Maximumgrootte upload bestand grootte limiet verhogen

Logo cursus traing wordpress

Maximumgrootte upload bestand grootte limiet verhogen

Je kan geen grote bestanden uploaden in WordPress

Als de uploadlimiet te laag is op uw hosting, kan dit leiden tot de foutmelding:

  • “Uw overschrijden de maximale uploadgrootte voor deze site”

Dit zal je ervan weerhouden bestanden te uploaden in uw of plugins en thema's van grote afmetingen te installeren. In deze handleiding zal ik laten zien hoe je de maximale bestands upload grootte op uw WordPress site kunt verhogen.

Maximale uploadgrootte van bestanden controleren in WordPress

Als u een probleem heeft met de maximale uploadlimiet van bestanden, moet u eerst de uploadlimiet van uw site controleren. U kunt dit eenvoudig controleren vanaf uw WordPress dashboard.
Om dit te doen, moet u naar de Media ” Nieuwe toevoegen pagina gaan vanuit uw WordPress dashboard. Daar ziet u de maximale bestandsgrootte voor het uploaden van bestanden voor uw WordPress site.

Normaal gesproken hebben 's en plugins een kleine grootte van ongeveer 1-3 MB, dus het zou voldoende moeten zijn om deze te uploaden naar uw website op de meeste servers met een standaard limiet van 8 MB. Als u echter een video-thema zoals Inspiro gebruikt, is de kans dat u een foutmelding krijgt bij het uploaden van een grote video erg groot. Dat is waar de instructies hieronder komen helpen.
Laten we eens kijken hoe we de maximale bestandsgrootte voor uploaden kunnen vergroten om de problemen op te lossen. We beginnen met de quick-fix opties.
Opmerking: Deze methodes zijn bedoeld om snel de problemen op te lossen die worden veroorzaakt door de maximale uploadlimiet van bestanden. Het kan echter zijn dat ze niet werken bij sommige gedeelde hosts. In dat geval zult u voor de derde optie moeten gaan, namelijk contact opnemen met uw hostingprovider.

Gebruik gratis Verhoog Maximale Upload Bestandsgrootte Plugin

De absoluut eenvoudigste optie om uw max upload grootte te verhogen is het gebruik van de gratis Increase Maximum Upload File Size plugin omdat het niet nodig editing van enige code.

Echter, de plugin zal alleen werken tot de maximale upload limiet ingesteld door uw server. Om die reden, zal het alleen het probleem oplossen als het probleem is dat uw WordPress site upload limiet lager is ingesteld dan de server upload limiet om wat voor reden dan ook.

Om te controleren of het voor u zal werken, installeert en activeert u de gratis plugin van WordPress.org. Ga dan naar Instellingen → Maximale upload bestandsgrootte verhogen.
U ziet de maximale upload grootte van uw server en de huidige grootte limiet van uw WordPress site. U kunt dan het drop-downmenu gebruiken om de maximale uploadgrootte van uw site in te stellen tot de maximale uploadgrootte van de server:

Als de max uploadgrootte van uw server nog steeds te klein is, blijf dan lezen voor enkele code-gebaseerde fixes daarvoor.

Gebruik de plugin Code Snippets voor aangepaste functies

In sommige situaties kunt u uw max upload grootte te verhogen door het toevoegen van de volgende om ofwel uw child theme's functions.php bestand of via de Mijn aangepaste functies plugin (of een andere soortgelijke plugin).
Als je het toevoegt aan functions.php, zorg er dan voor dat je een child theme gebruikt. Anders zullen je wijzigingen worden overschreven wanneer je je thema update.


@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );


Je kunt de getallen -‘ 64 M' – veranderen naar gelang je behoeften. Bijvoorbeeld, om de max upload 64 MB te maken, zou je het kunnen veranderen in' 64M'.
Zodra je dat gedaan hebt, kun je verder gaan en controleren of het op je site werkt. Als het niet werkt, moet u contact opnemen met uw hosting provider zoals voorgesteld in de volgende methode.
Of als je technisch genoeg bent, kun je de php.ini of .htaccess bestanden aanpassen om deze waarde te verhogen. Aanvullende instructies voor gevorderde gebruikers zijn te vinden in dit artikel.

Vraag webhosting maximale bestandsuploadgrootte te vergroten

Als de bovenstaande oplossingen niet voor u werken, zult u contact moeten opnemen met uw WordPress hosting provider voor de ultieme oplossing.
Uw WordPress bestand upload limiet is gerelateerd aan de middelen die uw hosting provider heeft toegewezen voor uw site. Hosting diensten beperken soms de bestands upload grootte voor uw goed. Bijvoorbeeld, kan de beperking van de bestands upload grootte voorkomen dat uw gebruikers van het uploaden van grote bestanden, video's, enz.
Maar, soms, kan het u beperken van het uploaden van waardevolle bestanden op uw site en het installeren van WordPress plugins. Wanneer een dergelijk probleem zich voordoet, kunt u een van de bovenstaande methoden proberen of uw hosting provider vragen om de maximale bestandsgrootte voor uploaden van uw site te vergroten.


Meer weten over Maximumgrootte upload bestand grootte limiet verhogenof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Maximumgrootte upload bestand grootte limiet verhogen bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Maximumgrootte upload bestand grootte limiet verhogen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Maximumgrootte upload bestand grootte limiet verhogen en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven