Google tools hulp overzicht marketing voor WP website

Google heeft mooie software waar iedere marketeer/bedrijf gebruik van kan maken voor je WordPress website. Bekijk het overzicht van alle tools.

Logo cursus traing wordpress

Google tools hulp overzicht marketing voor WP website

Google tools voor marketing voor je WordPress website

Google biedt allerlei tools aanbiedt waar iedere marketeer/bedrijf gebruik van kan maken voor je WordPress website.

De zoekmachinemarkt wordt gedomineerd door Google, meer dan 90% van de zoekopdrachten wordt via Google gedaan. Dankzij deze tools zorgt Google ervoor dat ze interessant blijven voor zowel consumenten als bedrijven. Deze gratis tools bieden nieuwe informatie zodat u uw website relevanter kunt maken voor Google en dus ook voor uw doelgroep. In deze blog nemen we je mee langs tools die Google gratis aanbiedt en die relevant kunnen zijn voor jouw website.


Google Analytics

is het meest bekende instrument van Google Analytics. Als u Google Analytics niet aan uw website hebt gekoppeld, is het een beetje alsof u een computer zonder internet hebt. Het is van weinig nut voor jou. Deze gratis tool van Google geeft u inzicht in hoe uw website presteert op het wereldtoneel. U kunt nu precies zien hoe mensen op uw site komen, wat ze daar doen en wanneer ze uw site weer verlaten. Dit is een echt Google-hulpmiddel dat u niet mag missen.


Google Search Console

De biedt de mogelijkheid om precies te zien welk door de klant is ingevoerd om op uw website te komen. Dit zijn zeer relevante gegevens die u kunt gebruiken om uw website te optimaliseren. U kunt er ook belangrijke zaken mee controleren, zoals interne linkbuilding, sitemaps en foutmeldingen.


Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf een online visitekaartje van Google. Het is het grote blok aan de rechterkant van de pagina wanneer u een bedrijf invoert of wanneer u een trefwoord invoert dat verband houdt met een bedrijf. Het is een groot en duidelijk blok met veel relevante informatie over uw bedrijf. Super relevant voor elke website. Wilt u weten hoe u uw online visitekaartje invult? Bekijk onze blog over Google Mijn Bedrijf.


Google Pagespeed-inzichten

Hoe lang wacht u als een website geladen is voordat u wegklikt? Het maakt consumenten niet uit waar ze hun informatie vandaan halen en ze zullen wegklikken als uw website niet snel genoeg laadt. Bovendien scoren trage websites niet goed in Google. Met Google's Pagespeed Insights-test kunt u meten hoe snel uw website is op mobiel en desktop en precies zien waar u de snelheid kunt verhogen. Deze gereedschappen zijn niet noodzakelijk, maar wel erg handig!

Google Trends

Deze Google-tools zijn erg handig, maar worden niet zo vaak gebruikt als de bovenstaande tools. De eerste is Google . Deze tool is vergelijkbaar met de Planner en toont trends in zoekopdrachten. Dus als er iets gebeurt, zoals Black Friday, wordt daar door consumenten in korte tijd massaal naar gezocht en dat is terug te zien in Google Trends. Met deze gratis tool kunt u de laatste trends en ontwikkelingen binnen uw bedrijfstak voorspellen.


Google Keyword Planner

De basis van een goede vindbaarheid binnen Google is weten waar uw doelgroep naar zoekt binnen de zoekmachine. Het is van cruciaal belang dat de trefwoorden overeenkomen met de inhoud van uw website. Maar hoe kom je erachter waar de Nederlandse consument naar op zoek is? Dat klopt, met de Google Keyword Planner. U voert in de planner een woord in dat relevant is voor uw bedrijf en krijgt vervolgens honderden suggesties van trefwoorden die met dat trefwoord overeenkomen. U kunt nu precies zien hoe vaak een woord elke maand wordt gezocht, of het sterke concurrentie heeft, en wat het gemiddelde bod is voor Google Ads.

Google Keyword Planner handleiding gratis trefwoorden vinden


Google Alerts

Heeft u net een nieuw product gelanceerd? Dan is het handig om te weten wat er op andere websites over dat product wordt gezegd. Google Alerts geeft u die mogelijkheid. Nadat u de Google-tool goed hebt ingesteld, krijgt u een melding wanneer uw product ergens op het internet wordt vermeld. Dit is erg handig om te zien of u positieve of negatieve reacties krijgt.


Google Tag Manager

richt zich op het technische gedeelte van websites. Dankzij dit hulpmiddel kunt u alle Google-hulpmiddelen die u gebruikt aan uw website koppelen, zodat u alle code op één plaats hebt. Dit voorkomt dat de code van uw website een rommeltje wordt met allerlei verschillende trackingcodes van Google Analytics, Search Console, enz.


Google Data Studio

Google Data Studio is een tool om gegevens uit Google Analytics te visualiseren. Wanneer u een rapport moet sturen of een presentatie moet geven over de binnenkomende gegevens van Google Analytics, is het presenteren van lange lijsten met getallen niet aantrekkelijk. Met Data Studio kunt u gemakkelijk alle gegevens en in tabellen, grafieken of lijnen plaatsen. Met relatief weinig tijd ziet u er veel professioneler uit.


Google Optimize

Google Optimize kan worden gebruikt voor de bekende A/B-tests. A/B-testen is niets meer dan het creëren van een versie B van uw website waarbij beide pagina's slechts op één aspect verschillen. Denk aan een andere knop of een andere call-to-action. Dan ziet 50% van de bezoekers van uw website versie A en 50% versie B. Na verloop van tijd is het mogelijk dat er verschillen zijn tussen de twee.


Meer weten over Google tools hulp overzicht marketing voor WP websiteof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Google tools hulp overzicht marketing voor WP website bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven