Verouderde WordPress plugins oorzaak gehackte site 55%

Plugins vormen het grootste risico voor gehackte websites. 55% van de geïnfecteerde sites komt door fout plugin gebruik zoals verouderde en verlaten plugins.

Logo cursus traing wordpress

Verouderde WordPress plugins oorzaak gehackte site 55%

Plugins zijn je grootste risico voor een gehackte website

Plugins vormen het grootste risico voor een gehackte WordPress website! Zoals ik schreef in dit artikel meest voorkomende oorzaken malware en WordPress beveiliging, zijn plugins, samen met bekende en onbekende kwetsbaarheden, verantwoordelijk voor het merendeel van de WordPress hacks.

Uit een studie van Wordfence bleek dat zij samen goed zijn voor 55,9% van de bekende backdoors. Bron

Plugins spelen een grote rol bij het populair maken van WordPress. Op dit moment zijn er meer dan 60.000 plugins te downloaden in de officiële WordPress plugin directory. Dat is een ongelooflijke selectie van plug-and-play software. Maar je moet er natuurlijk wel voorzichtig mee zijn, want kwetsbaarheden in plugins vertegenwoordigden 55,9% van de bekende toegangspunten die door respondenten werden gemeld.

Statistieken WordPress en plugins

Enkele tips om kwetsbaarheden in plugins te vermijden:

Houd WordPress plugins bijgewerkt

Gerenommeerde plugin-auteurs verhelpen kwetsbaarheden zeer snel wanneer ze worden ontdekt. Door ze up-to-date te houden zorgt u ervoor dat u profiteert van fixes voordat aanvallers er misbruik van kunnen maken. Wij raden u aan ten minste wekelijks te controleren op updates. Daarnaast raden we je aan aandacht te besteden aan de waarschuwingen die Wordfence scans genereren. Wordfence waarschuwt u wanneer uw plugins moeten worden bijgewerkt.

Gebruik geen oude verlaten plugins

Je vertrouwt op de ontwikkelaar van de plugin om ervoor te zorgen dat hun code vrij is van kwetsbaarheden. Als ze geen updates meer leveren, is de kans groot dat er kwetsbaarheden zijn die niet zijn verholpen. Wij raden aan om plugins te vermijden die al meer dan 6 maanden niet zijn bijgewerkt. Voor plugins die je al hebt geïnstalleerd, raden we je aan minstens elk kwartaal een controle uit te voeren om er zeker van te zijn dat geen van je plugins door hun auteurs zijn verlaten.

Download alleen plugins van goede sites of WordPress.org

Download alleen plugins van gerenommeerde sites. Als je plugins ergens anders gaat downloaden dan in de officiële WordPress repository, moet je ervoor zorgen dat de website een goede reputatie heeft. Een van de makkelijkste manieren voor aanvallers om je website te compromitteren is om je te verleiden om zelf malware te laden. Een aanvaller doet dit door een website op te zetten die er legitiem uitziet en u een gecompromitteerde of ‘nulled' plugin te laten downloaden.

Meer tips voor een veilige WordPress website

Wil je meer weten over een veilige website en het voorkomen van problemen? Lees dan deze handleidingen:
meest voorkomende oorzaken malware“>Meest voorkomende oorzaken gehakte website
beste simpele tips voor veiligheid“>Tips voor beveiliging WordPress website


Wil je meer details over Verouderde WordPress plugins oorzaak gehackte site 55%of info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Verouderde WordPress plugins oorzaak gehackte site 55% bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Verouderde WordPress plugins oorzaak gehackte site 55%?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Verouderde WordPress plugins oorzaak gehackte site 55% en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven