Interne links maken naar pagina's in wordpress website

Logo cursus traing wordpress

Interne links maken naar pagina’s in wordpress website

Voordelen interne links binnen je website

Interne links zijn links binnen je eigen website. Interne links zijn een krachtige ranking factor voor SEO. Niet zo krachtig als backlinks (inkomende links van andere domeinen naar uw website), maar zeer de moeite waard. Net als backlinks kunnen interne links doorgeven en Google vertellen welke pagina’s belangrijker zijn.

Als bijkomend voordeel dragen interne links bij tot een aantal zaken:

  • een betere gebruikerservaring
  • een hogere
  • een efficiëntere website crawling.

Indien correct geïmplementeerd, is interne linking een legitieme manier om je rankings en de prestaties van je website in het algemeen te verbeteren.

Wat zijn interne links?

Een leidt naar een pagina op dezelfde website, in tegenstelling tot een externe link, die leidt naar een pagina op een andere website. Meestal worden interne links gebruikt voor , maar er zijn ook enkele manieren om interne links te gebruiken voor SEO zoekoptimalisatie.

Links dienen als een ranking signaal voor Google, gebaseerd op het van link equity, of ranking power. Ongeveer twee decennia geleden ontwikkelde Google een speciaal PageRank-algoritme om te berekenen hoe gezaghebbend pagina’s zijn. Hoe meer backlinks een pagina heeft, hoe waardevoller hij is voor Google. En omgekeerd, als een pagina een groot aantal uitgaande links heeft, verwatert zijn PageRank. Dat is de reden waarom het opbouwen van links naar een bepaalde pagina bijdraagt aan zijn linkwaarde en zijn rankingpotentieel verhoogt.

Waarom interne links belangrijk zijn voor SEO

Interne links bouwen de autoriteit van je pagina’s op.

De meest waardevolle eigenschap van interne links is dat ze link juice kunnen doorgeven – ze kunnen Google vertellen welke pagina’s van uw website belangrijker zijn. Nu, interne links geven lang niet zoveel link juice door als backlinks en ze verhogen niet bepaald de autoriteit van je website, maar ze kunnen je wel helpen om een aantal van je pagina’s naar voren te halen in search. De waarheid is dat een slimme interne linking strategie je zal helpen de meest efficiënte hiërarchie van je pagina’s binnen de site architectuur op te bouwen.

Bijvoorbeeld, u heeft een website die fietsen verkoopt. En omdat de pasvorm van een fiets erg belangrijk is, linkt elk van uw productpagina’s naar een servicegids over hoe een fiets goed moet worden afgesteld. Met zoveel interne links die naar de gids verwijzen, kan Google deze pagina belangrijker vinden dan andere. Op dit punt kunt u de gids gebruiken om naar sommige van uw nieuwere pagina’s te linken, waardoor ze wat belangrijker worden en misschien zelfs hun ranking verbeteren.

Intern linken zorgt ervoor dat mensen langer op je site blijven.

Verder wordt intern linken vooral gebruikt voor website navigatie en het onderhouden van een makkelijk te volgen website structuur. Hoewel dit in de eerste plaats een voordeel is voor de gebruikerservaring, bespaart een logische websitestructuur ook op uw , waardoor zoekmachines meer pagina’s per bezoek kunnen indexeren. En dat brengt ons bij nummer drie.

Interne links werken aan een goede site-architectuur.

Om interne aan te pakken, heb je een aantal kwalitatieve SEO tools en diensten nodig om tijd te besparen en betere resultaten te krijgen. Zorg ervoor dat u ze klaar heeft staan:

Soorten links website

Er zijn verschillende soorten links, ingedeeld naar doel en kenmerken. Het belangrijkste onderscheid is dat tussen navigatielinks en contextuele links.

Navigatielinks

Navigatielinks worden gebruikt om gebruikers te helpen door uw websitepagina’s te navigeren. Het zijn site-brede links die aangeven wat voor structuur uw site heeft. Navigatielinks verschijnen als uw kopmenu, in de vorm van tekst of pictogrammen met , en worden gemarkeerd met de juiste HTML-opmaak. Dit kan een categoriepagina zijn, de ‘Over ons’-pagina, of een landingspagina met een call-to-action. Navigatielinks zijn dus niet zo talrijk, maar het opbouwen van een effectieve navigatie betekent veel voor het opbouwen van een effectieve conversieflow.

Contextuele links

Contextuele links zijn uw inhoudslinks die verwijzen naar gerelateerde artikelen en onderwerpen. Dankzij contextuele links worden uw pagina’s intern beter gelinkt, zodat gebruikers meer willen lezen en langer op uw site blijven. Daardoor verlaagt u het bouncepercentage en verhoogt u de betrokkenheid van de gebruiker.

Enkele andere interessante interne links die hier genoemd kunnen worden:

Nofollow interne links

Het is heel gebruikelijk om het nofollow attribuut te gebruiken om een onnatuurlijke link naar een extern te verhullen. Op dezelfde manier gebruiken sommige mensen nofollow op interne links. Zo worden nofollow-tags toegevoegd aan commentaren om te voorkomen dat door gebruikers gegenereerde inhoud met spammy links de autoriteit van de site zou kunnen verstoren.

Toen het nofollow-attribuut voor het eerst verscheen, hielp het om meer linkwaarde aan pagina’s door te geven via de resterende dofollow-links. In eerste instantie werden nofollow-tags dus gebruikt om de PageRank-stroom te benutten. Later werd het algoritme gewijzigd, en werd de link juice gelijk verdeeld over alle uitgaande links. Dofollow links geven echter linkwaarde door aan de gelinkte pagina, terwijl nofollow links dit als het ware verspillen.

Dus, nofollow links zijn nogal zinloos bij interne links voor SEO. Het werkt gewoon niet om intern met nofollow tags de linkwaarde te verhogen, wat het nutteloos maakt om er aandacht aan te besteden, of zelfs schadelijk in het geval u er veel van hebt. Dus, controleer uw site op interne nofollows en zorg ervoor dat ze er niet in overvloed zijn. Laat de PageRank vrij over uw pagina’s stromen en concentreer u in plaats daarvan op de sitestructuur. Zodra uw site een sterke link-architectuur heeft, is het beter om u te concentreren op het creëren van verse en boeiende inhoud.

Ankers en bladwijzers

Dit zijn interne links die verwijzen naar een specifieke sectie op een bepaalde pagina, ook bekend als benoemde ankers. Bladwijzers worden geïmplementeerd met behulp van link in uw HTML. Ze zijn nuttig voor eenvoudige navigatie op omvangrijke pagina’s, om snel te schakelen tussen de inhoud en het gedeelte waarnaar verwezen wordt.

Volgende/Prev-links

Rel=next’ en ‘rel=prev’ geven aan dat de huidige pagina er een is in een reeks en duwen de gebruiker om over te schakelen. Het eigenaardige aan paginering is dat het attribuut al een tijdje niet meer werd gebruikt door Google, hoewel SEO’s paginering gewoon door bleven voeren. Google zegt dat ze geen onnodige dingen kunnen aanbevelen, echter, je mag de paginatie nog steeds implementeren voor echte mensen. Trouwens, Volgende/Vorige links kunnen nog steeds nuttig zijn voor andere zoekmachines. Google raadt echter aan om elke pagina binnen een serie zo te rangschikken dat deze min of meer op zichzelf staat.

Help-links

Dit is een goede plaats voor contextuele links die leiden naar contextspecifieke bronnen met nuttige informatie die verband houdt met het onderwerp van de bronpagina.

Auteur links

Het toevoegen van het auteur-attribuut geeft aan dat de pagina een profiel van een auteur is, wat meer geloofwaardigheid geeft aan je inhoud.

Er zijn nog een heleboel andere minder frequente interne links die je misschien wilt hebben. Voor meer diepgaand begrip van hoe interne links toe te passen voor technische SEO, bekijk de HTML-richtlijnen. Terwijl hier, laat me stilstaan bij interne linking strategieën in het algemeen. Want alleen met een duidelijke linking strategie, zul je je interne linking consistent en maken.


Wil je meer details over Interne links maken naar pagina's in wordpress websiteof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Interne links maken naar pagina's in wordpress website bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Interne links maken naar pagina's in wordpress website

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Interne links maken naar pagina's in wordpress website en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven