Kwetsbaarheden in webhosting hostingplatforms 41%

41% van de gehackte WordPress-sites werd gehackt door kwetsbaarheden in het hostingplatform. Webhosting de 2e grootste oorzaak. Bekijk waarom.

Logo cursus traing wordpress

Kwetsbaarheden in webhosting hostingplatforms 41%

Kwetsbaarheden in webhosting hostingplatforms

Hoewel velen van ons ze niet zien, zijn er overal op het net stille aanvallen aan de gang. Een groot deel van de aanvallen is gericht op webhosting accounts.

41% van de gehackte WordPress-sites werd door kwetsbaarheden in het hostingplatform. Daarom kan het kiezen van een goed beveiligd WordPress hostingplatform u veel ellende besparen.
Bron

Wanneer de meesten van ons aan de van websites denken, is dat meestal vanuit de invalshoek van het overwinnen van de zwakheden van onze eigen WordPress websites. Helaas is het, zoals u ziet, ook de verantwoordelijkheid van webhostingproviders om zich te beschermen tegen andere aanvallen.

Wat kun je doen met beveiliging van je webhosting

Hoewel u niet veel kunt doen om een dienstverlener te overtuigen zich te beschermen, kan dit bewustzijn u helpen betere webhostingkeuzes te maken. Door bijvoorbeeld te kijken naar de nadruk die een webhost legt op beveiliging, kunt u een beter idee krijgen van hoe veilig ze hun eigen servers houden.

Sommige webhosts implementeren zeer rudimentaire beveiligingsmaatregelen – probeer die zo mogelijk te vermijden. Anderen kunnen zo ver gaan dat ze samenwerken met opmerkelijke cyberbeveiligingsmerken of zelfs agressieve interne beveiligingstools en -oplossingen ontwikkelen.

De prijs van webhosting gaat verder dan de middelen die u worden toegewezen – dus weeg uw opties verstandig af.

Kwetsbaarheden van webhosts

Er zijn twee grote categorieën kwetsbaarheden voor webhosting. De eerste is algemeen, terwijl de tweede meer planspecifiek is. Van alle soorten webhosting wordt shared hosting bijvoorbeeld meestal als het meest kwetsbaar beschouwd.

Voorbeelden van kwetsbaarheden in webhosting

  • Pogingen tot het bouwen van botnets
  • DDoS-aanvallen
  • Verkeerde configuraties van webservers
  • Niet-verzuilde omgevingen
  • Software kwetsbaarheden
  • Malware
  • Gedeeld IP
  • Cross-site beveiligingsvervalsing
  • SQL-injecties
  • Exploitatie van XSS-fouten
  • Onveilige cryptografie
  • Ontsnapping van een virtuele machine
  • Zwakke punten in de toeleveringsketen
  • Onveilige API's

Ik heb de belangrijkste er hieronder uitgelicht

Verkeerde configuraties van webservers

Basis website-eigenaren, vooral die op goedkope shared hosting, hebben vaak geen idee of hun servers goed zijn geconfigureerd of niet. Een aanzienlijk aantal problemen kan voortvloeien uit slecht geconfigureerde servers.

Bijvoorbeeld het draaien van ongepatchte of verouderde applicaties. Hoewel er foutenbehandelingsmechanismen zijn voor technische problemen die zich tijdens de uitvoering voordoen, kunnen gebreken ongezien blijven totdat ze worden uitgebuit.

Een onnauwkeurige configuratie in de server kan ertoe leiden dat de server de toegangsrechten niet correct verifieert. Het verbergen van beperkte functies of links naar de URL alleen is onvoldoende, omdat hackers de waarschijnlijke parameters en typische locaties kunnen raden en dan een brute-force toegang kunnen uitvoeren.

Als voorbeeld hiervan kan een aanvaller gebruik maken van iets kleins en eenvoudigs als een onbeveiligde JPEG om admin-toegang tot de server te krijgen. Ze wijzigen een eenvoudige parameter die wijst naar een object in het systeem en dan zijn ze binnen.

Malware

Net als kwetsbaarheden in software kan malware een grote impact hebben op een shared hosting server. Deze kwaadaardige programma's kunnen hun weg vinden naar shared hosting accounts op zoveel manieren.

Er zijn zoveel soorten virussen, trojans, wormen en spyware dat alles mogelijk is. Vanwege de aard van shared hosting, als je buurman heeft het – u zult waarschijnlijk vangen het ook, uiteindelijk.

Gedeeld IP-adress

Shared hosting accounts delen ook IP-adressen. Het is gebruikelijk dat meerdere sites op gedeelde hostingaccounts worden geïdentificeerd door één . Dit levert een hele reeks potentiële problemen op.

Als een van de websites zich bijvoorbeeld slecht gedraagt (zoals het versturen van spam, enz.) is het mogelijk dat alle andere sites die het IP-adres delen op de zwarte lijst terechtkomen. Het van een IP op de zwarte lijst kan een enorme uitdaging zijn.

Meer oorzaken en tips voor veilige WordPress website

Wil je meer weten over onveilige websites en het voorkomen hiervan? Lees dan deze handleidingen:
Meest voorkomende oorzaken gehakte website
Tips voor beveiliging WordPress website


Meer weten over Kwetsbaarheden in webhosting hostingplatforms 41%of info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Kwetsbaarheden in webhosting hostingplatforms 41% bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven