Hoe vaak crawlt/indexeert Google WordPress websites?

De gemiddelde crawl tijd variëert van 2 dagen tot 4 weken, afhankelijk van een groot aantal factoren bv populariteit, crawlbaarheid en de structuur van de site.

Logo cursus traing wordpress

Hoe vaak crawlt/indexeert Google WordPress websites?

Hoe vaak crawlt Google websites?

Het is een van de meest voorkomende vragen in de SEO gemeenschap. Hoewel het varieert, kan de gemiddelde crawl tijd variëren.

Crawlen van kleinere websites

Crawlen en doorzoeken door Google van kleinere websites:
van 3 dagen tot 4 weken, afhankelijk van een groot aantal factoren.

Crawlen van grotere websites

Grotere websites, zeg van enkele honderden webpagina's, worden vrijwel iedere dag geïndexeerd.

Google's algoritme

Google's algoritme is een programma dat gebruik maakt van meer dan 200 factoren om te beslissen waar websites ranken onder anderen in Search. Deze factoren zijn stukjes informatie die Googlebots verzamelen van elke site tijdens het proces van een ‘Google crawl' en worden in overweging genomen bij het klasseren in Google's ‘index'.

Google 200 factoren voor SEO ranking

We weten dat hoe sneller sites worden gecrawld en geïndexeerd, hoe sneller ze worden aangeboden aan gebruikers in organische zoekopdrachten. Dus, hoe kunnen we onze sites optimaliseren om vaker crawlen aan te moedigen?

Het web is als een steeds groeiende bibliotheek van informatie; Google gebruikt webcrawlers om gegevens over elke website te ontdekken en te vinden, zodat ze op de juiste manier in de bibliotheek (index) kunnen worden opgeslagen. Zodra een site door Google is geïndexeerd, wordt deze toegevoegd aan de ranglijsten voor alle woorden die in de inhoud voorkomen.

Door te leren hoe Google Search zijn informatie organiseert, kunnen webmasters hun website beter maken voor crawling en indexering. Hoewel we de exacte formule voor Google's algoritme niet kennen, weten we wel dat verbeterde crawlbaarheid en frequentie van indexeren nauw samenhangt met verbeterde organische zoekresultaten.

Hoe vaak crawlt en doorzoekt Google WordPress websites?

URL's worden gecrawld op verschillende snelheden. Terwijl een pagina ‘s nachts kan worden gecrawld en geïndexeerd, kunnen veel websites (vooral kleine of nieuw opgerichte sites) maanden wachten om te worden geïndexeerd.

De belangrijkste factoren die bepalen wanneer en hoe vaak een site wordt gecrawld zijn:

  • de populariteit van de site
  • de crawlbaarheid
  • de structuur van de site.

Oudere sites met een gevestigde , veel backlinks, en een solide basis van kwaliteit inhoud zullen waarschijnlijk vaker worden gecrawld dan nieuwe websites.

Meer FAQ over Google bots


Meer informatie over Hoe vaak crawlt/indexeert Google WordPress websites?of info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Hoe vaak crawlt/indexeert Google WordPress websites? bekeken ook de onderstaande handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website of webshop beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je website hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Hoe vaak crawlt/indexeert Google WordPress websites?

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Hoe vaak crawlt/indexeert Google WordPress websites?, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven