Herbruikbare blokken maken Gutenberg Reusable blocks VIDEO

Herbruikbare blokken maken Gutenberg Reusable blocks VIDEO

Logo cursus traing wordpress

Herbruikbare blokken maken Gutenberg Reusable blocks VIDEO

Reusable blocks voor is een mooie manier om bepaalde die je vaak gebruikt makkelijk te implementeren met een .

Een herbruikbaar blok maken in de WordPress editor

Alle Gutenberg blokken zijn individuele inhoudselementen in de WordPress editor en ze kunnen individueel worden opgeslagen als een herbruikbaar blok (Reusable Block). Eerst moet je een nieuwe post maken of een bestaande post bewerken. Klik in het postbewerkingsscherm op de knop Nieuw blok toevoegen en kies vervolgens een bloktype op basis van de inhoud die u gaat opslaan.

Een nieuw blok toevoegen aan Gutenberg editor

In dit voorbeeld gaan we een paar regels tekst opslaan in een blok. Nadat je het blok hebt toegevoegd, moet je de inhoud toevoegen die je wilt hergebruiken. U kunt gebruik maken van de styling en opmaak opties in de blok werkbalk en blok instellingen.

Een blok bewerken

Als u klaar bent met bewerken, klikt u op de menuknop met de drie puntjes in de werkbalk en selecteert u de optie ‘Toevoegen aan herbruikbare blokken’. U wordt gevraagd een naam in te voeren voor het herbruikbare blok. Wij raden u aan een naam te gebruiken die u helpt het blok en wat het doet snel te identificeren.

Bloknaam toevoegen

Klik ten slotte op de knop Opslaan om uw herbruikbare blok op te slaan. Uw blok zal worden opgeslagen in de WordPress database met al zijn instellingen.

Herbruikbare blokken toevoegen in andere berichten en pagina’s

Nu we hebben geleerd hoe u een Reusable Block (herbruikbaar blok) in WordPress kunt maken, laten we eens kijken hoe u herbruikbare blokken in uw WordPress berichten en pagina’s kunt toevoegen.
Maak opnieuw een nieuwe post aan of bewerk een post waar u het herbruikbare blok wilt toevoegen. Klik in het post bewerkingsscherm op de knop nieuw blok toevoegen.

Je herbruikbare blok bevindt zich onder het tabblad ‘Herbruikbaar’ of Reusable Block. Je kunt het ook vinden door de naam in het zoekvak te typen.

Handleiding Reusable blocks in WordPress met Gutenberg

Bekijk de onderstaande video handleiding:


[wpmudev-video video=”gutenberg-reusable-blocks”]

Deze video is op dit moment nog niet in het Nederlands beschikbaar.
We werken eraan om in de toekomst deze video ook in het Nederlands te maken.


Meer online video WordPress handleidingen