om uw blok overal te gebruiken waar u maar wilt. Ook in uw

wordpress.org/plugins/reusable-blocks-extended/


Wil je meer details over Herbruikbare Blokken converterennaar blokpatronenof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Herbruikbare Blokken converterennaar blokpatronen bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Herbruikbare Blokken converterennaar blokpatronen

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Herbruikbare Blokken converterennaar blokpatronen en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven