WordPress en Microsoft Teams op afstand cursus consult

Microsoft Teams en WordPress cursus

Microsoft Teams is een snelle en veilige oplossing om het scherm te delen om je verder te helpen met WordPress. We gebruiken dit regelmatig bij WordPress trainingen en consulten.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een relatief nieuw programma en vooral populair sinds Corona dat ervoor zorgt dat mensen beter met elkaar kunnen samenwerken. Met MS Teams is het mogelijk om met elkaar te overleggen via Chat, Video Call, Audio Call en E-mail met alle moderne communicatiemogelijkheden. Het vernieuwende hieraan is dat het allemaal heel natuurlijk werkt in één en dezelfde MS Teams applicatie. Dit geldt ook voor het samenwerken in en aan diverse documenten, agenda's, webpagina's, rapporten, , etc.

Online WordPress training volgen met Microsoft Teams

In sommige gevallen is het handig als we op afstand de webbrowser en kunnen delen. Dit geldt hoogstwaarschijnlijk voor de online WordPress cursussen op maat en WordPress advies op maat:

Wat kun je verder met Microsoft Teams

  • Overleg via alle moderne communicatiemiddelen zoals chat, videogesprekken, audiogesprekken en e-mail
  • Centrale opslag van documenten, rapporten, presentaties, etc.
  • Live samenwerking in en aan documenten, werkmappen, presentaties, etc.
  • Samenwerking met gasten en/of externe partijen
  • Schermen delen
  • Werkt op alle apparaten, pc, laptop, tablet en smartphone
  • Bewezen betere en efficiëntere samenwerking

Videoconferencing met Microsoft Teams

Het enige dat u nodig heeft voor ‘Hulp of afstand‘ of videoconferencing met Teams is je computer en een werkende internetverbinding. Het zal in de praktijk betekenen dat we alleen in de web-browser kijken als we met WordPress werken. Daarnaast kan het leerzaam zijn dat u de handelingen volgt die we op het scherm doen door met je trainer mee te kijken.


Microsoft Teams installeren en account maken voor training

De eerste van Microsoft Teams is eenvoudig.

Microsoft Teams installeren op Windows

Om Microsoft Teams te installeren op Windows 10, volgt u deze stappen. Ga eerst in uw internetbrowser, zoals Google Chrome, naar de volgende koppeling om het installatiepakket te downloaden:
https://www.microsoft.com/nl-be/microsoft-teams/download-app

Vervolgens komt u op de Nederlandse pagina terecht, en kunt u de volgende knop selecteren: Downloaden voor desktop

Hierna downloadt het programma zichzelf en kan het onmiddellijk gebruikt worden. Zolang je maar ingelogd bent in Windows 10 met je Microsoft account. Hierdoor is het een zeer eenvoudig programma om snel mee aan de slag te gaan.
Volgende -> Microsoft Teams downloaden.

Nadat de download is voltooid kun je erop dubbelklikken om verder te gaan. Microsoft Teams installeert zich dan op de . Zonder verdere stappen.

U kunt meteen beginnen met het plannen van een vergadering aangezien u al bent aangemeld met uw Microsoft-account. Als u zich nog moet aanmelden, kunt u dat doen via de optie Werk- of schoolaccount toevoegen. Meld u vervolgens aan met het e-mailadres dat u van uw school, werk of organisatie hebt gekregen. De contactpersonen zullen dan beschikbaar zijn binnen Microsoft Teams.

Chats kunnen worden gestart door een gebruikersnaam of e-mailadres in te vullen, en dit kan ook worden uitgebreid naar meerdere accounts om ervoor te zorgen dat je kunt deelnemen aan groepschats.

Microsoft Teams installeren op Android

Het installeren van Microsoft Teams op Android gaat op een vergelijkbare manier, het is gewoon een kwestie van het openen van de Google Play store. Ga naar de volgende link op je Android-telefoon om op de juiste plaats te komen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.teams&hl=nl&gl=US

Daarna kun je op de knop drukken om Microsoft Teams op Android te installeren. Na het downloaden en installeren van de app kun je op Openen drukken om Microsoft Teams op Android te openen.

Teams zal dan opstarten en je kunt de verdere stappen volgen om je aan te melden. Merk op dat dit kan worden gedaan met uw persoonlijke Microsoft-account, die velen al zullen hebben, of met een schoolaccount of werkaccount.

Scroll naar boven